*Nettavisen* Sport.

Mandagens Premier League-rykter

Foto: AFP/Scanpix

Portugiser med 77 landskamper er i samtaler med West Ham.

11.01.10 11:22

West Ham er ifølge normalt pålitelige The Times i samtaler med 33-åringen Nuno Gomes, som i en årrekke har vært spydspiss på det portugisiske landslaget. I disse dager er han imidlertid ikke engang fast på Benfica og ser strengt tatt ut til å kle rollen som redningsmann enda dårligere enn Sergej Rebrov gjorde i Tottenham.

Kanskje bør Hammers-fansen håpe at Daily Express har mer rett i sin sak om at Gianfranco Zola vil forsøke å hente Eidur Gudjohnsen fra Monaco eller Sergej Kornilenko fra Zenit St. Petersburg.

Portsmouth er som kjent skøyteløs på den økonomiske glattisen, men føler seg likevel i posisjon til å kreve 14 millioner pund for forsvarsspilleren Younes Kaboul, som ifølge Daily Mail interesserer både Manchester City og Sunderland. Sistnevnte klubb er ifølge Daily Mirror i samtaler med Birmingham om Kenwyne Jones, som Sunderland visstnok krever 14 millioner pund for og som Birmingham visstnok vil gi maksimalt 10 millioner pund for. Visstnok.

Birmingham er bare en medisinsk test unna signaturen til spanjolen Michel (24) fra Sporting Gijon, melder The Independent. Hvis han er halvparten så god som José Miguel Gonzalez Martin Del Campo - 80-tallets Michel - har Birmingham gjort et kupp. Prisen skal nemlig være 2,5 millioner pund.

Hvis du for øvrig ønsker å vite dagens pundkurs, har NA24 en utmerket og alltid oppdatert oversikt over valutakursene.

Tilbake til Sunderland: Schalke-spissen Kevin Kuranyi har takket nei til Sunderland, forteller The Independent. Nå skal «de svarte kattene» i stedet være i ferd med å hente Salvador Cabanas fra Club America. Paraguayaneren vil i første omgang leies inn, og eventuelt bli kjøpt dersom han finner seg til rette i England, skriver Daily Mirror.

Stoke er også på spissjakt. The Times gjenforteller et tidligere omtalt rykte, nemlig at klubben har henvendt seg til Ruud van Nistelrooy. Daily Mirror melder mandag at et annet alternativ er Wigan-spissen Hugo Rodallega, som også står på ønskelisten til Birmingham.

Liverpoolburde vært på spissjakt, men klubben burde vel også hatt godt med penger, uten at noen av delene ser ut til å stemme. Nå forsøker manager Rafael Benítez ifølge The Sun - som er en avis både klubben og fansen hater intenst og som neppe har de beste kildene - å hente inn forsvarsspilleren Nedum Onuoha på lån fra Manchester City.

City er ifølge Daily Mail i ferd med å leie ut Felipe Caicedo til spanske Malaga, etter at spissen takket nei til tilbudet fra Hull. Wigan vil ifølge The Sun forsøke å kjøpe den brasilianske midtstopperen Joao Carlos fra belgiske Genk.

Vi får vel ta med oss litt fra Arsenal og Manchester United, også.

I London har Arsène Wenger fortalt Arsenal-spillerne at de har 18 måneder på seg til å overbevise manageren om at han bør forlenge kontrakten og bli i klubben ut karrieren, melder The Sun, som også kan fortelle at Burnley noe overraskende har ført Paul Ince opp på listen over aktuelle kandidater til den ledige managerjobben.

Vi avslutter med Manchester United. Sir Alex Ferguson sier ifølge The Guardian at Dimitar Berbatov sliter med en kneskade som kanskje fører til operasjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.