*Nettavisen* Sport.

Manchester United glitret i angrep etter svak åpning mot Watford

MOT BEDRE TIDER: Anthony Martial fant fram ballkunster som man har sett lite av hos Manchester United denne sesongen. Pasingslegger Bruno Fernandes var balnt de første i gratulasjonskøen..

MOT BEDRE TIDER: Anthony Martial (til venstre) fant fram ballkunster som man har sett lite av hos Manchester United denne sesongen. Pasingslegger Bruno Fernandes var balnt de første i gratulasjonskøen.. Foto: Lee Smith (Reuters / NTB scanpix)

Storspill fra lagets nye storkjøp og flere utsøkte avslutninger ga tre sikre poeng mot Watford.

23.02.20 17:51

MANCHESTER UNITED - WATFORD 3-0:

Oppgjøret mellom Manchester United og Watford var lenge jevnspilt, men Ole Gunnar Solskjærs menn viste seg å ha det lille ekstra med individuelle ferdigheter som var mer enn nok til å avgjøre.

Bruno Fernandes åpnet scoringene ved å både skaffe et straffepark og sette det i mål selv like før sidebyttet.

Etter pausen ble en Watford-scoring først annullert av VAR, før Anthony Martial og Mason Greenwood scoret et vakkert mål hver som sendte gjestene helt ut av kampen.

Les også: Klikket for russisk profil etter norsk bragd

Martials finurlige måte å sette inn 2-0 var definitivt verdt noen repriser. Etter å ha fått det første forsøket sitt stoppet, lurte han Watford-keeper Ben Foster med en frekk chip på returen. Rett før den smarte avslutningen dro han også vekk to Watford-forsvarere med en kjapp sålevending.

- Det er magi. Han kan gjøre det på egen hånd. Han kan gjøre hva som helst. Dette er det man har kommet for å se, utbrøt TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Solskjærs førstevalg som spydspiss har måttet tåle en del kritikk for ujevne prestasjoner gjennom hele sesongen. Martial har heller ikke bidratt med så mange mål som det forventes av en spiss i en såpass stor klubb. Men søndag var nok de fleste hjemmesupporterne fornøyd med hva 24-åringen tryllet fram fra hatten.

LES OGSÅ: Dette er Afrikas rikeste mann. Nå planlegger han å kjøpe favorittklubben sin i Premier League

Kvarteret før full tid steg jublen høyt til værs på nytt da Mason Greenwood fullførte et flott United-angrep med å hamre ballen i krysset via tverrliggeren.

- Mason Greenwood. Han ødelegger nesten målet! For et treff. Han skyter så hardt at han skyter på seg krampe, roste Wikestad etter tenåringens drømmetreff.

Fernandes: - Alle vet det

Bruno Fernandes var nest sist på ballen i samme angrep. Det var han også før Martials fulltreffer.

- Dette er en sånn dag som alle spillere håper på. Jeg er lykkelig over å score og at vi vinner kampen. Vi ga alle vårt beste og fortjente seieren, sier Fernandes til BBC etter kampslutt.

- Det er dette jeg ønsker å gjøre og det jeg trenger å bidra med. Jeg håper Martial også scorer flere mål som han gjorde i dag. Alle vet at vi ønsker å komme oss opp på Champions League-plassene. Jeg er her for å hjelpe laget med å erobre en plass der, og fortsette med å vinne kamper, fortsetter den portugisiske stjernen.

Klikk på bildet for å forstørre. VIKTIGE BIDRAG: Bruno Fernandes jublet allerede før han hadde trillet inn straffesparket han selv skaffet mot Watford. Men han hadde grunn til å feire etterpå også.

VIKTIGE BIDRAG: Bruno Fernandes jublet allerede før han hadde trillet inn straffesparket han selv skaffet mot Watford. Men han hadde grunn til å feire etterpå også. Foto: Martin Rickett (Pa Photos / NTB scanpix)

Manchester United startet på ingen måte lovende i kampen på Old Trafford. Viktor Lindelöf begynte med en elendig klarering som gikk rett i beina på Will Hughes.

Nemanja Matic og Harry Maguire kunne avverget faren, men gikk i veien for hverandre og forærte dermed ballen til Troy Deeney inne i Uniteds felt. Watford-spissen ble stanset i siste liten av Luke Shaw som kom ilende til i sikring.

Ole Gunnar Solskjærs menn fortsatte med flere farlige balltap seinere i omgangen, og David de Gea måtte ta fram en klasseredning da Abdolaye Doucouré fikk muligheten til å fyre løs.

Manchester United tok mer over initiativet det siste kvarteret av førsteomgangen. Både Daniel James og Fred kom til store muligheter som manglet nok klasse i avslutningene til å gi tellende resultat.

Knape fem minutter før pausen tok storkjøpet Fernandes saken i egne hender. Etter pasning fra James førte Fernandes ballen forbi keeper Foster. Sistnevnte meiet ned Uniteds dyrekjøpte midtbanemann.

Straffesparket var det vanskelig å utsette noe på. Fernandes sendte inn en iskald variant med et høyt trippesteg på slutten av tilløpet, ikke ulikt det Chelseas Jorginho er blitt kjent for når han skyter straffer.

Foster kastet seg til den ene siden og vertenes straffeskytter trillet ballen mot det andre hjørnet. Fra hjemmefansen på tribunene runget «Bruno, Bruno» helt fra dommer Martin Atkinson markerte for straffen og fram til portugiseren var i tilløpet før straffemålet.

- Det er deres nye helt som både skaper og omsetter straffesparket i mål selv, kommenterte Kasper Wikestad på TV 2.

Dømte bort Watford-nettsus

Watford kom best ut av startblokkene etter pausen. Gjestene fikk kriget en ball i mål etter en corner.

Troy Deeney feiret 1-1 med å løpet ut til hjørneflagget, men måtte bite i gresset da kampens videodommere annullerte scoringen for en hands på Craig Dawson i forkant.

TV-reprisene viste at ballen traff overarmen til Watford-forsvareren i en duell med Aaron Wan-Bissaka, rett bak Fernandes og Lindelöf som begge misset med å klarere ved første stolpe.

LES OGSÅ: Ferguson ble forbannet på TV 2-profil: - Han bare så på meg og gikk (+)

Få minutter seinere var det isteden Anthony Martial som skulle stå for kampens andre nettkjenning. Etter en bakromspasning fra Fernandes så franskmannen først ut til å bli stoppet av Ben Foster.

Men på returen dro Martial fram ballkunster som fikk fram superlativene hos kommentator Wikestad og mange andre.

Det flotte 3-0-målet til Mason Greenwood fulgte et drøyt kvarter etterpå og levnet liten tvil om at de røde djevlene ville stikke av med full poengpott.

Mot slutten kunne Greenwood-erstatter Odion Ighalo fort ha satt kronen på verken med 4-0. Nigerianeren kom seg forbi Foster, men avslutningen fra veldig skrå vinkel traff utsida av stanga.

Jevnt bak viktig fjerdeplass

Manchester United er dermed oppe i 41 poeng på femteplass i Premier League, mens nedrykksplasserte Watford fortsatt aldri har vunnet en ligakamp på Old Trafford.

Chelsea på den viktige fjerdelassen har tre poengs luke til Solskjær og co.

I søndagens andre 15.00-kamp vant Wolverhampton enkelt 3-0 hjemme mot en annen nedrykkskandidat. Norwich og Alexander Tettey ble flere numre for små, og ser ut til å få det svært vankelig med å avansere fra sisteplassen på tabellen.

Diogo Jota scoret 1-0-målet på Molineux etter 19 minutter. Samme mann doblet ledelsen etter en halvtime. Like etter sidebyttet var Jota nære igjen da han traff stolpen, men på returen scoret angrepsmakkeren Raúl Jiménez.

Wolves ligger to poeng bak United, men er likevel bare nummer åtte på tabellen. Mellom dem ligger både Tottenham og Sheffield United på 40 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.