Manchester City utklasset Chelsea

TV 2-profil fnyser av forsvarsspillet:

DRØMMESTART: Raheem Sterling ga Manchester City en drømmestart da han sendte hjemmelaget i ledelsen etter tre minutters spill. Forsvarsspillet som ga Sterling muligheten til å score var derimot mer i retning av et mareritt.

DRØMMESTART: Raheem Sterling ga Manchester City en drømmestart da han sendte hjemmelaget i ledelsen etter tre minutters spill. Forsvarsspillet som ga Sterling muligheten til å score var derimot mer i retning av et mareritt. Foto: Carl Recine (Reuters)

Chelseas forsvarsspill får gjennomgå etter at de ble valset over av Manchester City.

10.02.19 19:55

MANCHESTER CITY - CHELSEA 6-0:

Strålende angrepsfotball og katastrofalt forsvarsspill. Det var hovedingrediensene da Manchester City regelrett utklasset Chelsea søndag kveld.

I sentrum stod Citys superspiss Sergio Agüero med nok et strålende hat-trick.

- En av de verste kveldene i min karriere

Etter kampen var det dårlig stemning i Chelsea-leiren. Kaptein Cesar Azpilicueta holdt ikke igjen i kritikken av eget lag da han ble intervjuet av Sky Sports etter kampen.

- Det er vanskelig å finne ord for å beskrive det jeg føler nå. Det er en av de verste kveldene i min karriere.

- Vi startet veldig bra de første fem minuttene. Vi hadde ballen, de respekterte oss og vi kontrollerte kampen. Men fem minutter er ikke nok. Det er veldig frustrerende og skuffende. Vi slipper inn veldig mange mål, og det kan vi ikke akseptere, sier han videre.

FORTVILER: Chelsea-kaptein Cesar Azpilicueta sa unnskyld til supporterne etter braktapet. - En av de verste kveldene i min karriere, oppsummerer han selv. Foto: Oli Scarff (AFP)

City-manager Pep Guardiola var på sin side langt mer fornøyd.

- Utrolig uke, utrolig kamp. Vi var heldige som scoret tre på våre fire første sjanser. Etter 3-0 var de mye bedre enn oss, og etter 5-0 ble det ikke lett for dem, sa City-manager Pep Guardiola til BBC etter kampslutt.

Chelsea-manager Maurizio Sarri lette etter svar etter den enorme nedturen.

- For øyeblikket klarer jeg ikke å forklare det. Gjennom uka hadde jeg en god følelse på trening, sa Chelsea-manageren til Sky Sports.

- Vi gjorde mange feil mot feil motstander. De spilte fantastisk fotball, og vi gjorde feil. Vi ønsket å presse dem i starten, men planen ble fullstendig ødelagt da vi slapp inn etter tre minutter, fortsatte han.

- Helt utilgivelig

Kun tre minutter var spilt av kampen da hjemmelaget tok ledelsen.

De lyseblå fosset i angrep, og ballen ble slått ut mot venstresiden av Chelseas sekstenmeterfelt. Der kom Raheem Sterling løpende på et helhjertet løp, og fulgte opp med å banke ballen i mål.

Det som derimot ikke var spesielt helhjertet var Chelseas forsvarsspill. Markeringen og innsatsen til London-laget gjorde det enkelt for City å feie forbi med strålende angrepsfotball.

- Det er jo helt utilgivelig av Chelsea at han får det rommet der ute på kanten, kommenterte TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Bernardo Silva stod bak den målgivende pasningen, etter selv å ha blitt spilt gjennom på lekkert vis av Kevin De Bruyne.

HERJET: Sergio Agüero storspilte i søndagens storkamp mot Chelsea. Foto: Oli Scarff (AFP)

Kjempemiss, kjempescoring og kjempebrøler

Knappe fem minutter senere var det Sergio Agüero som skulle få en enorm målsjanse. Men denne gangen forsvant ballen til side for mål, til stor forskrekkelse for manager Pep Guardiola.

Der argentineren bommet på en kjempesjanse, fulgte han opp med en scoring nærmest ut av intet etter 13 minutters spill.

Fra litt utenfor sekstenmeteren limet han ballen opp i krysset, tilsynelatende uten nevneverdige anstrengelser. Denne gangen var det De Bruyne som ble stående med den målgivende pasningen.

Fem minutter senere var Agüero på nytt sentral da City økte ledelsen til 3-0. Ross Barkley bommet fullstendig i sitt forsøk på å heade ballen til en medspiller. I stedet endte ballen hos Agüero, som satte inn sitt andre mål for kvelden.

- Det er jo en kjempebrøler av Ross Barkley, utbrøt TV 2-kommentator Peder Mørtvedt.

SARRI, NOT SORRY: Maurizio Sarri er inne i en tung periode som Chelsea-manager. Å bli utklasset av Manchester City gjør ikke ting akkurat bedre for italieneren. Foto: Carl Recine (Reuters)

Overkjøring

Vondt ble til fryktelig mye verre da City økte ledelsen til 4-0 før 25 minutter var spilt.

Denne gangen var det Ilkay Gündogan som stod bak scoringen. Ballen havnet i beina til tyskeren ute i mellomrommet foran Chelsea-målet. Gündogan plasserte ballen enkelt forbi Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga.

Sammenlignet med førsteomgang, fikk Chelsea en litt bedre start på den andre omgangen. Da gikk det nemlig elleve minutter før City kunne juble for scoring, sammenlignet med de tre minuttene det gikk i førsteomgang.

Agüero tok seg av straffesparket og satte inn 5-0 etter at Raheem Sterling ble dratt ned i sekstenmeterfeltet.

Det var tydeligvis ikke nok med fem mål, for ti minutter før slutt satte Raheem Sterling inn 6-0 etter lekkert angrepsfotball.

- Chelsea blir latterliggjort, utbrøt TV 2s Jesper Mathisen.

PS: Følg gjerne Nettavisen sport på Instagram!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag