Premier League-sesongen er over og lanseringen av nye drakter er for lengst i gang. Liverpool og Arsenal har møtt kritikk for sine stive priser, mens Manchester United ikke har annonsert sitt nye design helt enda.

Det betyr imidlertid ikke at supporterne ikke har fått et innblikk i hva de kan forvente seg når draktene kommer for salg. Flere av de angivelige draktene har nemlig blitt lekket i sosiale medier og fansen fikk seg en stor overraskelse da de så designet.

United har tilsynelatende gjort drastiske endringer på tredjedrakten.

Les også: Roberto Firmino med avskjedsgave til Liverpool-kollegene – dette fikk de

Hyppige lekkasjer

Daglig leder i United.no, Bernt Hjørnevik, sier at det årlig oppstår lekkasjer i forkant av draktlansering. Han kan imidlertid ikke uttale seg om saken da den norske supportergruppa har et samarbeid med Adidas, som er leverandøren, og United selv. I en e-post til Nettavisen skriver han at de heller ikke svarer på henvendelser de får fra medlemmer rundt disse lekkasjene.

Selv om Hjørnevik ikke kan uttale seg om de nye draktene, er det liten tvil om at supporterne for lengst har begynt å spekulere i hva som venter for 2023/2024-sesongen.

Bilder av flere av draktene har blitt lekket på nett og endringene har vakt oppsikt blant fansen.

Les også: Liverpool slaktes etter prisøkning: – En spøk

Store endringer

På neste sesongs tredjedrakt skal nemlig emblemet være endret, om vi skal tro de nye bildene rett. Nettstedet The Athletic er blant mediene som har omtalt de angivelige endringene. Forskjellen fra fjorårets tredjedrakt er at emblemet er forenklet, slik at det kun vil være en djevel og ikke den tradisjonelle utformingen.

Blant annet er skipene i overkant av logoen fjernet på denne drakten. The Athletic skriver at denne detaljen har vært oppe til diskusjon tidligere, da skipene representerer Manchesters rolle i den industrielle revolusjon. Noen knytter dette til potensiell slavehandel.

«Historisk»

Det er imidlertid ikke dette som er bakgrunnen for endringen, men snarere et designvalg.

Lekkasjen har blitt omtalt av flere britiske mediehus, hvorav Mirror omtaler endringen i emblemet som «historisk». Det er også flere av supporterne som sammenligner logoen på tredjedrakten med Liverpool sin. Det faller naturlig nok ikke i spesielt god jord hos de røde djevlene.

«Det ser ut som en Liverpool-drakt», skriver en United-fan på Twitter.

«Ingen kommer til å kjøpe disse draktene, de er grusomme», skriver en annen.

Det er imidlertid flere som også er positive til det stilrene designet.

«Hvorfor liker ikke folk dette? Det er så enkelt?», spør noen.

«Denne drakta er rå», skriver en annen.

Draktene er altså ikke lansert enda, men ventes å komme for salg i løpet av kort tid.