Tirsdagen ble en opptur også for Arsenal, som er i ferd med å hente Martin Ødegaard på en leieavtale. Mikel Artetas menn revansjerte helgens cuptap ved å vende til 3-1-seier borte mot Southampton og klatre til 8.-plass bare fem poeng bak 4.-plassen.

Verken Sky Sports eller BBC spurte Arteta om Ødegaard etter kampen, men på pressekonferansen lettet manageren litt på sløret.

– Vi er ganske nære, men alt er ikke unnagjort. Vi er veldig positive og tror alt går i orden, sa han ifølge TV 2.

Manchester City tok en overbevisende seier, men likevel omstridt. WBA-forsvaret stoppet da linjedommer Sian Massey-Ellis vinket for offside på Bernardo Silva i forspillet til 2-0-målet. Keeper Sam Johnstone prøvde ikke å redde skuddet fra João Cancelo, men VAR kom til at det aldri var offside, og målet ble godkjent.

Gündogan er brennhet for tiden og har scoret sju mål på sine åtte siste Premier League-kamper. Pep Guardiolas lag tok sin 11. seier på rad i ulike turneringer, en rekke som strekker seg tilbake til midten av desember.

– Jeg er stolt over å bære Colin Bells draktnummer, og jeg prøver å ære ham med det jeg gjør på banen, sa Gündogan om den nylig avdøde City-legenden.

– Jeg har en litt mer offensiv rolle og kommer oftere i de rette posisjonene. Det er ingen hemmelighet ved det, sa han om målrushet.

City topper tabellen iallfall til Manchester United har møtt tabelljumbo Sheffield United onsdag. Ett poeng skiller til United og tre til Leicester, som også spiller onsdag.

Herjet

Manchester City herjet fra start mot eliteseriens svakeste forsvarslag. I det 4. minutt slo keeper Phil Fodens skudd i stolpen, men to minutter senere lå ballen i nettet. Gündogan ble satt opp av Cancelo og skjøt i hjørnet.

I det 21. minutt ble det drama da Massey-Ellis løftet flagget og de fleste WBA-spillerne stoppet. Det ble omfattende diskusjoner da Cancelos scoring ble godkjent. Etterpå raknet hjemmelaget.

– Det var en tøff avgjørelse, men vi kan ikke skylde på noe når vi taper 0-5. I Premier League kan man ikke gjemme seg. De store gutta straffer deg, sa WBA-spiller Robert Snodgrass til BBC.

I det 29. minutt scoret Gündogan igjen da han vant ballen like utenfor feltet, tok seg forbi Dara O'Shea og skjøt i mål. Riyad Mahrez tegnet seg også i målprotokollen før pause.

Raheem Sterling var nest sist på ballen da Mahrez scoret, mens rollene var byttet om da Sterling fastsatte resultatet i det 57. minutt.

West Bromwich har sluppet inn 22 mål på sine fem siste hjemmekamper i Premier League. Det er flest i engelsk toppserie siden Aston Villa slapp inn like mange på fem kamper i 1935.

For WBA lever også en annen vond statistikk. Klubben har aldri vunnet i Premier League på en tirsdag, etter 31 forsøk (0-13-18).

God Arsenal-dag

Arsenal kunne feire tre nye poeng på en god tirsdag da Martin Ødegaard besto legesjekken før leieavtalen med Real Madrid kan fullføres. Den offentliggjøres trolig onsdag. Arsenal har nå fem seirer og en uavgjort på sine seks siste PL-kamper.

– Dette var en god prestasjon. Det er vanskelig å vinne her, mot et godt lag. Seirer bygger selvtillit, og vi gjorde mye rett i kveld, sa Arteta til BBC.

Alexandre Lacazette kom gjennom i første minutt av kampen i Southampton, men keeper Alex McCarthy reddet, og det var hjemmelaget som tok ledelsen da Stuart Armstrong rett etter fikk stå alene og fikk kjempetreff på en corner fra James Ward-Prowse.

Nicolas Pépé utlignet før det var spilt åtte minutter. Han ble vakkert spilt gjennom av Granit Xhaka, viste muskler i en duell og rullet ballen i mål.

Southampton-forsvaret var sårbart for bakromspasninger tirsdag, og i det 38. minutt var det Bukayo Saka som kom gjennom på pasning fra Lacazette. McCarthy møtte utenfor 16-meteren, men ble rundet av Saka, som satte inn ledermålet i tomt bur.

Southampton var med, og Bernd Leno i Arsenal-målet måtte vise klasse noen ganger, men det var Lacazette som scoret kampens siste mål i det 72. minutt. Pasningen kom fra Saka.

(©NTB)