RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Michael Regan (Getty / All Over Press)

Mancini mener City-stallen er for liten

Sist oppdatert:
- Jeg tror tre eller fire spillere til med sterk mentalitet er nok, sier italieneren.

Manchester City har brukt over 1,8 milliarder kroner på spillerkjøp siden Roberto Mancini tok over managerjobben i desember 2009.

Likevel mener den tidligere Inter-, Lazio- og Fiorentina-treneren at Manchesters lyseblå klubb mangler noe bredde i spillerstallen.

- Vi mistet Yaya og Kolo Touré til afrikamesterskapet, og fikk noen skader på Vincent Kompany, Joleon Lescott og Sergio Agüero i de to siste kampene, sier Mancini ifølge Sky Sports.

- Kanskje kan vi endre på dette neste år hvis vi mister to viktige spillere. Til nå har vi konsentrert oss om å bygge et sterkt lag, så nå mener jeg tre eller fire spillere til med en sterk mentalitet vil være nok til å klare det, uttaler Citys manager.

Trøbbel i forsvaret
City-manageren har definitivt et poeng i at klubben har slitt når enkelte spillere har manglet. Spesielt merkbart har det vært da førstevalgene Kompany og Lescott manglet samtidig i midtforsvaret.

Stevan Savic og Kolo Touré har vist seg å ikke holde samme klasse i kamper som kan ha avgjort årets Premier League til byrival Manchester Uniteds fordel.

Til sammenligning har United brukt minst seks ulike spillere som mer eller mindre har fungert som midtstoppere denne sesongen. Likevel lurer nok mange på hvor Citys lange rekke av dyre innkjøp skal ende dersom Mancini igjen ruster opp i stor stil til sommeren.

Hevder United har sterkere stall
Italieneren ser fortsatt på Manchester Uniteds spillerstall som sterkere enn den han selv råder over.

- Forskjellen ser man på 20 spillere, ikke på 11. De kan spille uten problemer og presset vi har. Det kan de fordi de er vant med å alltid kjempe i toppen, og har vunnet alt.

- Når du spiller mot et lag som United er det dette som er forskjellen, og ikke spillerne. Vi trenger muligens mer tid, men vi er allerede inne blant de beste lagene i Europa, mener Mancini.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere