ROMA - MANCHESTER UNITED 3-2 (5-8 sammenlagt):

Manchester United er klare for finale i Europa League. Det ble klart etter den andre semifinalekampen mot Roma torsdag kveld.

Dette blir dermed Ole Gunnar Solskjærs første finale som United-manager, etter at han tidligere har ledet laget til fire semifinaler i ulike turneringer siden han overtok.

Old Trafford-klubben vant den samme turneringen i 2017, da med José Mourinho som manager. Finalen spilles 26. mai i polske Gdansk.

- En smule latterlig

Solskjærs menn hadde solide 6-2-ledelse å gå på etter den første kampen på Old Trafford.

LES OGSÅ: Hevder Solskjær er misfornøyd med Neville

Torsdagens returkamp ble imidlertid ikke noen lett oppgave for United. En god David De Gea mellom stengene skal ha mye av æren for at det ikke ble spennende.

Spanjolen vartet opp med en rekke gode redninger og spesielt da Roma presset på etter å ha gått opp i 2-1, var De Gea god å ha bakerst for Solskjærs lag.

Vertene skapte flere gode sjanser og kunne virkelig ha satt United under press om de hadde utnyttet disse sjansene bedre i denne fasen av oppgjøret.

- Dette er en smule latterlig fra Manchester United. Etter å ha sluppet inn to mål på kort tid, så gjør De Gea tre utrolige redninger, skrev BBC-ekspert Simon Stone.

Solskjær: - Skuffet over tapet

Edinson Cavani scoret begge målene for United, mens Edin Dzeko, Brian Cristante og Nicola Zalewski nettet for vertene.

- Det føles godt å være i finalen. Vi spilte en veldig, veldig god omgang på Old Trafford og det er nok til at vi går videre. Men jeg er skuffet over at vi tapte, spesielt over måten vi spilte i andre omgang, sier Solskjær til BT Sport.

- Det kunne like gjerne vært 8-6 til dem. Det var en merkelig kamp. Vi ga dem ballen igjen og igjen, men heldigvis har vi en av verdens beste keepere. Nå er vi i finalen og vi ser fram imot 26. mai, sier nordmannen.

LES OGSÅ: Den amerikanske ambassaden advarer mot Manchester United-protest i Norge

Tok vare på sjansen

Det var Roma som hadde de fleste sjansene i første omgang og både Edin Dzeko, Henrikh Mkhitaryan og Gianluca Mancini hadde muligheter til å sende vertene foran.

Etter 37 minutters spill var det i stedet gjestene som skulle lykkes. Fred fikk ballen og sendte den gjennom til Edinson Cavani. Veteranspissen stormet mot mål og fyrte løs fra rundt 20 meter. Ballen suste inn bak keeper Antonio Mirante.

Cavani hadde også hatt gode muligheter før han fant nettmaskene.

LES OGSÅ: Solskjær bekrefter at han har mottatt unnskyldning fra Manchester United-eierne

Like etter var Roma igjen nær scoring. Dzeko og Mkhitaryan kombinerte, før sistnevnte avsluttet fra kanten av femmeteren. De Gea blokkerte på glimrende vis.

Spanjolen i Uniteds bur, som har blitt koblet vekk fra klubben den siste tiden, viste seg fra sin beste side i første omgang og vartet opp med flere viktige redninger.

Hjemmelaget mistet for øvrig viktige Chris Smalling i første omgang. Han pådro seg en smell etter å ha blokkert en ball og måtte takke for seg i møtet med gamleklubben.

Roma slo tilbake

Etter pausen skulle hjemmelaget skape et lite glimt av spenning i Italia. Først utlignet Edin Dzeko. Han kunne enkelt heade i mål etter et innlegg fra Pedro.

LES OGSÅ: Keane har en klar formening om hva Solskjær må gjøre: - Det er noe jeg har tenkt mye på

Like etter ordnet Brian Cristante Romas mål nummer to. Lorenzo Pellegrini vant ballen utenfor Uniteds 16-meter, fant Cristante og han satte inn 2-1-ledelse.

Spenningen skulle imidlertid blir svært kortvarig, selv om Roma hadde et par svære sjanser etter den siste scoringen til å knappe enda mer inn på gjestene.

I det 68. minutt satte imidlertid Cavani den definitive spikeren i kista med sitt 2-2-mål. Bruno Fernandes fant spissen med en crosser og hans andre mål var et faktum.

United så ut til å få bedre kontroll på kampen igjen mot slutten, men akkurat da slo Roma til igjen. Nicola Zalewski fikset italienerens tredje scoring.

LES OGSÅ: Keane med klar beskjed om demonstrasjonen: - Jeg garanterer det!

Roma nektet å gi seg og fortsatte å skape sjanser mot slutten av kampen, men til tross for tap i Italia, kunne United til slutt juble for finaleplassen.