Mandagens Premier League-rykter

Foto: AFP/Scanpix

Lurer du på hvem Liverpool kommer til å kjøpe i januar? Vel, her er mandagens kandidat.

15.11.10 12:35

Liverpool gikk på en smell mot Stoke i helgen og etter kampen gikk manager Roy Hodgson igjen ut og ytret ønske om forsterkninger i januar. Det har tidligere blitt snakket om at de røde ønsker seg både en spiss og en forsvarsspiller, men søndag skal Hodgson angivelig ha vært i Frankrike for å finsikte en midtbanespiller. 20 år gamle Yann M'Vila som spiller for Rennes skal være mannen den tidligere Viking-treneren kikket nærmere på, og overgangssummen den franske klubben krever for sin mann ligger på rundt 150 millioner kroner.

En som derimot ikke ser ut til å være en del av Hodgsons fremtidsplaner er Glen Johnson. Høyrebacken skal ha kommet på kant med Liverpool-manageren, ifølge flere av de mer kulørte avisene i England, og det spekuleres nå i at den tidligere West Ham-mannen vil forlate Anfield i januar.

Høyrebackplassen skaper også hodebry i Chelsea. Med Bosingwa ute med skade, kunne manager Carlo Ancelotti tenke seg en ekstra back i stallen. Barcelonas Dani Alves skal følges nøye, og om brassen ikke kommer til enighet med katalanerne om en ny kontrakt vil londonklubben komme på banen med et bud, ryktes det mandag.

De blå fra Stamford Bridge er også på jakt etter en framtidig erstatter for Frank Lampard. I Palermo finnes en mann med navn Javier Pastore, som tidligere blant annet har blitt sammenlignet med selveste Zinedine Zidane, og det er nettopp argentineren som skal toppe Ancelottis liste over potensielle Lampard-arvtakere i Chelsea.

Vår egen Brede Hangeland har vært solid for Fulham denne sesongen. Den norske landslagskapteinen har tidligere blitt linket til større klubber, og både Arsenal og Liverpool har blitt nevnt som mulige kandidater. Ifølge The People vil nordmannens londonklubb kreve rundt 100 millioner kroner for å slippe spilleren i januar.

Hangeland er imidlertid ikke den eneste midtstopperen som er het om dagen. Boltons Gary Cahill har lenge vært i storklubbenes søkelys, og manager Owen Coyle har tidligere innrømmet at det kan bli vanskelig for laget å beholde sin stjerne. Manchester United og Milan er to klubber som har blitt linket med spilleren, og nå skal også italienske Roma ha kommet på banen.

Newcastle har hatt en god høst i sin comebacksesong i Premier League, men den moroa har ikke stopper Steven Taylor fått være med på. Likevel skal Manchester City være på jakt etter Newcastle-spilleren, mye på grunn av at han angivelig skal være et billigere alternativ enn mange andre når City drar på stopperjakt i januar.

Og når Manchester City først nevnes. Roberto Mancini har måttet tåle mye kritikk etter den siste tids svake resultater, og det kan kanskje vise seg at italieneren aldri var noe førstevalg da sjeikene dro på managerjakt. Guus Hiddink kan i hvert fall fortelle at han ble tilbudt jobben på City of Manchester Stadium forrige sommer, uten at han takket ja til stillingen.

Jordan Henderson har i løpet av kort tid blitt et yndet prospekt på balløya, og ryktene rundt unggutten og Manchester United ser ikke ut til å roe seg ned med det første. Også mandag skrives det om Sir Alex Fergusons interesse for den offensive midtbanespilleren, som til daglig får utbetalt lønnen sin i Sunderland.

Et annet United-rykte som har pågått en stund er at Patrice Evra kan være på vei til Real Madrid. En overgang til den spanske klubben kommer uansett ikke til å skje før sommeren.

Også Gareth Bale kan ende opp i Spania i løpet av kort tid, om skal tro det som skrives. Spurs-kometen har tidligere blitt linket til Barcelona, og et bud på rundt 300 millioner kroner kan være det som får Tottenham til å selge sin formspiller til katalanerne.

For John Carew kan en overgang til italiensk fotball være mer aktuell. Nordmannens framtid i Aston Villa skal være usikker, og Fiorentina og Sampdoria skal stå klare til å gi spissen en ny jobb.

Aston Villa-sjef Gérard Houllier håper også å kunne sette sitt preg på laget i løpet av vinterens overgangsvindu, og første mann inn porten på Villa Park kan bli midtbanemannen Jean II Makoun.

Kilder: BBC, Sportinglife, Daily Mail, The People, The Mirror, News of the World.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.