Manchester City-saken et steg nærmere avgjørelse, CAS kan bli siste instans

Manchester Citys manager Pep Guardiola kan juble over sportslig suksess, men klubben kan risikere utelukkelse. Foto: Frank Augstein, AP / NTB scanpix

Manchester Citys manager Pep Guardiola kan juble over sportslig suksess, men klubben kan risikere utelukkelse. Foto: Frank Augstein, AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) ber et dommerpanel avgjøre om Manchester City skal straffes med utelukkelse fra Champions League eller ikke.

City er innkalt til et siste avhør i forbindelse med mulige brudd på UEFAs finansielle regelverk. – Det blir det avsluttende punktet i utredningen, skriver UEFA i en pressemelding.

UEFA kommer ikke til å gi ytterligere kommentarer rundt saken. Den videresendes snart til et UEFA-dommerpanel for behandling.

Dersom UEFA velger å straffe City, kan klubben anke saken inn for Idrettens Voldgiftsrett (CAS).

Tirsdag meldte den amerikanske storavisen New York Times at etterforskningen mot klubben kan ende med utestengelse fra spill i Europa i ett år. Det er etterforskningsenheten i kontrollorganet for klubbøkonomi (CFCB) som har sett nærmere Citys regnskaper.

Bakgrunnen er opplysninger den tyske avisen Der Spiegel publiserte i fjor.

Manchester City anklages for å ha brutt fotballens økonomiske fair play-regler. Det skal være gjort ved å blåse opp verdien på en omfattende sponsoravtale. For fem år siden ble Manchester-klubben ilagt en bot på med mer enn en halv milliard for et tidligere regelbrudd.

City spiller FA-cupfinale mot Watford lørdag og kan ta The Double etter at ligagullet allerede er sikret.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.