MANCHESTER CITY - TOTTENHAM 1-0:

Aymeric Laporte (26) scoret kampens eneste mål i søndagens ligacupfinale da Manchester City strevde med å bryte ned et iherdig kjempende Spurs på Wembley.

Den franske stopperprofilen fikk sjansen fra start mot Tottenham etter John Stones' røde kort i forrige ligarunde. 26-åringen takket for tilliten på beste måte.

- Vi er så glade for å vinne denne tittelen igjen. Dette er noe spesielt for oss, også fordi vi tapte i FA-cupen. Dette er bra for oss, selvtilliten og for at vi skal fortsette som vi har gjort de siste månedene. Vi har vært veldig gode, og vi må holde på denne rytmen for å vinne flere titler, sier matchvinner Laporte til Sky Sports.

Les også: Strømsgodset-topper trekker seg umiddelbart

26-åringen pådro seg et soleklart gult kort i første omgang, på et tidspunkt da han allerede hadde sluppet unna kortet for en lignende forseelse tidligere i kampen. Kritikere, deriblant Micah Richards, mener Laporte kunne vært utvist for de to fellingene.

Likevel understreker City-stopperen at han spilte mer forsiktig da først pådro seg det gule kortet.

- Jeg tenkte mye på det i andre omgang. Vi vet at en liten feil kan koste oss mye. Jeg var forsiktig i andreomgangen og prøve å unngå å lage frispark, påpeker Laporte.

- Et enormt gap

1-0 holdt til at City vant sin fjerde strake ligacupfinale i England. Det har har bare ett annet engelsk lag klart tidligere. Liverpool greide samme bragd i perioden 1981-1984.

Manchester City og Liverpool deler nå også rekorden for antallet ligacuptitler. Begge står med åtte triumfer totalt.

Tottenham jaktet sin første tittel i engelsk fotball på 13 år. Ikke siden klubben vant tilsvarende finale under Juande Ramos' ledelse i 2008 er det blitt trofeer å sette inn i premieskapet. Tørken fortsetter også etter søndagens finale.

Etter å ha blitt rundspilt i førsteomgangen, men likevel greid å holde 0-0 til pause, gjorde Spurs og den ferske hovedtreneren Ryan Mason et ærlig forsøk i andre halvdel av finalen.

Det resulterte i noen farligheter, men ikke nok til å overliste motstanderen.

Les også: Tett og jevnt hatoppgjør. Da kokte det over for Maguire: - Jævla idiot

- Det var et enormt gap i klasse. City var helt klart et mye bedre lag. De var en sann fornøyelse å se på. Guardiola er et geni, roste Sky Sports-ekspert Jamie Redknapp.

- De var suverent bedre en Tottenham i alle faser av spillet. Phil Foden kommer til å være denne klubbens framtid i lang tid, fortsatte den tidligere Liverpool- og Tottenham-profilen.

Massiv City-dominans

Manchester City fikk endelig uttelling på en dødball i 82. spilleminutt da midtstopper Laporte raget høyt over Spurs-innbytter Moussa Sissoko på et frispark fra Kevin De Bruyne. Headingen gikk perfekt ned i kroken forbi Pierre-Emile Højbjerg ved den lengste stolpen.

Et unødvendig frispark Serge Aurier pådro seg mot Raheem Sterling like før ble dermed indirekte avgjørende for utfallet.

- Aurier, du angrer nok bittert på at du ble for hissig mot en feilvendt Sterling, bemerket Viaport-kommentator Morten Langli da ordinær tid var i ferd med å ebbe ut på Wembley.

Ligacupfinalen startet med et voldsomt press mot Tottenhams mål. Anført av en kvikk og tydelig spillesugen Sterling radet City opp med giftige angrep de første minuttene.

Vingen fant Phil Foden foran mål med et hardt innlegg etter sju minutter, men Citys unge juvel maktet ikke å styre avslutningen på mål.

Noe seinere var de samme to involvert igjen. Rollene var snudd da det var Foden som kom seg til dødlinja og sendte ballen innover i feltet. Sterling fikk avsluttet, men ikke godt nok til å lure midtforsvaret til Spurs.

Eric Dier var mannen som ofret seg og bykset inn i en viktig blokkering.

- Her er det vel 1-0? Nei,den blir blokkert, kommenterte Langli etter et snaut kvarter med massivt press fra de lyseblå.

Rundt ti minutter seinere var det nærmest utrolig at ikke Foden lyktes med å sende Manchester City i ledelsen. Kevin De Bruynes innlegg ble bare stoppet, men ikke ordentlig klarert, av et Tottenheim-bein før ballen havnet rett foran føttene til Foden.

En iherdig og oppofrende blokkering fra Toby Alderweireld styrte City-profilens avslutning via den nærmeste stanga og ut til corner.

Magnifikk Mahrez

Førsteomgangen fortsatte med et vedvarende City-overtak. To farlige avslutninger fra høyrekanten Riyad Mahrez var nær ved å seile inn i det lengste krysset bak Spurs-målvakt Hugo Lloris.

Marginene Mahrez var dog ikke på Mahrez' side og begge forsøkene suste like utenfor målstengene. Algerieren fikk med seg en fortjent bestemannspremier etter finalen.

- Skyhøyt nivå på mye av det Manchester City gjør de første 37 minuttene, bemerket Viasports ekspertkommentator Lars Tjærnås.

Kommentatorduoen fikk et annet kambilde å beskrive etter sidebyttet, der Spurs og Giovani Lo Celso spilte seg til en god mulighet allerede i første minutt.

Argentineren avsluttet mot det lengste hjørnet, og bare en sterk redning fra Citys ligacupkeeper Zack Steffen hindret scoring. Manchester City tok tilbake initiativet igjen etter hvert, men maktet ikke å holde det skyhøye tempoet fra første halvdel oppe.

Etter hvert kom Fernandinho til til en farlig heading ved bakre stolpe, men brasilianerens hodestøt ble stoppet kontant av Lloris. Tottenhams franske keeperveteran og kaptein nektet også Mahrez scoring da han fant fram et tigersprang tre minutter seinere.

I mellom de nevnte to City-sjansene var dessuten Ilkay Gündogan også nær en kjempesjanse da han forsøkte å styre et Sterling-innlegg på mål med leggen.

Tyskeren burde kanskje ha hoppet over ballen og gitt Kevin De Bruyne muligheten til å avslutte med bedre tid fra utkanten av 16-meteren.

Det spilte uansett liten rolle knappe ti minutter etterpå, da Laporte hadde stanget inn 1-0 for City fra kort hold.