*Nettavisen* Sport.

Mandagens Premier League-rykter

Foto: EPA/Scanpix

Tidligere supertalent kan havne i Premier Leagues dårligste klubb.

Da Giovani Dos Santos spilte i Barcelona ble han hausset opp som en av de store kommende stjernene i europeisk toppfotball. Meksikaneren, som bærer en viss likhet med Ronaldinho, debuterte for katalanerne i ung alder, og ble sammen med blant andre Lionel Messi og Bojan regnet som klubbens kommende gullgutter. Slik skulle det imidlertid ikke gå for Dos Santos. I 2008 ble han hentet til Tottenham for en svært billig penge, og til tross for at fansen trodde de hadde hentet et vidunderbarn, så ble han aldri den suksessen som londonklubben hadde håpet. Mandag melder The Daily Mirror at Portsmouth står klare til å slå kloa i meksikaneren. Dermed kan han ende opp i det som for tiden er ligaens bunnlag.

Et vidunderbarn som så langt har levd opp til en del forventninger er Arsenals Theo Walcott. Angrepsspilleren ble hentet fra Southampton som 16-åring, og har siden vist at han har kvalitetene som trengs i den engelske toppdivisjonen. Den siste tiden har han slitt en del med skader, og nå er han ute igjen. En takling av Liam Ridgewell i oppgjøret mot Birmingham påførte Walcott en kneskade, og han blir trolig ute i opp til tre uker. Heldigvis for Arsenal, har de en rekke andre unggutter som også kan levere varene i Premier League.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: EPA/Scanpix

Premier League-ledelsen har lagt badeballen død, men for dommer Mike Jones kan den bisarre situasjonen mellom Sunderland og Liverpool fortsatt få konsekvenser. Ifølge supertabloide The Sun risikerer dommeren å miste den kampen han opprinnelig skulle dømt neste helg, på grunn av at han godkjente Darren Bents omstridte fulltreffer.

Etter helgens hendelser er det jo heller ingen trøst for Liverpool-fansen at det fortsatt er stor usikkerhet rundt eiersituasjonen i klubben. The Daily Telegraph melder i hvert fall at George Gillett har utsatt videre samtaler med saudiarabiske rikinger om et salg av sin andel i Merseyside-klubben. Dermed er det fortsatt mørke skyer over Anfield.

Også Manchester United-fansen godter seg over den berømte badeballen, og det er ventet at de vil synge den gamle klassikeren «99 red balloons» når de to lagene møtes til storkamp denne helgen. I den lyseblå delen av Manchester er man også imponert, og et bud på rundt 7,4 millioner pund for den usannsynlige målscoreren kommer nok allerede i januar.

Stoke-stopper Robert Huth er i trøbbel. Den tidligere Chelsea-mannen skal angivelig ha forsøkt å kline til West Ham-spiller Matthew Upson i lørdagens kamp mellom de to lagene. TV-bilder har fanget opp situasjonen, og dermed risikerer den storvokste tyskeren å bli utestengt i opptil tre kamper for den oppførselen.

Fifa-president Sepp Blatter vil forsterke Englands rykte som fotballens hjemland, ved å støtte forslaget om at balløya skal være vertskap for VM-sluttspillet i 2018. Blatter vil mandag bli utnevnt til ærespresident i verdens eldste fotballag, FC Sheffield, og det er ventet at den mektige fotballmannen da vil snakke varmt om Englands VM-sjanser.

Kilder: The Sun, The Times, The Daily Telegraph, BBC.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.