EVERTON - MANCHESTER UNITED 0-2:

Det ble en tøff batalje på Goodison Park onsdag kveld da Manchester United til slutt sikret seg semifinaleplass i Carabao Cup, etter sene scoringer av Edinson Cavani og Anthony Martial.

Der møter Solskjær og co. Pep Guardiolas Manchester City.

Onsdagens kamp ble avgjort to minutter før fulltid da Cavani dro seg innover i banen, før han feide ballen i det lengste hjørnet med venstrefoten. Martial sikret seieren med sin scoring fem minutter på overtid.

Les også: Solskjær: - Vi er desperate etter å få hendene våres på et trofé

United heldige?

Det var imidlertid to situasjoner i andreomgang som vakte størst oppsikt. Men uten VAR til stede i ligacupen, fikk ikke dommer Andrew Medley med seg alt som skjedde ute på banen.

Først var det Cavani som nærmest tok strupetak på Yerry Mina, uten at dommer Madley fikk med seg det.

- Cavani hadde sett det røde med VAR, var imidlertid England-legende Gary Linekers beskjed på Twitter etter hendelsen.

Lars Tjærnås i Viasat-studio mener derimot at dommeren løste situasjonen på en god måte, da han mener at Mina spilte godt med.

- Jeg synes han løser det greit, sa Tjærnås etter kampslutt.

Like etter ble Richarlison liggende på gresset etter en tøff duell med Eric Bailly.

Reprisene viste en noe hensynsløs involvering av Uniteds midtstopper, men uten VAR til stede kom ivorianeren seg ut av situasjonen med kun et frispark imot.

- Det er grisespill, uvørent og uforsiktig fra Bailly. I det vi ser sånne situasjoner er det nok mange som savner VAR, sa Langli.

Se ekspertene i Viasat-studio diskutere situasjonen i videoen under:

Nesten Olsen-blemme

Everton fikk en rufsete start ved både keeper Robin Olsen og midtstopper Michael Keane. Begge var nære å forære United en tidlig ledelse etter klønete involveringer, og da Olsen, som i utgangspunktet hadde all verdens av tid med ballen i beina, holdt på å miste ballen til Edinson Cavani etter ti minutter, reagerte Viasat-kommentator Morten Langli kraftig.

- Det er jo hårreisende det som har skjedd de første ti minuttene her, sa Langli.

- Han kunne ha kostet laget både én og to scoringer, sa John Arne Riise om den svenske målvakten i Viasat-studio i pausen.

Les også: Disse vinner Nettavisen-prisen 2020

United best i gang

Åtte minutter ut i oppgjøret kom Donny Van de Beek til gjestenes første gode mulighet. Paul Pogba hælsparket ballen videre til nederlenderen, men forsøket hans ble blokkert av Seamus Coleman.

Ti minutter senere kom Cavani til en stor dobbeltsjanse, men på begge forsøkene fra uruguayaneren sto Olsen stødig i buret og avverget.

Utover omgangen fortsatte United å produsere målsjanse etter målsjanse, og fotballekspert Lars Tjærnås lot seg tydelig imponere.

To sene scoringer

Mot slutten av den første omgangen begynte også Everton å komme til noen gode muligheter.

Nærmest var Gylfi Sigurdsson, men frisparket hans fra 25 meter ble stoppet av Dean Henderson.

Den fartsfylte omgangen endte dermed uten scoringer.

Andreomgang var preget av mindre store muligheter, men da Cavani dro seg innover og scoret like før slutt, sikret han United semifinaleplass i ligacupen.

Og på overtid fastsatte Martial resultatet til 0-2.