Manchester United bekrefter på egne hjemmesider at de er enig med Real Madrid om en overgang for Raphael Varane.

Old Trafford-klubben skriver at det nå kun gjenstår den medisinske testen og en ferdigstillelse av de personlige betingelsene, før avtalen er helt i boks. Ifølge den velinformerte journalisten Fabrizio Romano vil Varane reise til England senere denne uka for å fullføre overgangen.

Romano og flere britiske medier melder at overgangssummen ligger på i overkant av 500 millioner norske kroner, inkludert klausuler. Den 28 år gamle midtstopperen skal være enig med United om en kontrakt som strekker seg fram til juni 2025, med opsjon på ytterligere ett år.

Real Madrid: - Vi ønsker deg lykke til

Også Real Madrid bekrefter i en pressemelding at Varane er klar for en overgang, samtidig som at de kommer med en avskjedsmelding.

– Klubben takker deg for din profesjonalitet og din eksemplariske oppførsel i løpet av de ti sesongene du har forsvart trøya vår, en trøye som du har vunnet 18 titler med – fire Champions League, fire klubb-VM, tre europeiske supercuper, tre ligagull, én Copa del Rey og tre spanske supercuper.

- Real Madrid vil vise all sin hengivenhet til Raphaël Varane og hans familie, og ønsker ham lykke til i denne nye fasen av sin profesjonelle karriere, fortsetter klubben.

Les også: Spansk avis hevder Ødegaards fremtid er usikker: - Han sliter med å tilpasse seg

I den spanske hovedstadsklubben har han blant annet vunnet Champions League fire ganger og La Liga tre ganger. I tillegg ble han i 2018 verdensmester med Frankrike.

- Kjøper fra øverste hylle

Midtstopperen har i løpet av sommeren blitt heftig ryktet til Manchester United. Varane hadde ett år igjen av kontrakten med Real Madrid, og skal ifølge spanske medier ha takket nei til å skrive ny kontrakt med den spanske storklubben.

Ekspert på spansk fotball, Petter Veland, utalte seg om en mulig overgang for Varane til Manchester United i forrige uke, og Veland mente da at United-fansen har mye å glede seg til.

- De får en verdensmester og kvadruppel Champions League-vinner som har spilt nesten 400 kamper for klubben de siste ti årene. Så der er det bare å ha så høye forventninger som det mulig å få. Her kjøper de fra øverste hylle, sa eksperten til Nettavisen da.

Les også: Ny Solskjær-kontrakt vekker reaksjoner: - Forstår det ikke

Tirsdagens Varane-nyhet kommer bare dager etter at Jadon Sancho ble bekreftet klar for Manchester United. De to kjøpene tror Veland vil føre til større press på Ole Gunnar Solskjær som manager i klubben.

- Varane kan definitivt være med å sørge for at Manchester United tar et ytterligere steg, på samme måte som Jadon Sancho kan. De to til sammen kommer nok til å gjøre Manchester United i mange øyne til en reell tittelkandidat, sier han.

- Det kommer til å øke presset på Ole Gunnar Solskjær i form av at nå må det leveres sølvtøy. De var ganske nære forrige sesong, mens nå forsterker de i begge deler av banen. Så det er definitivt en overgang som vil gjøre de bedre, fastslår Veland.