Grunnen er at Russland har invadert Ukraina. Den russiske stat er majoritetseier i flyselskapet Aeroflot. De har sponset United siden 2013.

Torsdag skrev Daily Mirror at United kommer til å avslutte denne avtalen etter Russlands siste handlinger. Kampanje var først ut med å melde nyheten i Norge.

Fredag bekrefter en talsmann i klubben det hele overfor Manchester Evening News.

Får ikke drive i Storbritannia

I 2017 ble United og flyselskapet enige om å forlenge sponsoratet. Avtalen som da ble inngått, var verdt bortimot en halv milliard norske kroner.

Etter invasjonen er Aeroflot blitt nektet å lande flyene sine i Storbritannia.

Skadene Uniteds kommersielle avdeling kan ta av å fortsatt være assosiert med en russisk aktør, er årsaken til at samarbeidet er avsluttet.

Torsdag var Aeroflot fortsatt oppført som klubbens «offisielle flyselskap» på Manchester Uniteds nettsted. Når man forsøker å gå inn på samme side fredag, får man opp en feilmelding.

Ifølge Daily Mirror skal United ikke ha brukt selskapet da de reiste til Spania for å møte Atletico Madrid tidligere i uken.

Qatar Airways nevnes som et mulig alternativ som ny sponsor for United.

LES OGSÅ: City-stjernen gikk knallhardt ut mot Putin. Så ble meldingen slettet

Krigen får flere sportslige konsekvenser

Russlands invasjon av Ukraina fordømmes også i idrettsverdenen.

Champions League-finalen er blitt flyttet fra St. Petersburg til Paris.

Den tyske klubben Schalke 04 har valgt å fjerne logoen til sin draktsponsor Gazprom fra trøyene sine. Gazprom er en statlig eid russisk energigigant, som også er en stor sponsor for Champions League.

I slutten av mars skulle Russland også arrangert verdenscuprenn i langrenn. Det internasjonale skiforbundet har bestemt at ikke kommer til å skje nå. Også Formel 1-løpet i Sotsji er avlyst.

I Norge har idrettspresident Berit Kjøll kommet med en oppfordring om at idrettsarrangementer i Russland ikke bør gjennomføres.

- Russlands aggresjon ovenfor Ukraina er helt uakseptabel og er handlinger vi tar sterkt avstand fra. Som følge av den svært alvorlige situasjonen som nå har oppstått, er det ikke riktig å gjennomføre idrettsarrangementer i Russland, sier hun.