*Nettavisen* Sport.

Manchester United-legenden med klar oppfordring til Solskjær: - Har det lille ekstra

File photo dated 18-05-2019 of Rio Ferdinand.

Rio Ferdinand mener at gamleklubben må storhandle denne sommeren. Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

Rio Ferdinand kommer med en klar oppfordring til Ole Gunnar Solskjær i fersk podkast.

19.05.20 20:09

Manchester Uniteds tidligere stopperstjerne maner Solskjær til å bruke store summer på overgangsmarkedet denne sommeren.

Ferdinand var gjest på «BBC Radio 5 Live 606 Savage Social-podkast» hvor han kom med en klar beskjed til den norske manageren.

- Sancho, Koulibaly og Saul Niguez, svarte Ferdinand på spørsmålet om hva klubben trenger for å ta igjen forspranget til topplagene i Premier League.

Les også: Mobbing, langstidskontrakt og skade som kunne blitt livstruende: Dette er historien om Saúl Ñíguez

Forventet å bruke penger

Det har lenge vært ventet at Manchester United skal bruke mye penger under sommerens overgangsvindu, men etter koronaviruset har mye forandret seg i fotball-Europa. Flere klubber sliter med økonomiske ettervirkninger av krisen og det gjenstår å se hvor mye penger storklubbene har å rutte med allerede denne sommeren.

Ferdinand er uansett klokkeklar på at den nevnte trioen er spilleren Old Trafford-klubben trenger for igjen å kunne kjempe om Premier League-trofeet.

- Jeg vet Harry Kane har blitt snakket om, men hvis jeg skulle gått for en offensiv spiller så ville jeg valgt Sancho. Han har det lille ekstra og jeg tenker at han gir det lille ekstra krydderet som de ikke har for øyeblikket, sier han videre ifølge Daily Mail som også har omtalt saken.

Det har lenge vært spekulert i at Sancho vil forlate Borussia Dortmund denne sommeren. En pris på hele 100 millioner euro har vært nevnt i flere måneder.

Klikk på bildet for å forstørre. / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Ole Gunnar Solskjær jakter forsterkninger før neste sesong. Foto: Oli Scarff (AFP)

Ferdinand forlanger videre at Manchester United tildeler Sancho nummer syv. Tallet er ikonisk i klubbens historie og har vært båret av navn som Eric Cantona, David Beckham og Cristiano Ronaldo tidligere.

- Ja, jeg ville gjort det. Han har den type karakter. Så ja, jeg ville gitt det til han og puttet det presset på skuldrene hans med en gang, sier Ferdinand om Sancho og det legendariske draktnummeret.

Det er en rekke spillere som har forsøkt å gjøre suksess med nummeret på ryggen. Etter at Ronaldo forlot Old Trafford til fordel for Real Madrid har listen inneholdt Michael Owen, Antonio Valencia, Memphis Depay, Angel di Maria og Alexis Sanchez.

Ingen av de nevnte klarte å leve opp til forventningene til fansen i den røde delen av Manchester har tørstet etter en ny stjerne. Owen var med sine fem scoringer den som scoret flest med nummeret på ryggen etter at Ronaldo forlot klubben i 2009.

Klikk på bildet for å forstørre. Borussia Dortmund v Slavia Prague - UEFA Champions League - Group F - Signal Iduna Park Borussia Dortmund's Jadon Sancho

Jadon Sancho blir sett på som en kommende verdensstjerne.

Les også: Haaland-intervjuet har skapt voldsomme reaksjoner. Nå kommer pappa Alfie med klar beskjed

Lykkes med Fernandes

Solskjær har hatt suksess på overgangsmarkedet inneværende sesong. Klubbens siste kjøp av Bruno Fernandes føyer seg foreløpig inn i den rekken.

Portugiseren kostet Manchester United rundt 68 millioner pund i januar.

På sine ni kamper i United før korona-krisen stoppet fotballen hadde Fernandes nemlig seks seire og tre uavgjort på sine ni kamper for laget som spiller sine hjemmekamper på Old Trafford.

Han har fortsatt å levere jevnt og trutt hva angår målpoeng. Han står med tre scoringer og fire målgivende for «de røde djevlene» så langt.

Nå gjenstår det å se om Solskjær lykkes like godt på markedet denne sommeren.

United ligger nå på 5. plass i ligaen - tre poeng bak Chelsea som ligger på den viktige 4. plassen som garanterer Champions League-spill for neste sesong.

Det er Liverpool som ligger an til å bli seriemestre i England, mens Manchester City ligger på andreplass. Dersom United ikke skulle kvalifisere seg for Champions League gjennom hjemlig serie kan de fortsatt vinne Europa League.

United er nemlig på god vei inn mot kvartfinalen i turneringen de vant i 2017. De leder nemlig 5-0 etter bortekampen mot østerrikske LASK Linz i åttedelsfinalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag