Gå til sidens hovedinnhold

Mandagens Premier League-rykter

Kan denne franske fløtepusen bli Arsenals nye stopperkjempe?

Vi er allerede godt over halvveis i januar, og om akkurat DIN klubb skal gjøre det store transferkuppet i løpet av overgangsvinduet begynner det nå å haste. Med mindre du holder med Manchester City, da, selvfølgelig. De lyseblå er til nå den eneste klubben som virkelig har raslet med sabelen i vinter, og sikret seg målmaskinen Edin Dzeko fra Wolfsburg.

Skal man tro det engelske ryktespredere skriver mandag morgen er det nok Arsenal-fansen som kan bli den neste gruppen som kan juble for en og annen solid forsterkning. Arsène Wenger trenger en ny midtstopper da det nylig ble klart at Thomas Vermaelen må under kniven. Nå spekuleres det i om manageren vil hente inn Philippe Mexes fra Roma snarest.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242

Den fintspillende londonklubben er også en av mange storklubber som jakter den «nye Theo Walcott», Alex Oxlade-Chamberlain fra Southampton. Kanskje har den godeste Wenger glemt at han faktisk allerede har den «gamle Walcott» i stallen, eller så mener han at det å ha to «Walcott'er» i stallen kan være en god idé, men tanke på skadehyppigheten til «Theo den eldre». Southampton skal uansett være villig til å slippe sin nye juvel, og hevder at Arsenal er foretrukket fordi klubben vet å ta vare på talenter. Prisen skal ligge på rundt 100 millioner kroner.

Tottenham har blitt linket med en rekke spillere i løpet av januarmåned, uten at det har skjedd så altfor mye. David Beckham har blitt linket, Steven Pienaar har blitt linket og Andy Carroll har blitt linket. Søndag kveld ble det imidlertid klart at Everton har takket nei til et bud fra Spurs på Pienaar, og sagt ja til en koffert med penger fra Chelsea. Mandag ryktes det imidlertid at Tottenham vil prøve seg på et nytt bud verdt rundt 30 millioner kroner. Samtidig har Newcastle-manager Alan Pardew gitt Harry Redknapp beskjed om at han bare kan glemme Carroll.

Og kanskje er det fortsatt håp for Tottenham angående Pienaar. Sørafrikaneren skal i forhandlinger med Chelsea for andre gang i løpet av kort tid, etter at partene også møttes fredag uten at det ble meislet ut noen avtale. De blå fra London har altså fått akseptert et bud på 30 millioner av de blå fra Liverpool, og det er nettopp denne summen Spurs nå håper å matche, og kapre spilleren foran nesa på Carlo Ancelotti.

Og overgangen kan finansieres ved å bli kvitt Robbie Keane. Tottenham og Birmingham skal være enige om en overgangssum for den bereiste iren, men den tidligere Inter-spilleren skal ha kommet med et lønnskrav som ikke akkurat har fått Birmingham-ledelsen til å invitere på boller og brus. Keane ønsker nemlig en solid lønnsøkning for å forlate Tottenham nå i vinter.

Litt mer Everton-stoff, men dessverre for Goodison-klubben handler det igjen om en spiller som kan være på vei bort. James Vaughan har slitt med å kapre en plass på laget med scoringsmaskiner som Jermaine Beckford, Victor Anichebe, og Louis Saha foran seg i køen, og derfor kan spissen nå ende opp i Crystal Palace. Prisen skal være 8,5 millioner kroner.

Og mens de fleste klubber selger spillere til lavere divisjoner, ser Blackpool-manager Ian Holloway sitt snitt til å hente spillere fra fotballens bakgård. Luke Varney ble hentet i høst med brukbar suksess, og nå har den frittalende treneren to nye navn på blokka. Bradley Wright-Phillips fra Plymouth og Dave Nugent fra Portsmouth skal begge tilfredsstille Holloways krav.

Fra en Wright-Phillips til en annen. Storebror Shaun Wright-Phillips har måttet tåle stor konkurranse om en plass i sitt kjære Manchester City denne sesongen, og avisene mener at manager Roberto Mancini gjerne vil sende vingen ut porten for å rydde vei til nye stjerner. Bolton og Newcastle skal begge følge Wright-Phillips situasjon svært nøye.

Eidur Gudjohnsons retur til Premier League og et liv i sus og dus i Stoke-on-Trent har ikke vært helt vellykket. Islendingen har kun fått fire kamper som innbytter denne sesongen, og sist han gledet fansen med sitt nærvær var tilbake i slutten av oktober 2010. Interessen for islendingen har likevel ikke avtatt, og nå skal både PSV og Ajax ligge langflate etter kraftspissen.

El-Hadji Diouf var fryktelig god mot Frankrike under VM i 2002. Så god at Liverpool la penger på bordet og hentet senegaleseren til Anfield. Oppholdet på Merseyside tok imidlertid aldri helt av - til tross for en imponerende hjemmedebut mot Southampton - og de siste sesongene har angrepsspilleren hatt tilholdssted i Bolton og Blackburn. Nå ser det imidlertid ut at sistnevnte klubb begynner å bli lei «den spyttende lamas» mange påfunn. Manager Steve Kean innrømmer overfor Daily Mail at den kontroversielle spilleren nå kan være på vei ut porten på Ewood Park.

Lite spennende som rører seg i Manchester United-leieren om dagen, og flere rapporter fra England har også tidligere indikert at Sir Alex Ferguson ikke kommer til å grave spesielt dypt i pungen i løpet av nåværende transfervindu. Skotten virker imidlertid ikke særlig lysten på å selge heller, og skal ha takket nei til et bud fra Leicester for målvakt Tomas Kuszczak.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242

Gladgutt og West Ham-manager Avram Grant ligger meget tynt an, og tapet for Arsenal i helgen gjorde sitt til at ryktene om at israeleren i løpet av kort tid vil stå i kø på arbeidskontoret bare ble ennå sterkere. West Ham ønsker å hente inn Martin O'Neill som erstatter, men Grant selv nekter å ta sitt hodeplagg å gå. Det har han fortalt venner og familie, skriver The Sun.

Og helt til slutt, til alle dere Liverpool-supportere, som lurer på hvor det blir av vinterens sårt trengte forsterkninger: Eier John W. Henry var til stede under søndagens Merseyside-derby, og det er ventet at amerikaneren, Damian Comolli og Kenny Dalglish skal holde samtaler angående spillerkjøp i løpet av uken. Den som venter på noe godt, venter sjelden forgjeves.

(Kilder: BBC, Sportinglife, Daily Mail, The Guardian, The Sun, Daily Mirror).

Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken