RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mandagens Premier League-rykter

Foto: Dylan Martinez/REUTERS
Sist oppdatert:
Dette ryktet kommer ikke til å gå vekk med det første.

Husker du den unge Liverpool-supporteren som brente en Steven Gerrard-trøye da Liverpool-helten var på vei til Chelsea for et par sesonger siden? Harmen var ekstrem de to somrene Liverpool-kapteinen flørtet og nesten skrev under for London-laget, så er spørsmålet hvordan Pool-fansen takler at deres største spiller i moderne tid visstnok skal ønske seg bort igjen. Voodoodokker? Manchester City er favoritter til å kapre midtbanemotoren, men om drøyt 360 millioner er nok til å glede Liverpool-supporterne er vel heller tvilsomt.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242
(Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)
Mobil: Få scoringsvarsel på ditt lag

Benitez blir værende, er det siste fra Balløya, mye fordi han skal får bruke pengene han får på spillersalg. Danny Wilson, forsvarsspiller fra Rangers - for drøyt 20 millioner - ser ut til å være førstemann inn dørene på Anfield.

Kanskje er det der Liverpool må legge lista si, mens de litt større klubbene går for Gonzalo Higuain. Real-spissen var for et par dager på vei til Chelsea, nå skal begge Manchester-klubbene også være med i jakten. Nevnte Chelsea holdt seg sjokkerende rolig under vinterens overgang, men ser ut til å kompensere solid i sommer. Athletic Blibaos midtbanespiller Javi Martinez er høyaktuell for en overgang til Brua, men Chelsea får ikke ubetydelig fra konkurranse fra Real Madrid. Prislappen skal være på nærmere 150 millioner.

De to mestvinnende klubbene i England slåss også om å være de med størst gjeld. Mens Liverpool kunne kuttet gjelda med rundt 20 prosent hvis de selger sine to beste spillere, velger United nedbetalingen heller i små avdrag. Landslagskeeper Ben Foster er i alle fall på vei til Birmingham for drøyt 50 millioner – og Alex McLeish håper på like mye suksess som med sin forrige keeper fra Manchester-distriktet.

Det har vært en god sesong for alle United-lagene i England. Manchester vant som kjent Ligacupen, Leeds sikret på dramatisk vis opprykk til The Championship, mens Newcastle er tilbake der de hører hjemme etter å ha cruiset gjennom den nest øverste divisjonen. Det samme skjer neppe neste sesong – Chris Hughton har nemlig fått beskjed av Mike Ashley at han neste sesong bare kan hente inn gratis- og lånespillere.

Shaun Wright-Phillips greier ikke helt å bestemme seg for om det er London eller Manchester som har det beste utelivet. For å bli helt sikker tar ballsjongløren seg en ny tur sørover, og ser ut til å ende opp i Arsenal med en prislapp på snaut 50 millioner. William Gallas er ikke like fornøyd med Arsenal-tilværelsen, han har ikke blitt tilbudt lønnsøkning, har gått inn i furtemodus, og nekter å skrive under ny kontrakt.

«Everton» og «spiss» er de to ordene som fascinerer oss mest, de synes like lite kompatible som «flammekaster» og «bensinstasjon». Nå gjør Mersey-laget et nytt forsøk på å hente gull – i 1860’s Penibel Mlapa til en pris på snaut 30 millioner. Med seks ligascoringer i år er tysktogoleseren etter alle solemerker på vei til sitt rette hjem. Aleksandar Ignjovski kan også finne veien til Goodison, skal man tro engelske medier.

Eller ser Boltons Danny Shittu ut til å være på vei til en hyggelig årslønn i Kayserispor, Luke Young og Curtis Davies skal diskutere sin framtid i Villa den uken her, Gianfranco Zola kaster inn årene i West Ham, mens Tom Bradshaws navn bare blir heter og hetere – Shrewsburys 17-åring er nå ønsket av Wolves, Fulham og Birmingham, Joe Hart nevnes på nytt i forbindelse med Arsenal, mens Everton, Fulham og Spurs følger Craig Bellamys utvikling i Manchester City. Fulham gir seg ikke med det, Englands eneste finalist i årets Europa-cuper skal også være ivrige på å hente Nelson Valdez og Robert Lewandowski.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242
(Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)
Mobil: Få scoringsvarsel på ditt lag

Kilder: Sporting Life, Imscouting, BBC, The Sun, Daily Mirror, The Guardian, Daily Express, Goal, Daily Mail.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere