Gå til sidens hovedinnhold

Manchester City scoret to mål på fem minutter: snudde 0-1 til 2-1 mot Real Madrid

Champions League-vinnerne fra 2016, 2017 og 2018 har ryggen mot veggen etter at Pep Guardiolas mannskap snudde oppgjøret i Madrid.

REAL MADRID - MANCHESTER CITY 1-2

Manchester City vartet opp med en fantastisk snuoperasjon på Santiago Bernabeu, og snudde 0-1 til 2-1 i den andre omgangen mot Real Madrid. Dermed har de himmeblå et fantastisk utgangspunkt etter det første oppgjøret av åttedelsfinalen.

Isco så ut til å bli den store helten for hjemmelaget da han scoret kampens første mål like etter timen spilt i den spanske hovedstaden. Det skulle til slutt bli slutt på jubelen i Madrid med drøye kvarteret igjen av kampen.

Kevin de Bruyne fant nemlig Gabriel Jesus med et herlig innlegg, og den brasilianske spissen knuste Sergio Ramos i luftduellen. Vondt ble verre like etter da De Bruyne selv hamret inn et riktig idømt straffespark etter at innbytter Raheem Sterling ble felt.

- De har gått fra å være en huskatt til å bli en jaguar på noen minutter, utbrøt Viasport-kommentator Lars Tjærnås da den elleville snuoperasjonen i den spanske hovedstaden var et faktum.

Vondt skulle bli verre for Real Madrid da kaptein Sergio Ramos fikk direkte kort for en felling på Jesus som siste forsvarer med drøye fem minutter av ordinær tid.

- Real Madrid-supporterne kan knapt tro det de har sett i kveld. Perfekt bortekamp av Manchester City. Det er første gangen de slår Real Madrid, og det kan snart bli første gangen Zinedine Zidane blir slått ut av Champions League som manager, skrev SkySports-ekspert Kaveh Solhekol på Twitter underveis.

Etter kampen var det Kevin de Bruyne som virkelig fikk skryt av Viasport-kommentator Bojan Djordjic:

- Jeg blir som et lite barn når jeg ser ham spille fotball. Han er verdens beste midtbanespiller akkurat nå, det er ingen som kommer i nærheten, sa Djordjic om den belgiske stjernespilleren.

Selv innrømmet stjernen at flere av lagkameratene var overrasket over laguttaket til Pep Guardiola, der både Raheem Sterling og Sergio Agüero satt på benken:

- Selv etter fire år under Pep, så overrasker han i blant. Noen ganger får ikke spillerne vite hva vi skal gjøre før kampen starter. Det var noen gode-- og noen ikke så gode perioder i kampen, sa De Bruyne til BT Sport.

Les også: Hevder United ville by 40 millioner mer enn utkjøpsklausulen til Haaland

Laporte skadet

Det startet ikke spesielt godt for City. Det var nemlig slik at Pep Guardiolas mannskap, nok en gang, måtte se Aymeric Laporte kaste inn håndkleet med en skade i den første omgangen. Han ble erstattet av Fernandinho.

Da byttet ble gjort fortalte Viasport-ekspert Bojan Djordjic at han hadde én tanke i hode:

- Snakker vi om det defensive i City, og da Laporte gikk ut med skade tenkte jeg «de er ute av Champions League». Med Fernandinho og Otamendi så snakker man en tikkende bombe, man venter på at de skal eksplodere,sa den tidligere Manchester United-spilleren i studio.

Selv om Citys forsvar fort vil bli diskutert var Viasport-kommentator Roar Stokke mer opptatt av å hylle 19-åringen Vinícius Júnior da han ble byttet ut med drøye kvarteret igjen av kampen.

- Han her er fremtiden, sann mine ord! Han kan bli en stor, stor Real Madrid-spiller, sa Roar Stokke om det brasilianske stjerneskuddet etter at han ble erstattet av Gareth Bale i den andre omgangen.

Real Madrid er laget som har vunnet turneringen flest ganger i løpet av Champions Leagues eksistens. Hele 13 ganger har de hvitkledde sikret seg «trofeet med de store ørene», og sist gang var i 2017/2018-sesongen.

Før kampen fikk Pep Guardiola et spørsmål på pressekonferansen. Da bestemte pressesjefen at nok fikk være nok. Se seansen i videovinduet over.

Les også: Maradona til angrep på Messi: - Kunne aldri gjort det jeg gjorde

Skaden

Kampen på Santiago Bernabéu var tett og jevnspilt i innledningsfasen, men det var bortelaget fra Manchester som virket å ha mest kontroll på banespillet i løpet av de første ti minuttene.

Uansett slet Guardiolas mannskap med å bryte ned midtforsvaret til Real Madrid, og det var i stor grad grunnet en påskrudd og aggressiv Raphael Varane som stoppet Citys innspill i banen.

Midtstopperen var også med i det offensive, og i det 15. minutt fikk han muligheten til å teste skuddfoten. Dessverre for Zidanes mannskap suste ballen høyt over Edersons tverrligger.

Manchester City fikk kampens første store sjanse da Kevin de Bruyne spilte igjennom Gabriel Jesus, og den brasilianske spissen fikk vendt opp inne i Madrid-boksen. Kun en god redning av Thibaut Courtois gjorde at det fortsatt stod målløst.

Det spanske hovedstadslaget skulle ha tatt ledelsen da Ferland Mendy fikk gjort seg opp en flekke med rom ute på venstrebacken like før halvtimen spilt, og fikk banket innlegg retning Karim Benzema.

Den franske stjernespissen fikk hodet på ballen, men Ederson fikk klasket unna. Ballen landet så perfekt for Vinícius Júnior, men brasilianerens fikk ikke avslutningen sin på mål.

Problemene for City fortsatte å hope seg opp da Aymeric Laporte, nok en gang, måtte kaste inn håndkleet i den første omgangen. Han ble erstattet av veteranen Fernandinho.

Laget kjempet intensivt for den forløsende første scoringen, og det manglet ikke på fysiske dueller i løpet av de første 45 minuttene. Likevel ville det seg ikke foran mål for de to lagene.

Omgangens aller største sjanse kom uansett like før pausen da en corner fra De Bruyne ble klarert ut til Jesus, som banket til på hel volley. Ballen slo innom Sergio Ramos, som holdt på å klumse den i mål. Til slutt fikk Casemiro avverget på strek.

Dermed kunne dommer Daniele Orsato fra Italia sende lagene målløse til pause. Det stod 0-0 mellom Real Madrid og Manchester City på Santiago Bernabéu etter den første omgangen.

Les også:

Madrid faller sammen

Det var City som suste ut av startblokkene i den andre omgangen, og Riyad Mahrez burde nok ha gitt de sortkledde ledelsen. De Bruyne spilte fri stjernekanten på kant, men hans skudd suste like utenfor Courtois' lengste stolpe.

Real Madrid slet ordentlig med å komme i gang med sine angrep, men virket å være på gang da stjerneskuddet Vinícius Júnior fikk muligheten til å suse igjennom City-boksen med ballen. Dessverre for hjemmelaget fikk 19-åringen en dårlig ballberøring, og Ederson hadde kontroll.

Minuttet senere var det Mahrez igjen som danset seg forbi forsvarere. Etter at Ferland Mendy var sendt et par veier etter noen såledragninger gikk skuddet rett på Courtois, som fikk slått ballen unna.

Samme mann var på farten kun sekunder etter da ballen ble slått direkte i bakrom. Nok en gang måtte Courtois, som har hatt en fremragende sesong i Real Madrid, vise seg frem.

Uten Laporte i forsvaret virket City usikre i eget forsvar, og det utnyttet hjemmelaget til punkt og prikke. Vinícius Júnior utnyttet en liten feil av Fernandinho, og fikk kranglet ballen til Isco i duell med Kyle Walker.

Den spanske landslagsspilleren ble presset, men rakk å avslutte i siste sesong. Da kunne Ederson lite gjøre enn å plukke ballen ut av eget nett etter at Real Madrid tok ledelsen.

Ramos viste seg ordentlig frem i det 72. minutt da han først brøt ballbanen, og så suste i angrep. Etter et godt innlegg fra venstre var det Isco som la ballen ned til kapteinen. Kun en fantastisk blokk stoppet Ramos fra å doble Madrids ledelse.

Men der Madrid slet med å virkelig understreke sin dominans, vokste City mer og mer inn i kampen. Med drøye kvarteret igjen av oppgjøret la De Bruyne inn mot Jesus, og den brasilianske stjernen knuste Ramos i luftrommet.

Courtois kunne lite gjøre med hodestøtet, og City hadde ordnet et livsviktig bortemål i den spanske hovedstaden.

Raheem Sterling ble kastet innpå i den andre omgangen, og to minutter etter 1-1-scoringen ble engelskmannen lagt i bakken av Dani Carvajal. Dommer Orsato pekte på straffemerket, og De Bruyne var nådeløs fra elleve meter.

Vondt skulle bli til verre for Real Madrid da ballen ble spilt inn i bakrommet og Sergio Ramos måtte jage Jesus. Spanjolen var siste mann, felte Jesus og fikk riktig idømt rødt kort.

Real Madrid hadde én siste sjanse til å utligne da ballen falt til Ferland Mendy på bakerste stolpe i tilleggstiden. Han fikk ikke satt ballen i mål, og dermed kunne City juble for 2-1-seier mot Real Madrid.

I denne saken kan du følge alt som utspiller seg denne herlige fotballkvelden:

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken