Gå til sidens hovedinnhold

Manchester City passerte Chelsea med seier i toppkampen

Det regjerende mesterlaget revansjerte de sviende tapene fra Champions League-finalen og FA-cupfinalen tidligere i år.

CHELSEA - MANCHESTER CITY 0-1:

Etter tre strake tap mot Thomas Tuchels Chelsea tok Manchester City med seg alle poengene fra lørdagens Premier League-toppkamp i London.

Mange har spurt seg hvorfor en såpass stor stjerne som Raheem Sterling har blitt plassert på benken oftere enn på banen av Manchester City-manager Pep Guardiola denne høsten.

Les også: Lørdagens Premier League-rykter

Lørdag viste sommerens storkjøp Jack Grealish og kantkollega Gabriel Jesus at Guardiola sannsynligvis gjorde rett i å velge bort Sterling igjen.

Grealish var innblandet i mye av det de lyseblå skapte av farligheter, mens Gabriel Jesus var mannen som scoret det helt avgjørende målet i kampen.

Først tre minutter før full tid fikk Sterling komme inn fra benken som erstatter for Grealish.

Frelst av Jesus

Det skulle ta mer enn en omgang før Manchester City virkelig fikk brukt et spillemessig overtak til å skyte hull på Chelsea.

Av alle ting, var det et kort cornertrekk og en svakt skuddforsøk som skulle førte til åpningene forrige sesongs mesterlag trengte. João Cancelo traff bare lagkamerat Gabriel Jesus med skuddet han prøvde fra rundt 20 meter.

Deretter klarte City-angriperen å få kontroll på ballen, vende opp og vri inn en avslutning. Ballen passerte keeper Edouard Mendy via en Chelsea-spiller.

Les også: Klopp slår tilbake mot påstand fra tidligere Liverpool-spiller: - Ville aldri gjort det

Fotarbeidet til Gabriel Jesus, fra han tok imot det mislykkede Cancelo-skuddet, til han skaffet seg nok rom til å avslutte selv, får toppkarakter av TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

- Det Gabriel Jesus gjør med ballen er jo helt rått. Det å reagere så fort, og med alle de små touchene. Så er han selvfølgelig litt heldig i tillegg. Man vet ikke hvor ballen var på vei hen, men at den til slutt triller inn i hjørnet, sier Stamsø Møller.

- Men det der, og de herlige fintene på små flater er glimrende gjort, beskriver tidligere eliteseriespissen.

- Jeg snudde meg på en bra måte og fikk skutt. Det var litt heldig, men jeg er glad for å ha scoret det målet. Det viktigste var at alle spilte så bra, sier matchvinneren selv i et intervju vist på TV 2.

Målscoreren var også veldig nær en scoring til etter en times spill, men en redning på streken fra Thiago Silva holdt Chelsea inne i kampen.

Anført av en frisk Jack Grealish på venstrekanten skapte Manchester City flere og flere farligheter da Chelsea måtte satse mer offensivt.

Anullering

Hjemmefansen på Stamford Bridge trodde en liten stund at Romelu Lukaku hadde utlignet, men det viste seg at innbytter og pasningslegger Kai Havertz var flere meter i offside tidligere i angrepet.

Med drøyt ti minutter igjen var City-forsvarer Aymeric Laporte bare noen små centimetere fra å doble ledelsen. Det skjedde på et frispark fra Kevin De Bruyne som var prefekt slått inn mot bakre stolpe.

Spanias landslagsstopper avsluttet imidlertid like utenfor stolperota. Sekunder seinere ble De Bruyne erstattet av Riyad Mahrez på City-laget.

Gjestene fortsatte med å presse Chelsea høyt og kom til nye muligheter. Grealish kunne, og burde nok ha avgjort da han ble sendt fri aleine mot keeper Mendy og vertenes mål.

Avslutningen ble dog stanset av den storvokste senegalseren ute ved 16-meterstreken.

- Der burde kampen vært avgjort og punktert, men Mendy ville det annerledes, kommenterte Jesper Mathisen i TV 2s sedning.

City-forsvaret holdt derimot unna for Chelseas resterende forsøk på å utligne uten de helt store problemene. Dermed fikk Pep Guardiolas mannskap en søt revansj for flere sviende tape mot samme motstander tidligere i 2021.