RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Manchester United slått ut av Champions League

Sist oppdatert:
Resultatene gikk ikke veien i Wolfsburg eller i Eindhoven.

Manchester United gikk inn i kampen mot Wolfsburg med kniven på strupen. Med seier ville de gå videre fra gruppa som vinnere, alt annet, pluss seier til PSV Eindhoven ville sendt engelskmennene ut av turneringen.

Til tross for en fin start så ble Wolfsburg et nummer for sterke i Tyskland. Kombinert med PSVs seier på hjemmebane mot CSKA Moskva så betyr det at Manchester United er slått ut av Champions League, slik de også ble for ti år siden.

- Summen av spillerne han (Louis van Gaal) har henta er ikke i nærheten av å forsterke laget på noen som helst måte, mente Morten Langli i Viasat 4-studioet etter kampen som mente at hverken Memphis Depay eller Anthony Martial er på verdensklassenivå helt enda.

- Nivået på den gruppa her er Europa League-nivå, det er torsdagsnivå på disse lagene. Det er ikke Champions League-nivå. De er milevis unna Barcelona, Bayern München, PSG, Juventus osv, fortsatte Rune Bratseth.

- De fungerer ikke som lag. Det er gode fotballspillere, men laget fungerer ikke sammen, oppsummerte Bratseth.

United starter best, Wolfsburg slår tilbake

Wolfsburg hadde en vanvittig sjanse til å gjøre 1-0 allerede etter tre minutter når Andre Schürrle ble spilt fri igjennom av Max Kruse. Den tidligere Chelsea-spillere skjøt på halvspretten og ballen suste over tverleggeren.

Kun et par minutter senere skulle United vise seg å ta sin mulighet. Juan Mata spilte ballen flott igjennom til Anthony Martial, og den 20 år gamle franskmannen avsluttet enkelt forbi Diego Benaglio.

Likevel skulle ikke United få beholde ledelsen spesielt lenge. I det 13.minutt svingte sveitsiske Ricardo Rodríguez inn et flott innlegg som midtstopper Naldo dunket i mål for hjemmelaget.

United var muligens uheldige som ikke tok ledelsen i det 27.minutt når Daley Blinds corner møtte en stormende Marouane Fellaini inne i boksen. Den digre belgierens kraftheading ble stoppet av en fantastisk Benaglio i Wolfsburg-målet.

Draxler leker, United frarøvet scoring

Der United ikke tok sin sjanse så var Wolfsburg enda litt mer effektive. Julian Draxlers løp fra høyre var utsøkt nok i seg selv, kombinasjonsspillet med Max Kruse var klasse og pasningen til Vieirinha som lett kunne bredside ballen i mål var av en annen dimensjon. Kunst-scoring av vertene som lekte seg med United.

Draxler var frempå igjen mot slutten av omgangen. Etter å ha blitt spilt fri ute til venstre dro han av både Memphis Depay og Guillermo Varela. Heldigvis for United så hadde de en alltid eminent David de Gea i målet som avverget skuddforsøket.

En av de mest kontroversielle hendelsene i kampen skjedde dog like før pause når Jesse Lingards innlegg seilet i mål. Hverken dommer eller linjedommer flagget for offside, men etter ville protester fra PSV, samt en kort samtale, kom flagget omsider opp.

Reprisene viste at Juan Mata sto langt inne i offside. Spørsmålet var dog om han sto såpass plassert at han forstyrret Benaglio i målet. Likevel gikk lagene til pause med stillingen 2-1 til Wolfsburg.

Dramatisk andre omgang

Andre omgang skulle bli av det dramatiske slaget. United var nærme i det 60.minutt etter at Memphis' akrobatiske avslutning ble mesterlig reddet av keeper Benaglio.

Kun et par minutter senere så var United igjen nærme når Jesse Lingards avslutning på en frisparkvariant spratt til Juan Mata på lengste stolpe. Dessverre for de røde så kom ballen for fort og spanjolen fikk ikke dreis i avslutningen.

Deretter så tok Wolfsburg veldig over. I det 64.minutt så skjedde en av kampens virkelige høydepunkter når Andre Schürrle rakk ballen før David de Gea som ruset ut på en langball. Når spanjolen forstod at han ikke ville rekke det sprintet han tilbake mot mål. Schürrles avslutning var god, men kun et vanvittig tigersprang fra De Gea stoppet tyskererens lobb.

De Gea skulle fortsette med et par fantastiske fra både Schürrle og Maximillian Arnold. Deretter smalt Memphis Depay et frispark like utenfor mål i det 74.minutt.

Tidlig julegave frarøvet av Naldo

Likevel skulle det se ut som julenissen var på plass i Tyskland for en corner i det 83.minutt ble headet ned av Marouane Fellaini før Joshua Guilavogui stusset den i eget mål.

Om Guilavogui var nissen så passet Naldo på å være Grinchen for Manchester United. Den storvokste brasilianeren brukte kun ett minutt etter utligningen på å sette sin andre, og sende Wolfsburg tilbake i føringen.

United stanget og stanget mot muren, men samtidig som resultatene ikke gikk veien i Eindhoven så klarte ikke United å finne en vei igjennom forsvarsmuren i Wolfsburg.

Det endte 3-2 til hjemmelaget og med Eindhovens 2-1-seier på hjemmebane så er Manchester United slått ut av Champions League, og må spille Europa League til våren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere