ATALANTA - MANCHESTER CITY 1-1:

Før kveldens kamp sto det italienske laget med 0 poeng på tre kamper, mens Manchester City hadde full pott og ni poeng etter tre kamper. Manchester City-manager Josep Guardiola startet kampen uten viktige spillere Sergio Agüero, Kyle Walker og John Stones, men det så ikke ut til å hemme bortelaget. Allerede etter sju minutter tok bortelaget ledelsen ved Raheem Sterling som avsluttet et flott angrep.

Gabriel Jesus hælsparket en pasning til Sterling som var helt fri ved straffemerket, og som bredsidet inn 1-0 målet utagbart for Atalanta-målvakten. City fortsatte å ha kontroll på kampen som ble spilt på AC Milans hjemmebane, San Siro, siden Atalantas hjemmebane ikke er godkjent for Champions League-spill.

Etter drøye halvtimen fikk Sterling en kjempemulighet fra 6-7 meter, men skuddet hans ble blokkert på mesterlig vis av Hans Hateboer.

VAR i fokus

Den lynhurtige engelskmannen var en konstant trussel mot Atalanta-forsvaret, og i det 38. minutt spurtet han ifra Tolói som valgte å dra i trøyen til Sterling. Dommeren blåste for straffe, men VAR viste at holdningen var like utenfor 16-meteren.

På det påfølgende frisparket traff ballen Ilicis i hånda, og da valgte dommeren å se på TV-bildene etter VAR, og endte med å blåse straffe. Brasilianske Gabriel Jesus tok straffen, men skuddet gikk flere meter til side for mål. Det var også noe av det siste som skjedde før lagene gikk inn i garderoben til pause.

Ederson-skade

Andre omgang startet med noe så uvanlig som et keeperbytte. Guardiola valgte å bytte ut Ederson med Claudio Bravo. Da kom spekulasjonene med en gang rundt den brasilianske målvakten.

- Ederson skadet før kampen på Anfield? skrev TV 2-kommentator Kasper Wikestad på Twitter.

Den britiske journalisten Simon Bajkowski i Manchester Evening News var raskt ute med å melde at brasilianeren har en liten skade, og at det derfor ikke tas noen sjanser før søndagens storoppgjør mot Liverpool.

Det samme meldte den engelske TV-kanalen Sky Sports, og den tidligere Manchester City-spilleren Paul Dickov som satt i studio var bekymret på City sine vegne.

- Det kan hende han blir hvilt. fordi han såvidt rørte ballen. Forhåpentligvis er det bare noe småtteri, men hvis det ikke er det, så er det svært bekymringsfullt, sa skotten til Sky Sports.

Guardiola virket noe preget etter kampen da han ble spurt om Edersons situasjon.

- Jeg vet ikke nå om han spiller på søndag, sa spanjolen.

- Grusom dag for Guardiola

I TV 2-studio stusset Erik Thorstvedt over Guardiolas spillervalg i kveld.

- De leder tabellen sin klart, og her var det mulighet for flere endringer og at Bravo kunne starte. Det vil bety mye hvis Ederson ikke spiller mot Liverpool, fordi Bravo er ikke en like god keeper som Ederson.

Les også: Premier League-profilens dramatiske historie: - De kom med våpen og begynte å skyte mot oss (Nettavisen Pluss)

- Dette utviklet seg til å bli en grusom dag for Guardiola. Han hater når laget laget brenner så mye sjanser, og at Ederson måtte ut med noe som ryktes en muskelskade. Men når alt kommer til alt tror jeg ikke han er så misfornøyd, siden de likevel klarer uavgjort, var også noe av det keeperlegenden sa.

Ingen keeper (!)

En ny keeper på banen hjalp derimot ikke da Atalanta utlignet i det 49. minutt. Mario Pasalic steg høyt til værs og stanget ballen i mål bak en sjanseløs Bravo. Det italienske laget spilte seg mer og mer inn i kampen og var fullt på høyde med City.

Drøye ti minutter før slutt skjedde noe som nesten aldri skjer i en fotballkamp. Claudio Bravo felte Josep Ilicic utafor straffefeltet etter at sloveneren var alene gjennom. Dommeren ga chileneren det røde kortet, og dermed var City tvunget til å sette en utespiller i mål.

Den oppgaven var det høyrebacken Kyle Walker som fikk, etter at det var en lang usikkerhet om det var faktisk han skulle inn for å stå i mål. På det påfølgende frisparket ble Walker umiddelbart satt på prøve, men utespilleren klarte å holde ballen.

Dramatikken rundt Bravos utvisninger førte til at dommeren la til hele sju minutter, men i tilleggstiden skjedde det lite. Dermed leder City fortsatt gruppe C ganske klart, men reiser til England med en liten bismak etter Edersons skade.