MANCHESTER UNITED - CHELSEA 4-0:

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United fikk en strålende sesong åpning mot Chelsea. Rødtrøyene stoppet ikke før det sto 4-0 på måltavlen på Old Trafford.

LES: Børs: Slik spilte Manchester United-spillerne (Nettavisen Pluss)

- Hør på Old Trafford nå! Dette er brutalt for Frank Lampard (Chelseas manager, journ.anm). De hadde to i stolpen i den første omgangen, men man må sette sjansene, kommenterte TV 2s Øyvind Alsaker underveis i kampen.

For Manchester United var laget som satte sjansene søndag kveld. Marcus Rashford scoret først fra straffemerket, før Anthony Martial doblet ledelsen. Like etter kom 3-0, også dette målet signert Rashford. Nykommer Daniel James kom inn fra benken og sikret seieren med 4-0. Dermed ble det en drømmeaften for Solskjær og hans gutter.

- Jeg tror ikke Solskjær i sin villeste fantasi kunne drømt om en bedre start enn det her, oppsummerte Petter Myhre i TV 2-studio ved kampslutt.

Fornøyd Solskjær

United-manageren sier selv til TV 2 at kampen var over alle forventning.

- Vi er fornøyd med resultatet og spesielt andreomgang. Vi kunne ikke bedt om noe særlig mer enn det her, sa nordmannen.

Solskjær innrømmer at laget hans var heldige som gikk til pause med ledelse, men sier at andreomgangen var en stor prestasjon.

- I førsteomgang må vi si oss litt heldige som gikk i garderoben med 1-0-ledelse, så ærlig må vi være.

Chelsea åpnet best

Chelsea åpnet kampen best og kom til en stor sjanse allerede etter tre minutters spill. Tammy Abraham fikk sjansen fra start av Frank Lampard og var svært nær ved å vise seg tilliten verdig i åpningsminuttene. Unggutten fikk tak i ballen like utenfor 16-meteren og hamret den i stolpen.

Få minutter senere fikk Anthony Martial sjansen etter forsvarskluss hos Chelsea, men avslutningen gikk rett på keeper. Chelsea fikk en ny mulighet kort tid etter, men maktet ikke å få ballen i mål.

Rashford-straffe

Kvarteret ut i kampen fikk Marcus Rashford straffe da han ble felt av Kurt Zouma på vei gjennom. Unggutten tok ansvar selv og sendte Old Trafford til himmels med et sikkert straffespark opp i krysset.

- Straffen blir tatt med stor selvtillit fra Marcus Rashford. Det er det du trenger for å være en toppspiss. du må kunne håndtere og nyte presset, skriver tidligere toppspiss Gary Lineker på Twitter om Rashfords straffe.

Endret kampbilde

Etter straffesparket endret kampbildet seg, og hjemmelaget tok kommandoen i Manchester. Nykommer Harry Maguire fikk en mulighet etter en dødball, men fikk ikke avsluttet skikkelig.

Manchester United presset på for flere scoringer, og selv om Chelsea forsøkte seg på kontringer, var det hjemmelaget som dominerte siste halvdel av første omgang.

Rashford fikk ballen i nota for andre gang ti minutter før pause, men scoringen ble korrekt annullert for offside.

I sluttminuttene av omgangen åpnet det seg opp igjen for gjestene. Ross Barkley fikk en stor mulighet etter 40 minutter, men David de Gea reddet mesterlig inne på streken. Like etter hamret også venstreback Emerson Palmieri ballen i tverrliggeren fra kloss hold. Ballen ville dog ikke i mål, og stillingen til pause var 1-0 til Manchester United.

Utklassing

I den andre omgangen skulle det komme flere mål for hjemmelaget. Etter 65 minutter mottok Andreas Pereira ballen ute til høyre. Midtbanespilleren curlet en vakkert innlegg på foten til Martial, som enkelt kunne sette inn 2-0.

To minutter senere var stillingen plutselig 3-0. Paul Pogba slo en millimeterpresis bakromspasning som Rashford tok med seg alene med keeper. Spissen gjorde ingen feil og Old Trafford-publikummet gikk av hengslene.

Ti minutter før slutt vartet vertene opp med en kontring i verdensklasse. Pogba tok med seg ballen framover og fant Daniel James innenfor 16-meteren. Nykommeren skjøt via en Chelsea-spiller og i mål til 4-0.

Det ble også sluttresultatet.