RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AFP)

Manchester United vil hente milliarder

Den engelske storklubben på vei mot børsnotering.

Manchester United er på vei i mot en børsnotering på den asiatiske Singapore-børsen. Dermed kan fotballgale asiatere kjøpe seg en andel i en av verdens største fotballklubber.

I en artikkel i Reuters-eide IFR heter det at det planlegges å hente inn 1 milliarder dollar, eller rundt 5,5 milliarder kroner, i en aksjeemisjon i forbindelse med noteringen. Ifølge en kilde med kunnskap til prosessen, skal meglerhuset Morgan Stanley gjennomføre milliard-kapitalinnhentingen mot slutten av året.

Dropper Hongkong
De siste månedene har det vært spekulert i at Manchester United ville notere aksjene sine på Hongkong-børsen. Denne børsen har blitt en viktig handelsplass for en rekke av verdens mest kjente merkevareselskaper, som Prada og kosmetikkprodusenten L'Occitane International.

Med to tredje deler av fanskaren på 300 millioner personer, bosatt i Asia, ventes det asiatiske markedet å være viktig for Mancheste United. Klubben har tapt store penger de siste årene, og er ute etter å øke inntektene.

Glazierne selger seg ned
I britiske presse har det tidligere i uken blitt spekulert at Glazier-famlien vil selge ut 25 prosent av aksjene sin i emisjonen. Den amerikanske familien har kontroll over eiersiden i United, men har slitt med høye gjeldsforpliktelser. Glazier familien tok over United i 2005 for 1,3 milliarder dollar. Klubben ble samtidig avnotert fra London-børsen.

Manchester Uniteds omsetning steg med 1 prosent i første kvartal i år, til 75,2 millioner pund. Inntektene steg i takt med en økning i de kommersielle inntektene til klubben.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere