NORWICH - MANCHESTER UNITED 1-2 e.o:

Først helt mot slutten av andre ekstraomgang avgjorde kaptein Harry Maguire lørdagens FA-cupoppgjør for Manchester United borte mot Norwich.

- Jeg er henrykt over å være blant de fire siste lagene i turneringen, og det ble en god treningsøkt for mange av spillerne våre. Det var også hyggelig for Harry Maguire å score vinnermålet, sa United-manager Ole Gunnar Solskjær til BBC Sport.

Hjemmelaget spilte hele ekstraomgangene med ti spillere etter Timm Kloses utvisning helt på tampen av ordinær tid. Likevel så det lenge ut til at Norwich og Alexander Tettey skulle komme seg til en avgjørelse på straffespark.

Odion Ighalo sendte Manchester United i ledelsen fra kort hold tidlig i andre omgang, etter svikt i kommunikasjonen mellom Norwichs midtstoppere. Men vertene slo tilbake da Todd Cantwell banket til fra distanse med rundt et kvarter igjen av ordinær tid.

Les også: Børven med to nye mål da Start ble knust

Tross et stort favorittstempel på forhånd, tok det fryktelig lang tid før Solskjærs utvalgte skapte noe som helst av farligheter.

Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst var ikke nådig i beskrivelsen av Uniteds prestasjon i en begredelig førsteomgang. Han sendte en verbal pasning i retning Solskjær, og valget om å bytte ut åtte spillere fra laget som slo Sheffield United tidligere i uka.

Les også: Fikk luke til United og tok nytt steg mot Champions League

«Stusslig omgang og ingen overraskelse. Manchester United har strevd med å komme i gang. For mange endringer og for mange i elleveren som ikke fortjener det. Selv Fernandes gjorde seg skyldig i å prøve for hardt», skrev Luckhurst på Twitter.

Han poengterte også at venstreback Luke Shaw fikk starte sin 14. strake kamp. Luckhurst etterlyste også Brandon Williams, som han mente burde fått sjansen.

- Forferdelig

Den første omgangen i Norwich ble nemlig et skikkelig langt gjesp, og inneholdt i beste fall bare enkelte halvsjanser. Faktisk klarte ingen av lagene å komme med skudd på mål i løpet av de første 45 minuttene.

Nærmest var Norwich og Lukas Rupp rett før hvilen. En heroisk blokkering fra Harry Maguire hindret likevel at skuddet nådde fram til Sergio Romeros bur i bakkant.

- United har vært så dårlige i den førsteomgangen her at de ikke hadde klart å spille med høyere tempo, smalt det fra Viasat-ekspert Morten Langli i studioet ved halvtid.

Les også: Herjet med Haaland og co: - Noe av det verste jeg har sett

Da en plakat med statstikk fra kampen inntil da dukket opp, fyrte eksperten seg enda mer opp.

- Dette er et fotballkamp vi har sett, altså. «Shots on target»: 0-0, tre cornere, én offside. Det blir ikke lagd frispark engang. Det har vært en helt forferdelig omgang med fotball. Det har vært ekstremt dårlig, tilføyde Langli hoderystende.

Tok ikke faresignalet

Ighalos ledermål seks minutter etter hvilen kom som bestilt, men var også noe lettkjøpt med tanke på hvordan Norwich håndterte et litt upresist innlegg fra Luke Shaw.

Uniteds spiss takket imidlertid for gaven. Nigerianeren satte inn scoringen med en småakrobatisk vending og skudd i samme bevegelse, og ballen gikk over Tim Krul som var på vei ned.

- Han har teft for scoring og teft for å bruke riktig teknikk. Det der er ikke lett, roste Jan Åge Fjørtfoft i Viasats studio da ordinær spilletid var ferdig.

Det skulle ikke holde til avansement. Cantwell utnyttet passivt press fra gjestene til å sette inn 1-1. Noe før hadde dessuten Ben Godfrey fri bane til mål inne i feltet på en dødball, men den unge forsvarsspilleren maktet ikke å få til en avslutning.

Like før slutt pådro Timm Klose seg rødt kort da han felte Ighalo i farlig posisjon rett utenfor feltet til «The Canaries». Et hardere United-press førte til store muligheter da kampen hadde passert 90 minutter, men Krul berget ekstraomganger med to sterke redninger.

Den nederlandske keeperhelten holdt også ballen ute da Harry Maguire testet ham med en farlig heading i andre ekstraomgang.

Maguire og United skulle likevel gå seirende ut av kvartfinalen til slutt. I 118. spilleminutt kastet stopperen fram venstrefoten inne i Norwich-feltet og sendte inn den avgjørende scoringen.