Manchester United tok sin syvende strake seier under Ole Gunnar Solskjær

MATCHVINNER: Marcus Rashford sikret Uniteds syvende strake seier under Ole Gunnar Solskjær.

MATCHVINNER: Marcus Rashford sikret Uniteds syvende strake seier under Ole Gunnar Solskjær. Foto: Peter Powell (Reuters)

Kriget seg til seier mot et hardtkjempende Brighton.

19.01.19 18:49

Det ble en ny flott dag for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United, som vant 2-1 hjemme mot Brighton på Old Trafford. Dermed står nordmannen med syv strake seire som midlertidig sjef for United.

Paul Pogba satte et straffespark i mål midtveis i den første omgangen, før Marcus Rashford på utsøkt vis doblet ledelsen for United like før lagene gikk til pause.

21-åringen har nå scoret i fire strake Premier League-kamper for Manchester United. Det fikk blant annet den engelske fotballegenden Gary Lineker til å hylle både spissen og trener Solskjær.

- Fantastisk scoring av Marcus Rashford. Det er godt å se ham levere under en trener som tar vare på hans enorme talent, skriver Lineker på Twitter.

Pascal Gross skapte ny spenning i den andre omgangen da han reduserte til 1-2, men United og Solskjær red av stormen, og sikre seg tre nye poeng på Old Trafford. Gross' scoring er forøvrig den første scoringen United har sluppet inn i åpent spill siden Solskjær tok over.

Med sine seks strake seire, så er Solskjær den første United-treneren i historien til å vinne de første seks ligakampene som trenere. Kun Carlo Ancelotti (Chelsea) og Pep Guardiola (Manchester City) har klart det før nordmannen.

Seieren for Manchester United betyr at de for alvor har meldt seg på i kampen om Champions League-plass også neste sesong. I skrivende stund ligger United på femteplass, med tre poeng opp til Chelsea på fjerdeplass.

- Vi burde ha spilt bedre de siste 15 minuttene, for da var vi presset. Marcus Rashford har vært topp klasse. Man starter med arbeidskapasitet. Han har gjort det, jobber som ingen andre, løper i rommene, holder på ballen. Han er mer rolig foran mål, mer selvsikker og trener hele tiden. Nå har han selvtilliten, sa Solskjær til BBC etter kampen.

Om sine resultater i klubben snakket nordmannen også varmt:

- Jeg kan ikke klage, kan jeg? Jeg smiler, og dette er en av tingene jeg kommer til å huske for resten av livet mitt. Det har vært en berg- og dalbane, og det er fantastisk å være her.

Tapet for Brighton og Chris Hughtons menn betyr at klubben blir værende på 13. plass i Premier League. Det er syv poeng ned til nedrykksplass.

Rashford viser klasse

Det var Manchester United som kom best i gang på «Drømmenes Teater», men de rødkledde slet med å bryte ned forsvarsmuren satt opp av Chris Hughtons menn.

Spesielt Marcus Rashford var ordentlig i siget da han ved flere anledninger truet inn bak forsvarslinja til motstanderene fra sør i England.

Det skulle uansett ta 20 minutter før United fikk registrert sin første store sjanse da Ashley Young fikk slått inn fra høyre. Ballen landet hos Rashford, og kun en fantastisk klarering av Shane Duffy på strek gjorde at det stod 0-0.

Bare fem minutter senere skulle United-supporterne endelig slippe jubelen løs på hjemmebane. Gaetan Bong felte nemlig Paul Pogba på vei gjennom feltet, og dommer Paul Tierney pekte på straffemerket.

Franskmannen gjorde ingen feil fra elleve meter da straffen var for godt plassert for David Button mellom Brighton-stengene.

Drøye ti minutter senere skulle Button få litt revansj mot en annen franskmann da Victor Lindelöf fant Anthony Martial med en utsøkt pasning på vei gjennom feltet.

Franskmannens nedtak var utsøkt, men Button gjorde seg stor og fikk avverget forsøket fra Uniteds nummer elleve.

Brighton virket farlige på dødballer, men maktet ikke å overliste David de Gea i den første omgangen. På andre banehalvdel gjorde Rashford det klart at han ønsket nok en scoring for Ole Gunnar Solskjærs menn.

Diogo Dalot avanserte nedover langs venstresiden, og fikk spilt inn engelskmannen. Med et fantastisk plassert skudd klarte Rashford å overliste keeper Button, og sikret United deres andre scoring.

United og Solskjær kunne smile bredest til pause, med en meget komfortabel 2-0-ledelse over Chris Hughton og hans Brighton.

Brighton skaper spenning

Jesse Lingard burde ha satt inn Uniteds tredje scoring for ettermiddagen etter at Rashford svingte inn et utsøkt innlegg. Uniteds nummer 14 så ut til å ha en enkel jobb foran mål, men avslutningen suste utenfor mål.

Martial fortsatte å snurre rundt med Brighton-forsvarerne, og like før timen spilt dunket han et skudd mot mål som såvidt suste over Buttons tverrligger.

Brighton kom på en sjelden visitt inn i United-boksen etter et frispark, og Lewis Dunk fikk avslutte på bakerste stolpe. Forsvarspillerens avslutning smalt på feil side av nettveggen for Brighton.

United fortsatte å trykke på for flere scoringer og etter halvspilt andre omgang var det Ander Herreras tur til å teste skuddfoten. Forsøket gikk rett på keeper Button.

Bortelaget skulle skape spenning mot slutten av oppgjøret da Davy Pröppers innlegg falt ned på foten til Pascal Gross. Tyskerens avslutning smalt via tverrliggeren, og i mål.

Det var flere bekymrede ansikter blant supporterne på Old Trafford da Rashford ble liggende etter et sammenstøt. Reprisene viste at ungguttens kne hadde smelt inn i en Brighton-forsvarer. Rashford fortsatte oppgjøret.

United la seg ikke bakpå av den grunn, og fortsatte å trykke på for den tredje scoringen. Paul Pogba sitt skudd like før full tid suste utenfor mål.

Dermed skulle United til slutt ri av stormen, og sikre seg sin syvende strake seier under Ole Gunnar Solskjær. Marcus Rashford ble matchvinner da Manchester United vant 2-1 over Brighton.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag