Gå til sidens hovedinnhold

Manchester City slo Arsenal og vant ligacupen

Fikk Gary Neville til å rase over manglende innsats.

Se høydepunktene da City smadret Arsenal i ligacupfinalen i videovinduet over.

MANCHESTER CITY - ARSENAL 3-0

Manchester City kan smile over deres første trofé denne sesongen etter å ha slått Arsenal 3-0 i ligacupfinalen på Wembley. Dette er Pep Guardiolas første trofé som City-trener.

Sergio Agüero åpnet scoringsballet i den første omgangen, før kaptein Vincent Kompany og David Silva gjorde dagen komplett for de himmelblå fra Manchester.

- Dette er Manchester City-fotball på sitt aller beste. Chambers, Mustafi og Koscielny, de blir kledd av en etter en. Manchester City er overlegne på Wembley, sa en imponert Morten Langli fra Viasats kommentatorplass.

Til tross for Citys enorme offensive prestasjoner, var det mange som var meget kritiske til hvordan Arsene Wengers menn fremstod defensivt i denne kampen.

Spesielt Manchester United-legende og SkySports-ekspert Gary Neville var nådeløs.

- Glem Arsenal, de er en skam. Jeg snakket om hvordan Arsenal-spillerne går rundt. Returløpene til Xhaka og Wilshere .. de jogger etter. Det er en skam, sa Neville fra SkySports' kommentatorplass, og i TV-kanalens liveoppdatering.

Også Jan Åge Fjørtoft var meget kritisk til Arsenals prestasjoner defensivt.

- Jeg pleide å spille mot Arsenals kjente forsvarsfirer. De var som en murvegg. Jeg måtte gå med leggskinn før kampene. Dette Arsenal-laget kunne ikke gjøre en bie fortred, skrev Fjørtoft på sin Twitter-konto.

Også Viasat-kommentator Langli var nådeløs i sin oppsummering av Arsenal like før slutt.

- I dag så fortjener de ingenting. De har vært det nest beste fotballaget her, med god margin. Det har rett og slett vært klasseforskjell, sa Langli fra kommentatorplass på Wembley.

Seieren i ligacupen er Manchester Citys femte ligacup-tittel totalt. Sist gang klubben vant trofeet var i 2015/2016-sesongen da de himmelblå beseiret Liverpool.

- Det var en vanskelig kamp, men med tanke på hvor mye plass det var til både oss og Arsenal, og kontrollerte vi rommet, og jeg er stolt av laget. Å vinne 3-0 på Wembley er et massivt resultat for oss mot hvilken som helst motstander, sa kaptein Vincent Kompany til BBC etter kampen.

Etter kampen var Pep Guardiola sjeleglad for at klubben hadde sikret sitt første trofé denne sesongen.

- Det er viktig. Vi er så glade, og gratulerer til alle i Manchester City, og våre supportere. Dette trofeet er for Manchester City, ikke for meg, sa Guardiola til BBC etter kampen.

For Arsenals del er dette klubbens første cuptap på Wembley siden tapet i ligacupfinalen mot Birmingham City i 2011. Siden den gang har de rødkledde spilt hele ni kamper på Wembley. Det skulle vise seg å bli tap i deres tiende.

- Først og fremst så hadde vi en veldig enkel sjanse i den første omgangen, og så gir vi vekk et enkelt mål. Det var uventet, og der tapte vi kampen. Jeg tror også at vi ikke startet bra i andre omgang, la press på oss selv og der tapte vi. Vi var litt uheldige på andre scoringen også, sa Wenger til engelske presse.

Les mer: RBK fikk bank av Rubin Kazan: - Håpløst!

Omdiskutert dytt

Det var Manchester City som kom best i gang på den engelske nasjonalarenaen, og dominerte mye av banespillet innledningsvis mot Arsenal på Wembley.

Likevel skulle Arsene Wengers menn ha tatt ledelsen på en kontring i det 8. minutt da Aaron Ramsey og Mesut Özil kombinerte fint, før sistnevnte fant Pierre-Emerick Aubameyang.

Den tidligere Borussia Dortmund-spissen så ut til å ha en enkel jobb med å bredside inn 1-0, men på sensasjonelt vis klarte City-keeper Claudio Bravo å avverge med foten.

Den chilenske burvokteren var involvert ti minutter senere da en langball fant veien til Sergio Agüero, som suste mot et åpent Arsenal-forsvar. Alene med keeper David Ospina vippet han ballen enkelt over den colombianske keeperen til 1-0 for Pep Guardiolas menn.

Shkodran Mustafi ville ha frispark for det han mente var en dytt i ryggen. I Viasats studio var ekspertene klare på at VM-vinneren fra 2014 hadde et poeng.

- Agüero går ikke etter ballen, han går etter å stoppe spilleren. Men berøringen er såpass mild at dommerne lar det gå. Ser du på Agüero, så går han etter å stoppe spilleren, sa Viasat-ekspert Roar Bratseth.

Også Roar Stokke var enig i Bratseths oppsummering.

- Han tar et steg frem, dytter bevisst med ryggen og Mustafi slår ut med armene for å signalisere for at det er frispark. Da har Agüero allerede satt ballen i mål, sa Stokke.

Agüero hadde muligheten til å doble ledelsen i det 39. minutt da han suste fra Arsenals forsvarere, og vippet ballen i bue over Ospina. Heldigvis for Arsenal seilet forsøket til side for mål.

Etter Agüeros scoring var det Pep Guardiolas og hans mannskap som kunne smile bredest etter de første 45 minuttene. Manchester City ledet 1-0 på Wembley.

Kaptein Kompanys revansj

City var kun centimetre fra å sette kampens andre scoring da Vincent Kompany fikk avslutte etter en corner. Ballen tok en styring innom Laurent Koscielny og snek seg ut til corner.

I det 53. minutt var Bravo involvert på ny, denne gangen i negativ forstand for City, da han bommet helt på klarering av en lang ball mot Aubameyang.

Den chilenske burvokteren fikk omsider frispark, etter god hjelp fra Kyle Walker, etter en holding fra Aubameyang.

Skulle Kompany være uheldig tidligere i kampen, så skulle Citys stolte kaptein få lønn for strevet like før timen spilt. En innøvd corner så Kevin de Bruyne finne Agüero på 20 meter.

Inne i boksen ventet Kompany på skudd for styring, og lurte ballen forbi Ospina i Arsenal-buret. Dermed ledet Manchester City 2-0 før timen spilt på Wembley.

Ting skulle bli enda bedre for City like etter timen spilt da Danilo spilte David Silva igjennom inne i boksen, og hamret ballen forbi en utspilt Ospina.

Granit Xhaka var nære på å gjøre oppgjøret litt mer spennende kvarteret før slutt da han dundret til fra distanse. Dessverre for sveitseren suste ballen over Bravos tverligger.

Flere scoringer skulle det ikke bli på Wembley. Pep Guardiola sikret sitt første trofé som Manchester City-trener etter å ha slått Arsenal 3-0 i ligacupfinalen.

Kommentarer til denne saken