*Nettavisen* Sport.

Mandagens Premier League-rykter

Foto: EPA/Scanpix

Arsenal er en av fire klubber som jakter på samme spiller.

09.02.09 20:09

Det er omtrent like stille på ryktebørsen i England som på et bibliotek, som man vel kan forvente ettersom overgangsvinduet stengte for bare en uke siden.

Engelske aviser viet mandag mesteparten av fokuset på managersituasjonen i Portsmouth. Alle hadde kilder som fortalte at Tony Adams hadde fått sparken i Portsmouth, og mandag formiddag ble dette endelig bekreftet på klubbens offisielle nettside.

Portsmouth er i fritt fall og har vært det siden Harry Redknapp forsvant. Men hvorfor klubber sparker managere etter et tap for topplag, har jeg aldri skjønt. Kunne man ikke like gjerne sparket Adams før tapet for Liverpool?

Daily Star melder at den tidligere Chelsea-manageren Avram Grant er favoritt til å overta sjefsstolen på Fratton Park. Klubbeier Alexander Gaydamak vurderer ifølge Daily Star også Alan Curbishley og Sven-Göran Eriksson.

Flere aviser skriver også om managersituasjonen i Newcastle, som vel heller ikke kan kalles stabil. Joe Kinnear (62) gikk glipp av lørdagens 3-2-seier over WBA etter at han måtte fraktes til sykehus med smerter i venstrearmen. Han vil visstnok mandag få svar på om han er frisk nok til å bli i managerjobben på St. James' Park.

Harry Redknapp er utvilsomt frisk og rask - og han stiller spørsmål ved spillernes mentale helse. Redknapp mener ifølge Daily Star at spillerne i dagens fotball er bortskjemte og neppe ville overlevd toppfotballen slik den var for 20 år siden. Alt var mye bedre før, som kjent. Det er kanskje en klisjé, men denne saken gir vel grunn til å tro at Redknapp har et poeng.

Hører man godt etter, vil man som regel kunne høre folk snakke på bibliotek også, og ser man godt etter, vil man finne engelske overgangsrykter i februar også.

Wigan er interessert i å hente Wolverhamptons engelske U21-landslagsving Michael Kightly til sommeren, melder Daily Mirror. Samme avis - like troverdig som George W. Bush - står for de tre andre ryktene også:

Tottenham er i ferd med å sikre seg keeperen Alex Smithies fra Huddersfield, Stoke er enig med Birmingham om at Stephen Kelly er verdt 10 millioner kroner og Arsenal er sammen med Tottenham, Everton og Newcastle interessert i Swindons høyreback Nathan Thompson.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag