RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Manchester United holdt unna mot Liverpool etter to Rashford-mål

DAGENS MANN: Med to scoringer mot Liverpool ble Manchester Uniteds Marcus Rashford den store forskjellen i det 200.møtet mellom erkerivalene.
DAGENS MANN: Med to scoringer mot Liverpool ble Manchester Uniteds Marcus Rashford den store forskjellen i det 200.møtet mellom erkerivalene. Foto: Oli Scarff (AFP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Helter i begge ender av banen da José Mourinhos menn festet grepet om andreplassen.

MANCHESTER UNITED -LIVERPOOL 2-1:

Manchester United vant lørdagens storoppgjør hjemme mot Liverpool takket være to scoringer av Marcus Rashford.

Med Rashford tilbake i startoppstillingen for første gang siden andre juledag, og Eric Bailly inne igjen på laget etter tre måneders skadefravær, traff manager José Mourinho så det sang med laguttaket.

Rashford scoret to ganger i førsteomgang, etter henholdsvis 14 og 24 minutter. Det skjedde også på de to avslutningene Manchester United hadde på mål i omgangen.

De to målene kom på lignende måter. Romelu Lukaku skubbet Dejan Lovren enkelt unna i dueller i forkant. Så fullførte Marcus Rashford angrepene eksemplarisk.

Han tok seg enkelt forbi Trent Alexander-Arnold før avslutningen som ga 1-0. Rashford hadde heller ikke nevneverdig trøbbel med å skyte forbi Liverpools 19 år gamle høyreback til 2-0.

Det skulle holde til tre meget viktige poeng, selv om det ble spennende til slutt. Et merkelig selvmål av en ellers god Bailly brakte nerven tilbake i oppgjøret den siste halvtimen.

Ole Gunnar Solskjær markerte United-seieren med å legge ut et bilde av tomålscoreren på Twitter. Spisslegenden levner der liten tvil om hvem han synes fortjener mest skryt etter 2-1-seieren.

Klopp: - Ingen tid å miste

- Liverpool kom aldri opp på toppnivået sitt, konstaterte TV 2s ekspertkommentator Brede Hangeland ved kampslutt.

Manager Jürgen Klopp var langt på vei enig i det da han snakket med BBC etterpå.

- Vi lå under 2-0 selvfølgelig og det er ikke lurt mot Manchester United. Lange pasninger til Lukaku og andreballer, Lukaku er en av de beste spissene i verden og vi trengte å være rundt ham for å plukke opp ballen. Det var vi ikke, og Rashford fikk utnyttet det to ganger, poengterte Klopp.

Manageren fortsatte med å påpeke at han tror alle er enig i at Liverpool ble snytt for et straffespark, men at det ikke hjelper dem nå. Situasjonen han snakket om dreide seg om en hands på et innlegg fra Andy Robertson ti minutter etter hvilen.

- Det blir veldig viktig at vi slår tilbake. Vi har ingen tid å miste. Vi jaget i hele andre omgang og ga dem problemer, men resultatet i kampen gikk veien for dem og ikke oss, tilføyde tyskeren.

Angriperne til hjemmelaget fortjente utvilsomt ros, men det gjorde forsvaret også. Eric Bailly utmerket seg spesielt.

- Bailly har vært veldig, veldig bra. Han er en «missing link» for Manchester United. Han har hatt en strålende førsteomgang. Mané, i motsatt ende for Liverpool, har vært fryktelig dårlig, bemerket TV 2s Simen Stamsø Møller halvveis.

Rollene skulle så til de grader snus da nettopp Bailly satte ballen i eget nett, på et innlegg fra Mané, drøyt 20 minutter etter sidebyttet.

Den ivorianske midtstopperen gjorde noe han sannsynligvis aldri klarer igjen da han overlistet sin egen målvakt med et klareringsforsøk som var ment å sendes motsatt vei.

Akkurat da betydde det lite at de røde djevelene ikke har tapt en ligakamp de har ledet til pause på Old Trafford siden 7. mai 1984.

Mourinho: - Fortjente poengene

Bailly så i tillegg ut til å ha skadet seg på nytt i samme situasjon. Men etter en liten stund bestemte han seg for å fortsette.

I intense sluttminutter av sesongens største ligakamp for de to klubbene klarte Bailly og resten av United å holde unna.

- Det var ikke intensjonen å være så defensive som vi var i andre omgang. Liverpool presset oss tilbake, men jeg husker ikke sjanser der vi trengte David de Gea trengte for å forsvare målet. Jeg husker ingen farligheter foran målet vårt. De holdt kontrollen på ballen, og vi hadde kontroll uten ballen. Jeg mener vi fortjente de tre poengene, sa José Mourinho til BBC.

Man. United økte forspranget til tabellnabo Liverpool til fem poeng.

Liverpools største sjanse i første omgang kom da Virgil van Dijk nikket via egen skulder og utenfor på en presis corner fra James Milner. Det skjedde bare noen sekunder før Marcus Rashfords andre fulltreffer.

Nær 3-0

Likevel var Liverpool og van Dijk heldige som unngikk et tredje baklengsmål noen minutter før sidebyttet. Den nederlandske midtstopperen mistet fullstendig oversikt da Juan Mata fikk bevege seg helt aleine inne foran målet på et Alexis Sánchez-innlegg.

Spanjolen kastet seg rundt og prøvde en akrobatisk volley, men traff ikke godt nok til å få ballen mellom stengene.

Starten på andre omgang tydet heller ikke mye på at Jürgen Klopp og Liverpool hadde svaret på hvordan de skulle komme tilbake.

Så kom det smått utrolige selvmålet og spenningen var tilbake for fullt.

Innbytter Georginio Wijnaldum var farlig frampå med en avslutning like før slutt, men United-forsvaret fikk blokkert til corner.

Et intensivt Liverpool-press fulgte, men heller ikke det ga resultat. Storscorer Mohamed Salah blåste den siste muligheten langt over og scouserne måtte reise tilbake vestover uten poengfangst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere