Gå til sidens hovedinnhold

Manchester City rundspilte Burnley: - Bare å si «wow, wow, wow»!

De regjerende seriemesterne utklasset Sean Dyches mannskap, og knappet inn på Liverpools suverene ledelse i Premier League.

BURNLEY - MANCHESTER CITY 1-4

Det ble en flott kveld for Manchester City på Turf Moor da hjemmelaget Burnley ble spilt ut og dominert i store deler av kampen. Pep Guardiolas menn sikret seg en 4-1-seier på bortebane.

De to første scoringene ble satt av brasilianske Gabriel Jesus, som fikk muligheten fra starten i fraværet av stjernespissen Sergio Agüero. Spesielt den andre scoringen var av det fantastiske slaget.

Etter flere trekk på Burnleys banehalvdel var det til slutt Bernardo Silvas innlegg som fant Jesus inne i hjemmelagets boks. Scoringen fikk TV 2-ekspert Nils Johan Semb til å applaudere:

- Det er helt, helt fantastisk! Det er bare å si «wow, wow, wow»! Du får ikke bedre etablert angrep. Alt er altså så vanvittig bra! Det er terningkast seks pluss, sa Semb fra kommentatorplass.

Rodri fikk æren av å krone en fantastisk kamp, med en fantastiske scoring i den andre omgang, mens også Riyad Mahrez fikk sette inn mål nummer fire. Robbie Brady fikk et trøstemål helt på tampen av kampen.

- Det er en maktdemonstrasjon av Manchester City, fulgte Semb opp med da kampen nærmet seg slutten, for å oppsummere for hvor dominerende de regjerende seriemesterne tidvis hadde sett ut.

Reduseringsmålet til Burnley gjorde uansett at Semb mente at Guardiola fort kunne ha noe å bekymre seg over:

- Det er sikkert et irritasjonsmoment for Guardiola, sa Semb mens Brady og Burnley kunne juble over scoring.

Også tidligere Liverpool-forsvarer Stephen Warnock ristet på hodet over det slappe forsvaret til City:

- Det er ikke engang godt spill av Burnley. Den faller ned i straffefeltet og Robbie Brady styrer den forbi Ederson. Pep Guardiola kan ikke tro det han ser, sa Warnock under BBCs livedekning.

Seieren for City betyr at de hopper opp på andreplass i Premier League, posisjonen foran Leicester, med en kamp mer spilt enn resten av lagene. De ligger fortsatt åtte poeng bak suverene Liverpool.

- Dette trengte vi. Vi hadde en fest fordi vi trengte denne seieren for å få litt selvtillit. Vi gjør vårt beste, men noen ganger får vi ikke resultatene. Det er lenge igjen av sesongen, så dette var viktig, sa Rodri til BBC etter kampen.

Han passet også på å komme med ros til tomålsscorer Jesus:

- Gabriel Jesus er en fantastisk spiller. Han er ung, men han spiller som en gamling! Han scorer mål, og vi trenger ham, sa City-juvelen.

For Burnley så faller de ned til 11. plass i Premier League etter at de har spilt 15 kamper så langt denne sesongen. De står med totalt 18 poeng, hvilket er like mange som Manchester United på posisjonen over.

- Vi møtte ikke opp til andre omgang. Det blir vanskelig når vi ligger under 0-2, og vi kom ikke over det i det hele tatt. De var langt bedre enn oss i kveld, sa Burnley-trener Sean Dyche til BBC etter kampen.

Les mer: - Pochettino vil ha United-jobben

Jesus slår Pope

Det var Manchester City som kom best i gang på Turf Moor, og allerede etter seks minutter kunne man høre nettet riste bak Burnleys sisteskanse, Nick Pope.

Kevin de Bruyne slo nemlig en fantastisk corner som landet perfekt for venstreback Angeliño på kanten av hjemmelagets sekstenmeter. Spanjolens skudd smalt via Gabriel Jesus, og rullet i mål. Dessverre for Citys del stod brasilianeren i offside.

De Bruyne var i kjempeslag for de, for anledningen, svartkledde og suste mot mål etter 12 minutter. Han løsnet av et skudd, men Pope hadde få problemer med å avverge forsøket.

Det var City som i stor grad kontrollerte banespillet, selv om det tok en stund mellom de store målsjansene. Til tross for bortelagets dominans, så hadde Burnley tidvis sine driv inn på Citys banehalvdel.

Uansett var det få som var overrasket da City, på ny, kombinerte utmerket etter 24 minutter da De Bruyne, Raheem Sterling og David Silva spilte ball i hatt med Burnley-laget.

Sistnevnte rullet til slutt ballen ut til Gabriel Jesus, på kanten av sekstenmeteren. City-spissen fikk nok rom til å skru ballen rundt forsvareren og opp i krysset. Pope kunne lite gjøre, og brasilianerens kunstscoring ga City 1-0.

Manchester City fortsatte sin dominans, og De Bruyne fortsatte å vise seg frem. Belgieren ble spilt fri på kanten like etter halvtimen og la inn foran mål. Der ventet blant andre Sterling, men kun en vanvittig redning fra Pope stoppet den engelske superangriperen fra drøye fem meter.

Burnley trykket på for en utligning mot slutten av omgangen, hvilket åpnet opp for massive rom på andre siden av banen. De Bruyne, igjen, vartet opp med en fantastisk pasning til Bernardo Silva.

Portugiseren hadde muligheten til å avslutte inne i Burnleys sekstenmeter, men, igjen, viste Pope hvorfor han er å finne i den engelske landslagstroppen med en utsøkt redning.

Burnley slet med å henge med mot slutten av den første omgangen, og det var Pep Guardiolas mannskap som kunne smile bredest etter de første 45 minuttene på Turf Moor.

Manchester City ledet 1-0 til pause over Burnley etter den fantastiske scoringen fra Gabriel Jesus.

Les mer: Richarlison signerte ny Everton-avtale

Drømmescoringer

Den brasilianske stjerneangriperen skulle få æren av å legge på til 2-0 etter et City-angrep som fort kan vise seg å bli nominert til årets mål. Etter flere pasningstrekk landet ballen ute hos Bernardo Silva.

Hans innlegg var utsøkt, og igjen luktet den brasilianske landslagsangriperen muligheten inne i Burnley-boksen. Han bredsidet ballen forbi Pope, og doblet ledelsen for bortelaget.

Det virket som Jesus virkelig hadde fått selvtillit da han i det 53. minutt vendte vekk James Tarkowski, og fra spiss vinkel forsøkte å skru ballen forbi Pope for tredje gang denne kvelden. Denne gangen suste ballen utenfor.

Det gikk tid mellom sjansene for Burnley, men i det 60. minutt vant innbytter Ashley Barnes et frispark fra drøye 25 meter. Dwight McNeil fikk muligheten til å fyre, men skuddet var enkelt for Ederson i City-buret.

I det 67. minutt skulle Rodri virkelig vise seg frem da ballen spratt ut etter en Burnley-blokkering. Den tidligere Atlético Madrid-stjernen hamret til, og ballen suste i nettmaskene forbi Pope til 3-0.

Manchester City valgte å bytte ut Raheem Sterling utover i den andre omgangen for å spare ham til det viktige derbyet mot Ole Gunnar Solskjær og Manchester United til helgen. I hans plass kom Riyad Mahrez på banen.

Også De Bruyne fikk muligheten til å gå av banen tidligere enn resten. Han ble erstattet av unggutten Phil Foden med drøye kvarteret igjen av oppgjøret på Turf Moor.

Manchester City jaget på for å få nummer fire, og i det 85. minutt så fikk Angeliño muligheten til å hamre til inne i Burnley-boksen. Den spanske venstrebackens forsøk suste utenfor mål.

Riyad Mahrez suste mot Burnley-målet på tampen av kampen, og etter å ha passert flere spillere hamret han ballen forbi Pope, og City kunne juble over mål nummer fire for kvelden.

Det skulle uansett bli litt å smile for også for hjemmelaget da de kranglet til seg en redusering. Ballen endte til slutt opp hos den tidligere Manchester United-unggutten Robbie Brady i det 89. minutt, som banket inn 1-4.

De regjerende seriemesterne kunne smile bredt etter at Burnley ble beseiret 4-1 etter to scoringer av Gabriel Jesus, samt scoring av Rodri.

Les også

Tirsdagens Premier League-rykter

Les også

Hevder Arsenal vurderer Rodgers som ny manager

Kommentarer til denne saken