MANCHESTER CITY - REAL MADRID 4-3:

I et fartsfylt og målrikt oppgjør var det til slutt Manchester City som vant 4-3 i den første Champions League-semifinalen mot Real Madrid.

Kevin De Bruyne, Gabriel Jesus, Phil Foden og Bernardo Silva scoret målene for de lyseblå, mens Karim Benzema (2) og Vinicius Jr. tegnet seg på scoringslisten for Madrid.

- Det er nesten så du ikke tror det, selv om jeg hører du sier det, sa en forbauset TV 2-kommentator Øyvind Alsaker like etter at kollega Brede Hangeland poengterte at stillingen var 4-3.

- Vi har sett absolutt alt i denne kampen, sa tidligere storscorer Alan Shearer i BBCs studio like etter at Benzema hadde vartet opp med en utsøkt Panenka-straffe.

- Real Madrid er heldige

Det var City som i store deler hadde et grep om kampen, og i TV 2s pausestudio var Morten Langli alt annet imponert over det han så fra Real Madrid i første omgang.

- Det har vært skremmende nivå på Real Madrid, egentlig hele omgangen. Individuelle feil, grove kollektive feil. Forsvarsmessig hang de rett og slett ikke sammen. Dårlig kollektivt rett og slett, med store avstander. De går ikke opp i press, og en av de mest rutinerte midtstopperne i verden, Alaba, prøver å bryte foran på 2-0-scoringen. Det bare bygde på seg, sa Langli i pausen.

Heller ikke fotballekspert Lars Tjærnås lot seg begeistre av den spanske hovedstadsklubben, og siktet først og fremst til det som skjedde i de bakre rekker.

- Veldig mye i denne kampen holder skyhøyt nivå. Forsvarsspillet til Real Madrid gjør det ikke. Nesten uvirkelig å se stoppere gjøre så mange elementære feil. Heldige som fortsatt er inne i kampen, skrev han på Twitter da stillingen fortsatt var 2-1.

Etter kampen mener Sky Sports-ekspert Jamie Carragher at Real Madrid er heldige som ikke gikk på et større tap.

- Champions League på sitt beste. Real Madrid er veldig heldige som fortsatt er med. Forsvarsspillet var grusomt hele veien, spesielt fra Madrid, men Benzema holder dem i livet, skriver han på Twitter.

City ut i hundre

Allerede før to minutter var passert sendte De Bruyne City i føringen. Riyadh Mahrez dro seg innover fra høyresiden, før han med et presist innlegg fant belgieren som stupheadet inn ledermålet.

- Innlegget er perfekt. Hodestøtet er praktfullt, utbrøt TV 2s ekspertkommentator Brede Hangeland.

Åtte minutter senere var kveldens andre scoring et faktum. Denne gangen inntok De Bruyne servitørrollen da et hardt innlegg fra høyresiden endte i beina på Jesus, som gjorde ingen feil alene med Thibaut Courtois.

Deretter fikk både Mahrez og Phil Foden store muligheter til å øke ledelsen ytterligere, men begge avslutningene fra god posisjon gikk like utenfor.

I stedet dukket Benzema opp på motsatt side og reduserte for gjestene fra Madrid. Et innlegg fra Ferland Mendy ute til venstre fant den franske toppspissen like innenfor sekstenmeteren. På utsøkt vis bredsidet han ballen nede i det høyre hjørnet.

To mål på tre minutter

Etter hvilen fikk City umiddelbart to enorme muligheter på rappen. En feil av Eder Militao sørget for at Mahrez plutselig var alene gjennom. Avslutningen gikk i stolpen, før ballen havnet i beina på Foden som fikk sendt ballen tilbake mot mål. Denne gangen sto imidlertid Dani Carvajal i veien.

Syv minutter ut i omgangen kunne imidlertid Foden juble for scoring. Fernandinho vant ballen på høyresiden, satte fart langs kanten, før han slo et perfekt innlegg til Foden som stanget inn 3-1-scoringen.

Et par minutter senere reduserte Real Madrid nok en gang. Vinicius satte fart langs venstrekanten og kom til slutt alene gjennom med Ederson. Fra skrått hold plasserte brasilianeren ballen sikkert nede i det høyre hjørnet.

Etter scoringen var Real Madrid nære på ved flere anledninger, men hvittrøyene maktet ikke å få inn utligningen.

I stedet vartet Bernardo Silva opp med et ellevilt langskudd kvarteret før slutt og økte ledelsen til 4-2. Fra skrått hold ute til venstre banken den tekniske portugiseren ballen opp i nærmeste kryss.

Iskald Benzema

Målshowet var imidlertid ikke over der. Like etterpå handset Aymeric Laporte i eget felt, og dommer Istvan Kovacs pekte på straffemerket. Fra ellevemeteren var Benzema iskald da han chippet ballen midt i mål.

Til slutt endte det altså 4-3 til Manchester City. Returoppgjøret i Madrid spilles onsdag 4. mai.