Manchester City valset over Leeds

Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB scanpix

Kan fortsatt vinne pokal denne sesongen.

17.02.13 17:05

MANCHESTER CITY - LEEDS 4-0:

Manchester City ser ut til å ha blitt hektet av i gullkampen i Premier League. Fjorårets ligamester er også ute av Champions League, og FA-cupen ser ut til å være lagets eneste sjanse til å vinne noe denne sesongen.

Søndag tok City i mot Leeds på Etihad i Manchester, og de fleste regnet med at kampen ville bli vunnet enkelt av hjemmelaget.

Første omgang ble dominert av hjemmelaget, og vertene gikk til pause med en 2-0-ledelse.

Like etter pausen punkterte Carlos Tevez kampen med sin 3-0-scoring, før Aguero fikk æren av å fullføre oppvisningen tjue minutter før slutt.

Dermed er Manchester City klare for kvartfinalen i den tradisjonsrike FA-cupen.

Tidlig scoring
Fem minutter var spilt da hjemmelaget tok ledelsen. Yaya Toure ble flikket flott gjennom av Carlos Tevez, og alene med keeper gjorde midtbanespilleren ingen feil. Han rundet Leeds-keeper Jamie Ashdown og satte ballen i det åpne målet.

Åtte minutter senere doblet hjemmelaget ledelsen fra straffemerket. Sergio Aguero driblet seg inn i feltet og ble holdt igjen av Tom Lees. Dommer Mark Clattenburg dømte straffe. Reprisene viste at straffesparket var av den billige sorten.

Sergio Aguero tok selv ansvaret fra krittmerket og satte ballen kontant opp i venstre hjørne.

Flere mål ble det ikke i løpet av de første 45 minuttene som hjemmelaget hadde full kontroll på. Leeds virket veldig uinspirerte i førsteomgangen.

Punkterte kampen
Syv minutter ut i andre omgang punkterte hjemmelaget kampen.

Sergio Aguero dro seg fint fri på venstrekanten og la ballen inn foran mål. Der kom Carlos Tevez løpende og fikk tuppet ballen i det åpne målet.

Tjue minutter før slutt var Aguero på farten igjen. David Silva spilte en flott ball i gjennom til argentineren. Alene med keeper gjorde spissen ingen feil og satte ballen inn via stolpen.

Hjemmelaget roet ned tempoet utover i andre omgang og kontrollerte kampen. Leeds var aldri i nærheten av å skape spenning i oppgjøret, og City vant enkelt og kontrollert 4-0.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.