Gå til sidens hovedinnhold

Manchester United tok tre enkle poeng mot Norwich i Premier League

Men på tribunen ytret supporterne sin misnøye mot klubbens eiere.

MANCHESTER UNITED - NORWICH 4-0

Det ble tre enkle poeng for Manchester United og Ole Gunnar Solskjær på lørdag, mot et Norwich-lag som for alvor er i problemer.

Mål fra Marcus Rashford, Anthony Martial og Mason Greenwood sørget for tre enkle og viktige poeng i Premier League, men stemningen på tribunen var ikke alltid like god.

(+) VÅR SPILLERBØRS: SLIK PRESTERTE UNITED-SPILLERNE MOT NORWICH

I samtale med BBC etter kampslutt var Solskjær selvfølgelig fornøyd med resultatet, og kunne samtidig berolige supportere som frykter skade på Marcus Rashford. Nordmannen svarte også på spørsmål om ytringene fra supporterne.

- Jeg er veldig fornøyd. Vi startet kampen slik vi ønsker. Jeg er sikker på at motstanderne våre omtaler oss som et lag som kjemper hardt, og det er det jeg ønsker. I samtlige Premier League-kamper må man utnytte presset og muligheten man får, sa Solskjær til BBC etter kampslutt.

Og la til følgende om Marcus Rashford, som gikk av banen i 58. minutt i sin 200. kamp for United:

- Fantastisk for Marcus at han har nådd 200 kamper så fort. Han sliter litt, så vi tok han av tidlig. Jeg er veldig fornøyd med han, sa nordmannen.

- Jeg la merke til det (syngingen fra tribunen), ja. Jeg vet ikke om det nådde frem til spillerne, men jeg hørte det. Som klubb er vi nødt til å stå samlet. Vi er en familie. Det må jeg si, jeg har hatt støtte fra både eierne og Ed Woodward siden jeg kom inn her, sa Solskjær.

- Et Championship-lag

Manchester United startet friskt mot Norwich, og viste gode tendenser ved flere anledninger - og et målrettet pasningsspill United-supporterne ikke har vært bortskjemte med denne sesongen.

Etter 14 minutter kom kampens første store mulighet etter godt angrepsspill fra hjemmelaget, men heroisk forsvarsspill forhindret Anthony Martial i å få avsluttet på mål.

Lokalavisens United-journalist, Samuel Luckhurst, lot seg imponere av det United viste i åpningsminuttene:

- United får Norwich til å se ut som et Championship-lag når de kommer seg fremover i banen. Startet svært godt, men ikke fremprovosert en redning fra Krul enda, skrev journalisten på Twitter midtveis i kampens førsteomgang.

Etter en liten halvtime skulle også hjemmelaget få hyll på byllen.

Et perfekt vektet innlegg fra Juan Mata fant Marcus Rashford på bakerste stolpe, hvor formspilleren nærmest ikke kunne bomme - noe han heller ikke gjorde.

Hjemmelaget slapp heller ikke foten av gasspedalen etter scoringen, og det høye presset gjorde det vanskelig for Norwich å etablere noe som helst av spill. Spesielt Rashford gjorde livet surt for bortelagets backrekke før hvilen. 22-åringen viste et fintereportoar og angrepsvilje Solskjær så sårt trenger i den siste halvdelen av sesongen.

OVERGANGSRYKTER LIVE: Vi følger overgangsvinduet live!

I andre enden av banen viste også David de Gea at han vet hva han driver med mellom stengene, med en feberredning like før pause. Todd Cantwell fyrte av et smart skudd fra skrå vinkel, men spanjolen vartet opp med en minst like imponerende redning, og sørget dermed for at hjemmelaget beholdt ledelsen til pause.

Old Trafford ytret sin misnøye

Kampens andre omgang var bare fem minutter gammel da Tim Krul felte Brandon Williams i sekstenmeteren, og med det nærmest tvang dommer Anthony Taylor til å peke på straffemerket.

Tim Krul er kjent som «straffespesialist», og hadde nederlenderen hatt litt sterkere håndledd ville han kanskje holdt den ballen ute, men det gjorde han ikke - og dermed sto det 2-0 til United.

LES OGSÅ: Supporterne fikk nok og valgte å protestere. Så skjedde noe uventet: - Banneret har forsvunnet

Bare minuttet senere fant Martial ut at han ikke ville være noe dårligere enn sin kollega i angrepsrekka, og dunket inn et svært godt innlegg fra Mata med pannebrasken.

Med 3-0 før omgangen var ti minutter gammel hadde United svært god kontroll på tingenes tilstand, og fortsatte å gå i angrep når mulighetene bød seg.

Kampens store prestasjon var det kanskje Brandon Williams som sto for, etter 57 minutter. Innlegget fra Pereira var milimeterpresist, men den unge backen presterte å skyte ballen himmelhøyt over mål fra drøye to meter.

Like før timen var spilt ble Rashford tatt av til fordel for Daniel James, og fikk dermed ikke noe hat trick mot Norwich. Til tross for at Rashford gikk rett i garderoben, så det ikke ut til at det dreide seg om en skade for spilleren med 19 nettkjenninger i alle turneringer denne sesongen.

Stortalentet Mason Greenwood kom inn i det 71. spilleminuttet, og bare tre minutter senere økte han Uniteds ledelse med en elegant avslutning nede i hjørnet for Krul.

Mens fotballgleden var på sitt høyeste på banen, var stemningen på tribunen en helt annen. Hjemmesupporterne har for lengst sett seg lei på klubbens eiere, Glazer-familien, og deres representant i klubben - Ed Woodward.

Mye av kritikken fra United-supporterne er at Glazer-familien i lang tid har hentet ut penger fra klubben, og Woodward får kritikk for sin manglende evne til å hente nye ansikter inn portene på Old Trafford.

Flere mål ble det heller ikke, og dermed ble samtlige poeng værende på Old Trafford - i en av de mer overbevisende prestasjonene United har levert på en stund i Premier League.

Her er kampsammendraget i sin helhet:

Kommentarer til denne saken