MANCHESTER UNITED – BARCELONA 2-1, 4–3 sammenlagt:

Barcelona kom best i gang etter at Bruno Fernandes lagde et klønete straffespark. David De Gea fikk hansken på ballen, men klarte ikke å hindre Robert Lewandowski i å sette inn kveldens første scoring.

Erik ten Hag så ut til å ha brukt pausepraten godt, for like etter hvilen hamret Fred inn utligningen. Wout Weghorst ble erstattet av Antony i pausen, og det var nettopp brasilianeren som sendte United i føringen etter 73 minutter.

Til tross for at Barcelona satte inn en skikkelig sluttspurt, holdt Manchester United unna og kunne juble for en plass i åttendedelsfinalen.

– Det er ganske så enormt. Den kan få United-fansen til å drømme om store tider, sier Viaplay-kommentator Kasper Wikestad om Erik ten Hag.

For det er lenge siden hjemmepublikummet har sett et bedre United-lag enn de gjør i disse dager. Til tider var det elektrisk stemming på «Drømmenes Teater».

– Man kan se hva det betyr for spillerne. Vi har ikke sett det på så lenge, det er virkelig, virkelig fantastisk. Å se lidenskapen disse gutta har for Manchester United er bare fantastisk, spesielt reaksjonen på publikum, sier United-legende Paul Scholes på BT Sport.

Les også: Glimt-exit i Europa etter utrolig Vetlesen-miss: – Nesten så jeg ikke tror det

– Det er så dumt

Bruno Fernandes hadde muligheten til å sende Manchester United i føringen allerede før det var spilt tre minutter, men klarte ikke å overliste Marc-Andre ter Stegen med en svak avslutning. Etter et kvarter ble han syndebukk i motsatt ende.

Alex Balde var på vei ut av sekstenmeteren med ryggen mot mål da Fernandes tok i armen til Barcelona-spilleren. Balde gikk i bakken og dommer Clément Turpin pekte på ellevemeteren.

– Han er vendt vekk fra Manchester Uniteds mål når Bruno Fernandes holder ham i armen. Jeg vil kalle det smått klønete av Uniteds kaptein, konstaterer Skullerud.

– Det ser ut som straffe. Det er så dumt å trekke en mann ned inne i 16-meteren i en situasjon der Balde er på vei bort fra mål, mener keeperlegenden Peter Schmeichel på BBCs radiosending.

Ikke alle var enige i at dommeren burde dømt straffe. I sosiale medier haglet reaksjonene.

– En veldig «soft» straffe. Hvis det alltid hadde gitt for det der, ville det vært ti straffer hver kamp, men VAR har sannsynligvis rett i å ikke gripe inn fordi det ikke er en massiv feil. Kompleksiteten til VAR, skriver legenden Gary Lineker på Twitter.

Robert Lewandowski la ballen på straffemerket, og klarte så vidt å overliste David de Gea. Spanjolen fikk hånden på ballen, men klarte ikke å hindre den i å gå i mål.

Les også: Dramatikk i Norges VM-leir: Hastet til sykehus

Kritiserer United-spiss

I januar signerte Manchester United spissen Wout Weghorst på lån. Han var da utlånt fra Burnley til den tyrkiske klubben Besiktas. Siden har det blitt ti kamper og kun ett mål.

United-legendem Schmeichel forstår lite av signeringen, og skjønner ikke hvorfor nederlenderen får starte hver kamp. I kampen mot Barcelona ble han byttet ut etter en svak omgang.

– Jeg synes det er litt merkelig. Han har startet hver kamp og vi venter fortsatt for å se om han er god nok for dette Manchester United-laget, og det tror jeg ikke han er, mener han.

Også sjefskribent i The Times, Henry Winter, reagerer på at spissen stadig får fornyet tillit i startoppstillingen.

– Wout Weghorst løper mye rundt, men han er verken rask eller effektiv eller truende. Han er ikke Uniteds nummer ni. De trenger Rashford tilbake i midten, skriver han på Twitter.

Det er sjefskorrespondent i The Telegraph, Jason Burt, enig i.

– Manchester United må endre dette. Å spille Wout Weghorst som midtspiss fungerer ikke. De må flytte Marcus Rashford tilbake til midten.

Les også: Norge raser: – Faens svensker