Mandagens Premier League-rykter

Foto: PA Photos/Scanpix

Phil Jagielka kan synge på siste verset i Everton.

19.07.10 10:11

Roy Hodgson har startet jobben med å bygge opp igjen Liverpool etter forrige sesongs skuffelser, og i løpet av kort tid kan en viktig brikke være på plass i Beatles-byen. Kontraktløse Joe Cole skal være i samtaler med de røde, og et tilbud på rundt 900.000 kroner i uken skal være det som ligger på bordet.

Det er ventet at den tidligere Chelsea-spilleren vil bestemme seg i løpet av de neste 48 timene (i samråd med Eddie Murphy og Nick Nolte), men i bakgrunnen lurer også Arsenal som skal være villig til å matche Liverpool lønnstilbud.

Tottenham-manager Harry Redknapp har også flere jern i ilden om dagen. Den rutinerte ringreven skal fortsatt være interessert i Craig Bellamy fra Manchester City. Waliseren har rykket opp til toppen av ønskelisten, nå som Redknapp har gitt opp håpet om å kunne sikre seg sin gamle elev, Joe Cole.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).

Spurs-sjefen har også ambisjoner om å hente en burvokter, og kroatiske Stipe Pletikosa, som til daglig henger på treningsfeltet til Spartak Moskva, skal være en sisteskanse til å stole på.

Evertons spillerstall er i vinden om dagen. Arsenal skal være villig til å gå på vannet for å sikre Phil Jagielka fra de blå, og Arsène Wenger har øremerket rundt 180 millioner kroner som skal sendes opp til Liverpool, med et håp om at den tidligere Sheffield United-spilleren blir sendt i retur.

Også regjerende Serie A-mester Inter skal snoke rundt Goodison Park. Italienernes manager, Rafael Benítez, ryktes nemlig å ha kjentmannsmerket i området. Spilleren det dreier seg om er for øvrig Steven Pienaar, i tilfelle det skulle være tvil.

Sjakhtar Donetsk er på jakt etter en angrepsspiller, og har plukket ut Arsenals Eduardo som en kandidat som passer jobbeskrivelsen. Den ukrainske klubben skal være villig til å betale rundt 60 millioner kroner for å hente spissen.

Hva gjør du nå, Francis Jeffers? Vel, gode gamle Francis ble frigitt av Sheffield Wednesday etter forrige sesong, men den tidligere Arsenal- og Everton-spissen gir ikke opp for det. Nå skal 29-åringen ha blitt tilbudt et prøvespill med nyopprykkede Blackpool, og Francis, ja, han takker sjelden nei.

Blackpool har også planer om å bruke store penger i løpet av sommerens overgangsvindu. Et gigabud pålydende 10 millioner kroner for Rob Hulse fra Derby kan være rett rundt hjørnet.

Chelsea har en meget sterk stall, noe som igjen gjør det vanskelig for klubbens unggutter å få sjansen. Derfor vil Stamford Bridge-klubben gjerne låne bort noe av kidsa sine. Franco Di Santo skal være ønsket av Roberto Martinez på lån i Wigan, mens Steve McClaren gjerne vil hente nederlandske Jeffrey Bruma til sitt Wolfsburg.

De blå fra London skal for øvrig ha fått nytt håp om å hente VM-stjernen Mesut Özil fra Werder Bremen. Den tyske klubben har gitt signal om at de vil vurdere å selge spilleren nå for en hel masse penger, i stedet for at han forsvinner gratis som Bosman-spiller neste sommer. Logikk i Bremen, med andre ord.

Kanskje Birmingham også ønsker å låne noen fra Chelsea. Birmingham-forsvarer Roger Johnson mener i hvert fall at klubben trenger minst seks nye spillere inn i løpet av sommeren.

Aston Villa har fortsatt et godt øye til Robbie Keane, og ønsker å gå i samtaler med Tottenham. Spurs på sin side, har planer om å selge, for så å kjøpe ham tilbake etter et halvt års tid.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242 (Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding).

Newcastle har kastet seg inn i kampen om Sol Campbell. Den tidligere Tottenham-kjempen er tilgjengelig på gratis overgang, men mage klubber har meldt sin interesse.

Og til slutt, Cesc ut dagens Fabregas-nytt. Carles Puyol, du vet, han med håret, mener at det er respektløst av Arsenal å ikke slippe Francesc Fabregas til Barcelona. Midtstopperen sier at etter seks uker i samme landslagstropp, så VET han at midtbaneeleganten ønsker seg hjem.

Kilder: The Sun, The Guardian, Daily Mail, Daily Express, Daily Star, Daily Mirror.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.