*Nettavisen* Sport.

Mandagens Premier League-rykter

Foto: Scanpix

Fergusons arvtaker er klar, og Fabregas i hemmelige samtaler. Jo da, ryktebørsen lever i beste velgående.

19.04.10 13:10

Joan Laporta er ikke det navnet som får flest klokker til å ringe her hjemme i Norge, men spanjolen vil garantert få det til å gå kalde grøss gjennom ryggmargen til Arsenal-supporterne. Etter at det sist uke nærmest ble garantert at Cesc Fabregas ville bli værende i London, viser det seg nå at Barca-presidenten sist uke hadde hemmelige samtaler med midtbanespilleren i Monaco. To spanske aviser skriver at alt nå skal ligge klart for en overgang til den katalanske giganten til sommeren. Vær sikker på at dette ryktet ikke vil dø før sommeren er over – eller Barcelona har fått viljen sin.

Raskest i verden? Bli varslet når favorittlaget scorer

Om det er viljen til United er vel heller tvilsomt, men at det en vakker dag vil være over for Sir Alex Ferguson er det liten tvil om. Skal man tro Daily Star, og de finnes de som gjør det, så er arvtakeren allerede klar: Stig fram, José Mourinho. Ifølge sladreavisen vil Ferguson trekke seg etter neste sesong, og han skal selv ha vært med på å plukke ut den karismatiske portugiseren som sin etterfølger.

Vi holder oss i Manchester, hvor ryktet om Nemanja Vidic avgang ikke vil avta. Nå ser det ut om stopperen kan gå til Juventus i en byttehandel med Gianluigi Buffon. Egentlig er det vel Arsenal som burde ha hentet den italienske sisteskansen, men Arsène Wenger satser i stedet på nok en troféfri sesong, og satser i stedet på å blåse av drøyt 80 millioner på Joe Hart. Forstå det den som kan. Bedre blir det vel ikke når man får høre at Boltons Gary Cahill tiltenkes rollen som erstatter for William Gallas, men at Felipe Melo på nytt kobles til London-laget er vel en smule mer stimulerende?

Apropos Arsenal, denne kunne vel ha passet pent på dem, men med mine Exeter-sympatier presenterer jeg den likevel i originalformen: Nye undersøkelser viser at det ikke er islandsk aske som har gjort at de fleste flyplassene har holdt stengt de siste dagene. I stedet viser det seg at det er støv fra Home Park – hvor renholdsdama sist uke fikk beskjed om å rengjøre Plymouth Argyles trofékabinett.

Kanskje vil andre mene at Liverpool får samme problemet i de neste åra. At Benitez må hive seg rundt til sommeren for å få vei i vellinga, men om det kommer til å hagle med Premier League-mesterskap hvis de får West Ham-stopper Matthew Upson inn, er vel heller tvilsomt. West Ham-stopperen skal likevel være ønsket på Anfield, hevder The Guardian, om enn med en viss skepsis.

Ingen grunn til skepsis når Manchester City kobles til nye spillere, og aldri en dag uten gode City-rykter. De gjør som sine brødre i Manchester og vender nesa mot Portugal, hvor Benficas Oscar Cardozo og Ángel Di María skal være på vei inn til sommeren. Litt lenger vest ser det ut til at Steven Pienaar kan bli solgt fra Everton til Tottenham, og prisen for en slik klassespiller skal ligge på rundt 120 millioner kroner.

Da er det bare Chelsea som er utelatt av de største klubbene, og det må vel innrømmes, dere, at det var litt morsommere under nevnte Mourinhos periode på Brua? Ryktene om innkommende klassespillere er blitt like sjeldne som Brann-oppturene, og dagens eneste Chelsea-rykte jeg har funnet handler om hvorvidt Michael Mancienne skal få forlenget låneoppholdet i Wolverhampton eller ikke.

Hva så nedover på tabellen? Ikke så mye, er jeg redd, men nevner fort at Robbie Blake småfurter fordi han er blitt vraket i Burnley, og ikke vil skrive under ny kontrakt, det samme gjelder Tuncay i Stoke, etter at han ble byttet ut i helga. Ny kontrakt kan det imidlertid bli på Sebastian Larsson. Birmingham-spilleren er ønsket av Sunderland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.