Mandagens Premier League-rykter

Foto: (Reuters/Scanpix)

Nå skal Liverpool ha lagt inn bud på storscoreren. Sjekk mandagens rykter her.

13.12.10 13:12

Liverpool trenger forsterkninger i januar. Så mye har man sett de siste månedene i Premier League, og det hele ble ekstra synlig under lørdagens 1-3-tap for Newcastle.

Søndag skal de så ha gått til aksjon.

Ifølge TMW skal Liverpool nå ha lagt inn et første budAjax-spiss Luis Suarez, og budet skal ha vært på 15 millioner euro. Likevel, til de av Liverpool-supporterne som måtte få vann i munnen av duoen Fernando Torres/Suarez på topp - Ajax krever visstnok ytterligere 10 millioner euro for å selge. Så får vi se om de økonomisk hardt pressede nederlenderne virkelig klarer å få så mye. Ikke helt oppdatert på Suarez? Han scoret 49 mål i alle turneringer forrige sesong, og var nøkkelspiller for Uruguay som nådde VM-semifinalen i sommer.

Roy Hodgsons lag skal også ha kastet øynene sine på Palermos slovenske midtbanespiller, Josip Ilicic. 22-åringen har imponert for italienerne denne sesongen, og også spilt seg inn på Slovenias A-landslag. Dermed ser det ut som om Liverpools nye eiere, amerikanske NESV, er i ferd med å handle. Da er det kanskje like greit at Liverpools tidligere eiere, George Gillett og co., er ute. Nå ser det nemlig ut som om forhatte Gillett også står bak en stor kollaps innen sykkelsporten.

Tidligere har Liverpool - og en rekke andre klubber - også blitt koblet til et kjøp av Evertons Steven Pienaar. Vel, før har mye vært rykter, men nå innrømmer David Moyes at det kan bli aktuelt å selge Pienaar i januar. Moyes vil nemlig ha inn en spiss, men er usikker på om et salg av Pienaar, som kun har seks måneder igjen av kontrakten, kan gi nok penger til å skaffe Everton en ny målscorer.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242
(Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

I så fall bør de kanskje gjøre som Wigan - se til Skottland. Rangers-toppscorer Kenny Miller skal nemlig være tilgjengelig for bare 1,5 millioner pund, selv om han har scoret 19 mål på bare 14 kamper fra start for de skotske serielederne.

Chelsea-spiss Didier Drogba kan andre lag uansett glemme. Marseille-sjef Didier Deschamps innrømmer at de har gjort et konkret forsøk på å få ivorianeren «hjem», men at de fikk nei. Deschamps legger imidlertid til følgende: Vi kommer til å prøve igjen.

Carlos Tévez ender ikke i Marseille. Han vil vekk fra Manchester City, og helst til et spansktalende land. Han sier også at det ikke handler om penger. Vel, normalt pålitelige The Times mener å vite at årsaken til at argentineren nå vil vekk er at City sa nei til hans nye lønnskrav på 300.000 pund, eller nærmere tre millioner kroner i uka.

Les også:- Truer Tevez med gigantsøksmål

Avisa Metro, som vel ikke er kjent for alltid å treffe like bra, hevder at Tevez er aktuell for både Barcelona og Real Madrid.

Skulle City få noe penger for ham, kan de kanskje bruke dem på Manchester Uniteds Nemanja Vidic. City står i alle fall klare med dobbel lønn til midtstopperen.

Wheeler dealer Harry Redknapp kan også ha funnet gull igjen. Nå kobles han til et kjøp av Inters 19-åring, Davide Santon. Backen, som allerede har spilt seks A-landskamper for Italia, har havnet litt ute i kulda i Inter etter at Rafael Benítez dro dit, og nå kobles han til en januarovergang til White Hart Lane.

Alan Pardew er ny i Premier League etter at han overtok Newcastle forrige torsdag. Det begynte bra med seier over Liverpool, og fansen, som i utgangspunktet var imot ansettelsen, kan vel ikke klage særlig over følgende heller. Mandag sier nemlig Pardew at han vil forsøke sikre seg skadde Hatem Ben Arfapermanent overgang. I tillegg vurderer Newcastles et januarkjøp av Los Angeles Galaxy-stjernen Landon Donovan. Sistnevnte herjet på utlån hos Everton i fjor, er også ønsket der i år, men skal ikke være uinteressert i en Newcastle-overgang. Pardew vurderer også et par noe mindre glamorøse overganger. Den ene er Blackpool-spiss Marlon Harewood. Den andre er Aston Villas Leicester-utleide midtstopper, Curtis Davies, som forrige uke ble koblet til Werder Bremen.

West Ham-manager Avram Grant har nok sikkert også noen navn på blokka, men han mangler penger. Derfor ønsker han seg følgende julegave: ti millioner pund fra styret til bruk på forsterkninger januar. Vi har i så fall en anbefaling: ikke bruk alle pengene på Stephen Ireland. Aston Villa fikk Ireland i bytteavtalen med James Milner, og midtbanespillerens del av avtalen ble satt til åtte millioner pund. Men la oss være ærlige. Han har vært elendig. I helga var han ikke engang på benken for Villa, og nå skal representantene hans i møte med Gérard Houllier for å finne ut hvordan dette skal løses.

Ireland selv vil visstnok bare bort, og det helst allerede i januar.

Det passer nemlig ikke helt Irelands image å være på tribunen. Forstår du ikke? I så fall sjekk disse bildene fra Irelands hus.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242
(Tjenesten koster 2,- kroner pr. melding)

Jeg er ganske sikker på at Birminghams Sebastian Larsson har et noe mer edruelig forhold til interiør, men manager Alex McLeish er likevel redd for å miste svensken til en klubb på kontinentet i januar. I januar kan også Swanseas Darren Pratley ende på Reebook stadium i Bolton. Sistnevnte skal i alle fall ha vunnet kampen om spilleren. Så spørs det om de betaler litt for ham da, eller venter til kontrakten hans utløper til sommeren. Blackpools Charlie Adam er også en het mann i januar, og Blackburn-manager Sam Allardyce står klar med tre millioner pund for ham.

Én som ikke trenger å vente så lenge på overgang, er Birmingham-spiss Garry O´Connor. Barnsley, som har leid ham den siste tiden, skal nå nemlig ha fått underskriften hans på en kontrakt som gjør ham til Barnsley-spiller også etter at utlånet er ferdig.

Og det var det.

Litt senere enn vanlig tidlig en mandag ettermiddag.

Vi får skylde på Santa Lucia.

(Kilder: Daily Mirror, The Sun, Daily Mail, Sunday Sun, Metro, TMW, BBC, Tribalfootball)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag