VILLARREAL-MANCHESTER UNITED 1-1 (12-11 etter straffespark-konkurranse)

Det ble en gigantisk nedtur for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United da de tapte Europa League-finalen mot Villarreal etter et vanvittig straffedrama i Gdansk onsdag kveld.

Spanjolene kunne til slutt juble etter 11-10 i straffespark-konkurransen.

Begge lag satte sine fem første straffer dermed måtte det avgjøres med en og en straffe. Der ble keeper David de Gea den store syndebukken da han misset sin straffe.

- Det er tidenes mest dramatiske straffesparkkonkurranse, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Dermed må Solskjær fremdeles vente på sin første tittel som Manchester Unitedmanager.

- Det er en jevn kamp. Vi har mer ballbesittelse, men vi skaper ikke nok store sjanser til å fortjene å vinne kampen. Vi fortjener ikke å tape kampen heller. De har ett skudd på mål. Det er skuffende at det går inn. På straffer kan alt skje, sier Ole Gunnar Solskjær til TV 2 etter kampen.

Les også: Hevder Zidane gir seg i Real Madrid med umiddelbar effekt

Slaktes etter første omgang: - Flertallet har underprestert

Manchester United jaktet sin første tittel under Solskjærs ledelse. I onsdagens finale i polske Gdansk stod spanske Villarreal mellom nordmannen og hans første trofé i managerstolen på Old Trafford.

Laget hans fikk alt annet enn en drømmestart på kampen og det var Villarreal som var farligst innledningsvis. Etter halvtimen fikk de også uttelling da Gerard Moreno fikk en fot på et frispark fra Dani Parejo.

Ballen snek seg inn bak David de Gea.

I etterkant fikk også United-forsvaret kritikk for slett markeringsjobb inne i eget felt.

Manchester United slet med å skape sjanser og det skulle gå helt til overtid i den første omgangen før Mason Greenwood kom til et farlig innlegg. Ballen havnet til slutt i hendene til keeper Gerónimo Rulli.

Solskjær så alt annet enn fornøyd ut på sidelinjen før hvilen og tv-bildene viste en rasende nordmann. Flere journalister bet seg også merke i at United-spillernes prestasjoner var under enhver kritikk. Blant annet Marcus Rashford sin innsats ble gjenstand for kritikk.

- Flertallet har underprestert, men Rashford, som var usikker før kampen, har en av de verste omgangene, skriver Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst.

Mot slutten av kampen tok Luckhurst i bruk enda sterkere ord.

- Dette har vært en av Rashfords verste kamper, skriver han.

Spanjolene gikk til pause med en fortjent ledelse.

Cavani slo tilbake for United

Den andre omgangen startet på mange måter som den første. Villarreal spilte seg opp langs venstresiden og skapte panikk i United-feltet. Etter klabb og babb fikk engelskmennene klarert med nød og neppe.

Ti minutter ut i omgangen våknet Solskjærs menn endelig til liv. Edinson Cavani kom først på ballen inne i feltet og utlignet etter en corner. Etter en VAR-sjekk ble målet godkjent av den franske dommeren.

Uruguayanerens innsats fikk Times-reporter Henry Winter til å ta frem lovordene.

- Cavani er en ordentlig kriger. Han gjør noen feil, men han forsøker å få Manchester United i gang. En av få spillere som spiller med nødvendig hastverk, skriver Winter like før Cavanis utligning.

Også den tidligere målscoreren og nåværende BBC-ekspert Gary Lineker bet seg merke i spissens instinkter foran mål.

- En gang krypskytter, alltid en krypskytter, skriver Lineker.

20 minutter før slutt fikk Rashford en enorm sjanse alene med keeper. På uforståelig vis satt spissen ballen utenfor fra kort hold. Bruno Fernandes var i klar offsideposisjon i forkant og flagget fra linjedommeren kom til slutt opp.

Få minutter senere fikk Cavani en ny stor sjanse etter at Luke Shaw skjøt et innlegg på pannen til spissen.Fra kloss hold klarte han faktisk å styre ballen på mål, men inne i egen boks stod Pau Torres og blokkerte ballen.

United presset på for den avgjørende scoringen mot slutten av ordinær tid, men ingen av lagene maktet å avgjøre kampen som dermed gikk til ekstraomganger.

Reagerer på Solskjærs valg: - Nødt til å gjøre bytter

Villarreal tok kommandoen i innledningen av ekstraomgangene og United-laget så etterhvert ut til å være slitne. Det tok hele 100 minutter av kampen før Solskjær valgte å gjøre sitt første bytte på United-laget da Fred erstattet Greenwood.

Nettopp det fikk flere til å reagere.

- Minner meg om forrige sesongs semifinale-tap mot Sevilla dette. Solskjær er nødt til å gjøre bytter, Rashford er en, men han ser på benken sin og han har ikke kvaliteten, skriver Mark Ogden i ESPN utover i ekstraomgangene.

Luckhurst reagerte på sin side på at Soslkjær valgte å ta ut Greenwood og ikke Rashford.

- Selv om Rashford scorer vinnermålet, så er ikke det et modig valg av Solskjær. Greenwood har vært Uniteds beste spiller, skriver han.

Ingen av lagene maktet å score i den første ekstraomgangen.

I den andre ekstraomgangen gikk en for kvelden svak Rashford ned med en smell, men Solskjær valgte allikevel å beholde angriperen på banen. Istedenfor ble både Bailly og Pogba plukket av banen.

Mot slutten ble Juan Mata og Alex Telles byttet inn kun for å skyte straffer. Begge to takket for tilliten og satt ballen i nettet, men det hjalp lite da ingen Villarreal-spillere misset på sine forsøk.