Ofcom har gjennomført en omfattende undersøkelse der de har kartlagt hvilke spillere i Premier League som mottar flest hatefulle ytringer på Twitter.

I en detaljert rapport kommer det fram at spillerne til Manchester United får soleklart mest. Blant de ti spillerne ligaen som får flest hatefulle ytringer spilte åtte av dem i United i perioden undersøkelsen ble gjennomført.

Helt på topp er Cristiano Ronaldo, tett fulgt av United-kaptein Harry Maguire. De to topper listen soleklart, etterfulgt av Marcus Rashford og Bruno Fernandes.

– Først og fremst så er det veldig trist. Mye av det som kommer er ganske avskyelig, og det finnes ingen grunner til at dette er akseptabelt. Man må ikke glemme at vi alle er mennesker med følelser, sier fotballekspert Kasper Wikestad til Nettavisen.

Les også: Pochettino bryter stillheten

– Aldri fortjent

Wikestad er ikke overrasket over at det er Ronaldo og Maguire som får gjennomgå mest på Twitter.

– Det er kapteinen og en av historiens aller beste spillere. Ikke noe mer hokus pokus enn det. De spiller for en av verdens største klubber med 20 seriemesterskap, som har vunnet det meste. Da skapes det syndebukker, mener Wikestad.

Selv om Maguire har vært ofte i mediene, ikke nødvendigvis med positiv omtale, under sin periode som Manchester United-spiller, mener Wikestad det er utrolig viktig å skille mellom hat og kritikk.

– Hets er aldri fortjent. Kritikk kan de aller fleste takle. Jeg vil tro de fleste kommentatorer har opplevd en del hets, sier han.

Les også: Victor Boniface klar for belgisk klubb

– Tatt mye

I en tøff og krevende periode for Manchester United har Harry Maguire for mange blitt et slags symbol på nedturen. Wikestad mener mye av kritikken er ufortjent.

– Maguire vet at han og klubben ikke leverte det som er forventet av dem forrige sesong. Men som kaptein har han stått rakrygget og møtt mye av denne kritikken.

Den 7. november i fjor la Maguire ut en Twitter-melding om Uniteds opptreden i tapet mot byrival City kvelden før. Dette innlegget førte ifølge rapporten til en økning på over ti prosent mer hatefulle meldinger.

– Han har tatt mye av kritikken for lagkompisene i intervjuer. Mens andre har dusjet og dratt hjem, har han tatt det med hevet hode. Uavhengig av hva han leverer på banen, så synes jeg det står stor respekt av det. Han skal ha all mulig heder for det. Det er trolig en av grunnene til at han fortsatt er kaptein, avslutter Wikestad.