Gå til sidens hovedinnhold

Mancini: - Er lei meg på vegne av fansen

City-manageren beklager det skuffende finaletapet mot Wigan, men hevder han beholder jobben.

MANCHESTER CITY - WIGAN 0-1:

Wigan sikret seg FA-cuptittelen i sin aller første finale med en svært overraskende triumf over Premier League-toer Manchester City lørdag.

Innbytter Ben Watson var mannen som stanget inn vinnermålet for Wigan på overtid, etter en perfekt gjennomført kamp.

Mye av æren for bragden skal også tilskrives kantspiller Callum McManaman, som i samtlige 90 minutter terroriserte Manchester Citys seierssikre mannskap.

- Du kunne se at det ville kom et mål. Prestasjonen var enestående, og vi fortjente det, sa Wigan-manager Roberto Martínez til BBC.

- En drømmer om å spille på Wembley og vinne. Underdogen spilte med utrolig mot og tro på seg selv, og kjempet mot oddsen igjen. Sånn er FA-cupen, fortsatte spanjolen.

Callum McManaman fikk også sin velfortjente ros fra sjefen.

- Handling sier mer enn ord. Spillet hans var enestående, sånn som vi ser ham hver dag på trening. Han er virkelig en diamant i engelsk fotball. I dag viste han verden hva han kan, skrøt Martínez.

- Dette er den beste følelsen du kan ha. Vi fortjente dette, og skal videre for å feire nå. Herlig! supplerte McManaman.

Mancini avfeide rykter
Noen utagerende fest blir det imidlertid ikke på cupheltene. Til uka skal Wigan nemlig kjempe for livet for å beholde plassen i Premier League. Tre poeng skiller opp til trygg plass med to kamper igjen.

Roberto Mancinis jobb hang ifølge flere medier i en tynn tråd før FA-cupfinalen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

City-manageren avfeide ryktene, men hadde ingen god forklaring på at laget hans spilte såpass svakt da det gjaldt.

- Det var en bra kamp. De scoret i siste minutt, og det ble veldig vanskelig. Vi spilte ikke særlig godt. Jeg vet ikke hvorfor.

- Spekulasjonene er oppspinn. Jeg blir her neste sesong. Dette er tullprat. Jeg er veldig lei meg på vegne av fansen vår, sa Mancini etter sjokktapet.

Perfekt fra start
Nedrykksplasserte Wigan tok seg noe overraskende helt til finalen på Wembley. Laget slo ut Championship-klubben Millwall i sin semifinale, mens Manchester City måtte bryne seg på Chelsea.

Selv om veien dit kanskje var noe enklere for Martínez' mannskap enn for City, var det outsideren som var best i flere perioder av den første omgangen.

Callum McManaman presenterte seg første gang i det niende spilleminuttet på den praktfulle finalearenaen i London.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Vingen fikk ballen tilbake fra Arouna Koné, avanserte inn i feltet, og fintet ut alt og alle bakerst hos storfavoritten fra Manchester.

Etter å ha sendt Matija Nastasic på rumpa, hadde 22-årige McManaman bare Joe Hart igjen. Englands landslagskeeper kunne var også utspilt da McManaman sendte ballen mot det lengste krysset.

Dessverre for Wigan strøk ballen utenfor stolpen.

Feberredning
Carlos Tévez fikk omgangens største sjanse etter flott forarbeid av Samir Nasri og David Silva. Sistnevnte la perfekt inn til Tévez, som helt riktig forsøkte å sette ballen tilbake mot siden ballen kom fra.

Argentineren hadde nok ikke regnet med at Wigans innleide Atlético Madrid-målvakt, Joel Robles, passet på å legge igjen en usedvanlig lang tå foran hjørnet.

Nærmest på uforklarlig vis klarte den spanske keeperen å styre ballen over tverrliggeren.

Robles har greid å spille seg inn på Wigan-laget denne våren, selv om den tidligere Lyn-sisteskansen Ali Al-Habsi har gjort sakene sine bra for klubben.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Da halvtimen var spilt på Wembley fikk vi en god pekepinn på hvorfor.

Noen minutter senere vinket dommer Andre Marriner korrekt spillet videre da Róger Espinoza ville ha straffe. Wigan-backen falt for sent da Citys Pablo Zabaleta bommet med en takling i 16-meteren.

City-trøbbel
City slet med å få i gang pasningsspillet, og forsøkte å sta fram på en annen måte etter sidebyttet.

Før fem minutter var spilt av andre omgang fikk Sergio Agüero en god mulighet ved første stolpe, men heroisk innsats fra Emmerson Boyce fikk klarert ballen til hjørnespark.

Men heller ikke etter dette maktet de lyseblå å få oppgjøret i sitt spor. Wigan, og i særdeleshet Callum McManaman, fortsatte å gjøre livet surt for Roberto Mancinis utvalgte.

Da litt over timen var spilt fikk Pablo Zabaleta gult kort da han igjen kom for seint inn i en duell med McManaman.

Like etter var Citys argentinske høyreback nær ved å stå for en målgivende pasning. Men David Silva rakk aldri fram til innlegget på bakre stolpe.

Drama
Seks minutter før full tid måtte Zabaleta ty til ulovlige metoder for å stoppe McManaman igjen. Det resulterte i en ny advarsel og tidlig tur til garderoben.

Sekunder senere skapte finalens store spiller en ny farlig situasjon. McManaman ville ha straffe da Gaël Clichy igjen kom på etterskudd. Men Wigan fikk bare corner av dommer Marriner.

Den corneren vil gå inn i historiebøkene som Wigans viktigste noensinne. Innbytter Ben Watson dukket nemlig opp i feltet og avgjorde den spennende finalen.

Jubelscenene var elleville både på banen og på tribunen, der Wigan-eier Dave Whelan nesten gikk av hengslene.

Med målet sikret Wigan også seg sin første store tittel i engelsk fotball, i sin første FA-cupfinale.

Reklame

Slik sparer du enkelt 600 kroner på mobilabonnementet

Kommentarer til denne saken