AZ - MANCHESTER UNITED 0-0

Det ble en tung og vanskelig kamp for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United borte mot AZ fra Alkmaar i gruppe L av Europa League. Det endte til slutt 0-0 mellom de to lagene.

Det var uansett nettsus å finne i oppgjøret, etter at Fredrik Midtsjøs innlegg ble stanget hjem av Myron Boadu tidlig i den andre omgangen. Dessverre for nordmannen, så var det nederlandske spissen i offside.

Manchester United var nære på i den første omgangen da Daniel James spilte frem Mason Greenwood. Dessverre for Solskjærs mannskap var det det nærmeste de kom scoring i oppgjøret.

Det var uansett mange som mente at Manchester United skulle hatt straffespark drøye ti minutter før slutt da Marcus Rashford ble felt inne i AZ-boksen.

Blant dem var TV 2s ekspertkommentator Nils Johan Semb:

- Det er soleklart straffespark som Manchester United blir snytt for, sa Semb mens bildene av taklingen rullet over skjermen.

- Det er en sånn typisk situasjon der VAR har sin misjon. Hvis man tar de opplagte tingene, så er det disse situasjonene. Der gjør dommertrioen en feil, og Manchester United skulle hatt straffe, fortsatte Semb.

Les mer: Aubameyang langer ut mot Dortmund-direktør

- Verste United-laget på flere tiår

Før oppgjøret satt tidligere United-spiss Michael Owen i studio til den engelske TV-kanalen BT Sport. Og mannen som vant Premier League med United i 2011 var nådeløs i sin dom av United:

- Jeg tror ikke de ender topp seks i Premier League. De ender nok på øvre halvdel, men at dette i det hele tatt diskuteres er grunn til bekymring. Dette må være det verste United-laget på flere tiår. Siden før Sir Alex Ferguson tok over.

Owen påpekte at han tror Solskjær har gjort United verre, men med en klar baktanke:

- Dette er noe som har skjedd i en del år. I fem, seks, syv, åtte år har man tenkt «dette kan ikke bli verre», men så har det det. Poenget mitt er at jeg tror Ole Gunnar Solskjær har bevisst svekket dette laget, sa Owen, ifølge engelske The Mirror.

- Det er gjort med å bli kvitt spillere som Lukaku, Herrera, Darmian. Sánchez og Smalling. Han vet at laget hadde vært bedre med de spillerne, men jeg tror han tenker at han må ta noen steg bakover, for så å ta flere steg fremover, sier Owen.

Den legendariske engelske angriperen gjorde det tydelig at han tror at dette er nordmannens tanke rundt hvordan han kan starte med blanke ark med sitt lag på Old Trafford.

For Manchester United betyr 0-0 at de nå ligger på andreplass i gruppe L av denne sesongens Europa League. Det er serbiske Partizan fra Beograd som leder gruppa på flere mål scoret enn Solskjærs mannskap.

Både United og Partizan ligger to poeng foran AZ, som ligger på tredjeplass etter de to første kampene. Det er Astana fra Kasakhstan som innehar jumboplassen i gruppen.

Les mer: - Arsenal kan sikre stjerneforsvarer på «billigsalg»

Nettsus, men ..

Det var vertene fra Alkmaar som hadde kontroll på det tøffe kunstgresset i Haag, og styrte det aller meste av banespillet innledningsvis i omgangen. Der var også en nordmann som skulle presentere seg etter drøye ti minutter spilt.

Fredrik Midtsjø slo nemlig et herlig innlegg som Myron Boadgu stanget i mål for nederlenderne. Dessverre for Midtsjøs lag, så var spissen Boadu i offside da ballen ble spilt mot ham.

En annen som ønsket å presentere seg mot den engelske stormakten var kantspillere Oussama Idrissi. Den marokkanske landslagsspilleren hamret til fra distanse i det 14. minutt, men David de Gea fikk klasket unna skuddet.

Manchester United virket å slite med kunstgresset, og maktet aldri helt å få kontroll over ballen på bortebane. Det gjorde at hjemmelaget ikke hadde store vanskeligheter med å diktere det som skjedde ute på gressmatta.

Etter halvspilt omgang hadde vertene allerede registret syv corner mot et, for anledningen, svartkledd United, som rett og slett ikke hang med i store deler av omgangen.

I det 30. minutt skulle Daniel James virkelig presentere farten sin, da han snek seg inn bak AZ-forsvaret. Hans pasning inn mot Mason Greenwood var fabelaktig, men Ron Vlaar fikk blokkert vekk skuddet.

United fortsatte å spille seg til gode muligheter, og i det 37. minutt fikk Diogo Dalot slått et godt innlegg inn mot Angel Gomes. Dessverre for United maktet ikke unggutten å få løsnet skudd på mål.

Det var AZ som hadde mesteparten av ballkontrollen, men Manchester United kunne smile over de største sjansene. Det stod uansett 0-0 etter de første 45 minuttene i Nederland.

Les mer: Moren til Ada Hegerberg tar oppgjør med NFF

Hjemmelaget trykker

Japanske Yukinari Sugawara var på farten fra sin høyreback i den andre omgangen, og etter 52 minutter spilt så han smalt han et innlegg i retning Danny de Wit. Dessverre for hjemmelaget fikk han ikke vendt sin heading på mål.

Minuttet etter så var det Idrissi sin tur til spinne rundt med United-forsvaret. Hans innlegg så ut til å suse innom hånda på venstreback Brandon Williams i United-forsvaret, men dommer Gediminas Mazeika vinket spillet videre.

Det var hjemmelaget som hadde kontroll på ballen, men hverken eller av de to lagene maktet å komme seg til noen kvalifiserte sjanser i starten av den andre omgangen på Cars Jean Stadium.

Solskjær kastet innpå Marcus Rashford i håp om å finne den forløsende scoringen litt etter timen spilt. Han erstattet walisiske Daniel James.

En av få sjanser United kom seg til i den andre omgangen var Gomes ble spilt fri på drøyt 20 meter, men hans skudd gikk himmelhøyt over målet til AZ-målvakt Marco Bizot.

Owen Wijndal hadde bedre sikte enn Gomes da han hamret til fra distanse. Venstrebackens skudd var godt, og De Gea måtte ut i full strekk da han stoppet skuddet fra venstrebacken.

På ny var det Midtsjø som fant Badou med et flott innlegg, og den unge angriperen fikk lagt ballen ned til Idrissi. Marokkaneren fikk et fantastisk treff, men ballen snek seg like utenfor De Geas lengste stolpe.

Marcus Rashford skulle nok hatt et straffespark drøye ti minutter før slutt da han ble felt inne i AZ-boksen drøye ti minutter før slutt. Dommeren vinket uansett spillet videre.

Begge lagene virket villige til å angripe, men maktet aldri å finne nettet hos motstanderen. Dermed ebbet kampen til slutt ut i en målløs affære. Det endte 0-0 mellom AZ og Manchester United.