SOUTHAMPTON - MANCHESTER CITY 1-1:

Pep Guardiolas mannskap hadde 12 seire på rad i ligaen, men den rekken ble brutt da de lyseblå spilte 1-1 mot Southampton på St Mary's Stadium lørdag kveld.

Kyle Walker-Peters sjokkerte gjestene tidlig i første omgang, før Aymeric Laporte sørget for 1-1 og poengdeling med sin scoring etter 65 minutter.

Mohamed Elyounoussi startet kampen på benken, men ble byttet inn i pausen og spilte de siste 45.

Les også: Manchester United vant etter dramatisk avslutning

- Klasseangrep

Etter syv minutter banket Walker-Peters Southampton i ledelsen.

City lyktes ikke med det høye presset og Romeu fikk etter hvert vendt over til Walker-Peters ute på høyresiden. Backen førte med seg ballen framover, før han spilte videre til Nathan Redmond. Han fant igjen Walker-Peters på vei inn i feltet, som fikk strålende treff på halvvolley og sendte ballen i det lengste hjørnet.

- Et klasseangrep fra start til mål, konstaterte TV 2-kommentator Peder Mørtvedt.

Utover i den første omgangen spilte City seg til et par gode muligheter. Først skrudde Raheem Sterling ballen like over venstre kryss, før han noen minutter senere fikk tid og rom alene med Fraser Forster.

Phil Foden fant 27-åringen inne foran mål, men på utrolig vis maktet han ikke få ballen forbi Southamptons sisteskanse.

Dermed gikk Southampton inn til pause i en mildt sagt overraskende ledelse.

I åpningsminuttene etter hvilen spilte vertene seg igjen til et par gode muligheter, med blant annet en heading fra Armando Broja i stolpen.

Les også: Haaland scoret og ble byttet ut med skade da Dortmund vant

Uavgjort

I stedet var det City som utlignet 65 minutter ut i kampen. En presis dødball fra Kevin de Bruyne fant hodet til Laporte, som headet ballen sikkert i mål.

Noen minutter senere var De Bruyne millimetere unna da han banket ballen i stolpen fra langt hold, og da Gabriel Jesus led samme skjebne med et hodestøt like etterpå, ble det for tøft for City å få inn den avgjørende scoringen.

Kampen endte 1-1. Nå går lagene inn i en vinterpause, før det venter nye kamper om to uker.