Gå til sidens hovedinnhold

Manchester United totalt ydmyket av Tottenham

United gikk rett i ledelsen, men med forsvarstabber og et rødt kort endret kampbildet seg totalt.

MANCHESTER UNITED - TOTTENHAM 1-6:

Det ble full krise for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United under kveldens oppgjør mot Tottenham. Rødt kort til Anthony Martial og seks baklengsmål var fasiten til slutt for United.

En scoring hver av Tanguy Ndombele og Serge Aurier, samt to mål av Harry Kane og Heung-min Son førte til at David de Gea måtte plukke ballen seks ganger ut av nettet.

Omtrent to timer etter kampslutt kom Marcus Rashford med sin beklagelse til United-fansen, etter den store fadesen:

- Jeg er så stolt over å bære denne drakta, men det er ingen unnskyldninger, det er bare ikke bra nok. Til hver eneste fan der ute i verden så fulgte med i dag, så må jeg bare beklage, skriver blant annet Rashford.

Underveis i kampen ytret The Athletic-journalist Jack Pitt-Brooke sin mening om Solskjær og Mourinho:

- Du kan se på Kane og Son, det røde kortet, Pogba, Uniteds rekruttering, mange forskjellige faktorer. Men til sutt handler dette om én manager som viser at han fremdeles er relevant, og én manager som aldri var det, skriver Pitt-Brooke.

Også Jan Åge Fjørtoft begynner å bli usikker på Solskjærs fremtid i klubben.


- Solskjærs respons på skadebegrensningene har ikke fungert. Det er virkelig ikke «The United way» å være så negative, å bytte ut spillere som Fernandes, å starte med Van de Beek på benken. Selv med bare 10. Hvor er angrep, angrep, angrep? Dette er overgivelse, tvitret Henry Winter i The Times underveis i oppgjøret.


- Jeg skjønner at overgangs-politikken er et rot og at det tilsynelatende ikke er noen visjon, strategi eller planlegging i Manchester United, men disse spillerne er heller ikke i nærheten av nivået som de holdt forrige sesong, og det er vel både deres og Solskjær sin feil, er det ikke? Ingen ryggrad her i det hele tatt etter det røde kortet heller, skrev ekspertkommentator for BT Sport, Darren Fletcher.

Tidlig United-ledelse

De røde djevlene gikk likevel rett i strupen på Mourinhos menn, og før halvminuttet var spilt ble Martial felt inne i bortelagets straffefelt. Dommer Anthony Taylor blåste i fløyta, og da Fernandes stilte opp var han sikker fra ellevemeteren.

Les også: Kritikken hagler: Solskjær forsvarer utskjelte United-ledere

Like etterpå var det kaos i motsatt boks, da Harry Maguire headet ballen i hodet på stoppermakker Eric Bailly, før Maguire igjen forsøkte å heade ballen tilbake til De Gea. Til slutt endte ballen hos Ndombele som utlignet for gjestene.

Allerede i det sjuende spilleminutt kom oppgjørets tredje scoring, og igjen var det Tottenham. Kane tok et frispark hurtig og spilte gjennom Son som var sikker alene med De Gea, da han chippet ballen følsomt over spanjolen.

Les også: Azpilicueta ga Abraham klar beskjed da Chelsea knuste Crystal Palace

Rødt kort

Rett før halvtimen var spilt måtte Martial se det røde kortet etter det som ble regnet som et slag i fjeset på Erik Lamela. Argentineren la seg enkelt ned, men VAR grep ikke inn og endret om avgjørelsen.

- Måten Erik Lamela gikk ned på er pinlig. Du kan ikke gjøre det med hendene dine, men det var måten som Lamela reagerte på som fikk Martial utvist. Lamela kan virkelig ikke være stolt av det. Det er patetisk, sa BBC-reporter Ian Dennis i etterkant av utvisningen.

Også TV 2s ekspertkommentator Nils Johan Semb reagerte på hvordan Erik Lamela gikk i bakken.

- Ja, Martial var oppe med hånda, det er det ingen tvil om, men å gå ned som Lamela gjorde der er også fullstendig unødvendig, sa Semb underveis i kampen.

Og vondt gikk til verre like etterpå da United nok en gang rotet det til i de bakre rekker. Ballen endte opp hos Kane som enkelt økte ledelsen for gjestene.

Før lagene gikk inn til pause var Tottenham frampå igjen, og nok en gang var Son sist på ballen. Aurier fikk god tid da han siktet på sørkoreaneren inne i boksen, som fra skrå vinkel putten ballen mellom stolpen og De Gea.

Ut i den andre omgangen tok det ikke lang tid før bortelagets femte scoring var et faktum. Glimrende angrepsspill endte med at Højbjerg fant Aurier med en strøken pasning, og ivorianeren banket enkelt ballen i det lengste hjørnet.

Deretter økte Kane ledelsen fra straffemerket, etter en takling av Paul Pogba på Ben Davies.

Dermed ble ydmykelsen komplett for Solskjærs Manchester United.

For fullt kampreferat se under:

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot