*Nettavisen* Sport.

Manchester United slapp med skrekken

SEE YA: Marouane Fellaini stanset festen på Deepdale Stadium med sin 2-1-scoring . FOTO: NTB scanpix Foto: Michael Regan

Rooney i fokus da United haltet videre i FA-cupen.

17.02.15 00:59

PRESTON - MACHESTER UNITED 1-3 (FA-cup, femte runde):

Så langt har FA-cupen vært preget av cupbomber. En etter en har storklubber blitt ydmyket av lag fra lavere divisjoner.

To minutter ut i andre omgang var også United ute av FA-cupen etter at Scott Laird sendte hjemmelaget til himmels via David De Gea.

Hjemmesupporterne landet kjapt på jorda igjen, for 23 minutter senere utlignet Ander Herrera for United.

Det vil bli diskutert i ettertid om Wayne Rooney ikke var i offside da han lot ballen passere seg selv og inn i mål, men mye tyder på at dommer gjorde riktig med å godkjenne scoringen.

HTML EMBED


Sju minutter senere banket Marouane Fellaini inn sin egen retur til ledelse for United.

- Vi visste det ville bli tøft, men vi vant og det er det viktigste. Vi endret kampens karakter. Vi kjenner Ashley Youngs kvaliteter, han var et viktig bytte for oss, sa Fellaini til BBC etter kamp.

Fem minutter før full tid satte Rooney spikeren i kista med et fantastisk straffespark. Straffesparket vil også garantert bli diskutert etter kamp.

Louis van Gaal var fornøyd med lagets preatsjon etter kamp.

- Jeg er selvfølgelig fornøyd. Duellene mellom Kevin Davies og og forsvarerne våre var vanskelige, men vi ga ikke bort noe. Scoringen deres var uflaks. Vi viste fantastisk lagmoral og scoret noen nydelige scoringer. Jeg likte spesielt den andre scoringen, det har vi trent mye på, sier United-bossen til BBC.

To forskjellige omganger

Chelsea, Tottenham og Manchester City er alle ute av FA-cupen, og når det ble klart at vinneren av kveldens kamp møter regjerende mestere Arsenal i kvartfinalen, skulle man tro stjernegalleriet fra Manchester skulle feie over hjemmelaget fra start.

Louis vaan Gaal sparte ikke på kruttet heller. Utenom Robin van Persie startet Manchester United med tilnærmet toppet lag, men det så ikke ut som det var nesten 50 plasser mellom de to lagene i det engelske ligasystemet i første omgang.

Bortelaget som har flust av underholdene spillere og som er en drøm å være på alle fotballspill, har blitt kritisert for å være det stikk motsatte under van Gaal.

Første omgang mot Preston ble intet unntak. Preston kjempet United ut av stilen og et helt ok forsøk fra Angel Di Maria på frispark var alt å melde av sjanser etter 45 kjedelige minutter.

Tidligere toppspiller, Trevor Morley, som nå er ekspert i TV 2s Premier League-studio hadde følgende å si om de første 45 minuttene:

- Ikke den beste kampen, men Preston gjør det vanskelig for United med sin innsats. For Preston-fansen kan denne kampen være så bare dårlig de vil, så lenge Preston går videre.

HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED

For om første omgang var kjedelig, var det siste 45 minuttene det stikk motsatte.

Andre omgang startet på verst tenkelig måte for van Gaals gutter da Laird sendte hjemmelaget i føringen.

Derfra og ut var United best, selv om hjemmelaget holdt liv i drømmen om avansement helt til Rooney banket inn straffesparket.

Både ved 2-1-scoringen til Herrera og situasjonen som førte til straffespark kom Rooney i fokus. Der han lar ballen passere seg selv virker grei, men at han hjelper til for å få straffe er det liten tvil om.

Møter Arsenal

Manchester United har tidligere bare tapt èn av 42 kamper mot lag fra lavere divisjoner ifølge Opta. Den statistikken pyntet de på mandag kveld.

Funfact om Preston er at United-legenden David Beckham var i Preston på lån fra nettopp Manchester United i 1995.

Også tidligere United-trener, David Moyes, har vært i klubben. Både som spiller og trener fra 1993 til 2002.

Preston, som til daglig spiller i League One, har vært blant flere overraskelseslag i FA-cupen denne sesongen. På veien har de slått ut Havant & Waterlooville, Shrewsbury, Norwich og Sheffield United (etter omkamp).

Manchester United, som kommer inn i tredje runde, har slått ut Yeovil og Cambridge United (etter omkamp). Og nå også Preston.

Trekningen av kvartfinalene ble gjort før kampen og der ble det klart at Manchester United møter Arsenal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag