Gå til sidens hovedinnhold

Manchester City sikret seg ligacuptrofeet etter tøff batalje

Aston Villa ga Manchester City hard kamp hele veien.

ASTON VILLA - MANCHESTER CITY 1-2:

På et fullsatt Wembley møttes de to lagene i Carabao Cup-finalen, bedre kjent som ligacupen. Ørjan Nyland hadde fått tillit fra start i Villa-buret. Kampen utviklet seg til å bli en kamp med mange dueller og røft spill, og i det 72. minutt var stjernespiller Sergio Aguero involvert i en hendelse som satte en støkk i Manchester City-fansen.

Marvelous Nakamba grisetaklet Aguero i en duell, og afrikaneren fikk kun et gult kort.

- Det er potensielt karriereødeleggende, hvis Aguero ikke hadde vært i lufta. Den er rett og slett grusom stygg, sa Viasat-ekspert Lars Tjærnås.

- Oi, oi. Den var ikke pen fra Nakamba, skrev Viasat-ekspert Morten Langli på Twitter.

Startet friskt

Villa startet kampen friskt, men City tok mer og mer over etter at kvarteret var spilt. I det 20. minutt tok de også ledelsen ved Sergio Aguero. Nyland var sjanseløs på skuddet fra argentineren.

City fortsatte å trykke på, og Phil Foden fikk en god mulighet i det 27. minutt. Skuddet hans strøk imidlertid utenfor stolpen til Nyland. Noen minutter senere var ikke Nyland like heldig, da Rodri steg høyt til værs på et hjørnespark og headet inn 2-0 målet bak Nyland. Viasat-ekspert Morten Langli var ikke sikker på om det var riktig å gi corneren til City.

- Den er feildømt. Krise. VAR er rar igjen, skrev Langli på Twitter.

Nysignering reduserte

Da det så mørkt ut for Aston Villa, fikk laget et fornyet håp etter at Mbwana Samatta reduserte like før pause. I forkant av scoringen mistet City-spiller John Stones balansen så det ut som.

- Oi. Stones tryner. Samatta scorer. 1-2, skrev Viasat-eksperten.

Samatta, som opprinnelig er fra Tanzania, er den første spilleren fra landet til å spille i Premier League. Han kom fra Genk til Aston Villa i januarvinduet.

Les også: CAS har mottatt Manchester Citys anke

- Han er den femte afrikanske spilleren som har scoret i en ligacup-finale på Wembley, sa kommentator Roar Stokke.

Satte innpå De Bruyne

Manchester City-manager Josep Guardiola tok ganske raskt et grep i andre omgang for å sikre seieren. Han satte innpå Kevin De Bruyne, som i det siste har vært i fantastisk form, og belgieren tok ansvar umiddelbart med gode involveringer.

- Pep har sett nok. Nå kommer De Bruyne. Gündugan ut, tvitret Langli.

Argentineren kunne ha fått sin revansj for taklingen fra Nakamba i det 81. minutt, men volleyen til spissen gikk like utenfor. Det var også det siste Aguero gjorde, siden han ble byttet ut med Gabriel Jesus. Villa forsøkte å utligne, og Björn Engels var svært nære i det 87. minutt, men City-keeper Claudio Bravo klarte å slå ballen i stolpen og ut.

Les også: Hevder Manchester Citys Premier League-gull kan fjernes

Like etterpå var det City som kunne ha punktert kampen, men Nyland reddet mesterlig. Da var det ikke mye igjen av kampen, og kampen ebbet ut med 2-1 seier til Manchester City. Dermed sikret de seg sesongens første trofé.

Aston Villa-keeper Nyland var skuffet for tapet, men likte også hvordan laget hans fremsto mot et av Premier Leagues beste lag.

Les også: Guardiola fikk flere spørsmål om utestengelsen. Da fikk pressesjefen nok

- Vi skal være stolte av det vi gjorde i dag. Klarer vi å spille sånn hver helg, så skal vi klare å beholde plassen i Premier League, sa nordmannen til Viasat.

Kommentarer til denne saken