Gå til sidens hovedinnhold

Mandagens Premier League-rykter

Hvem erstatter Carlo Ancelotti i Chelsea?

Vi begynner (selvsagt) uken i Chelsea, og jakten på Carlo Ancelottis erstatter.

Et av navnene som nevnes er Guus Hiddink, som trente klubben i vårsesongen i 2009. Ikke helt uten suksess - under Hiddink tapte Chelsea kun én ligakamp, men røk som kjent ut i semifinalen i Champions League mot Barcelona. Den gang fikk Tom Henning Øvrebø skylda for at Chelsea ikke nådde finalen, og det er Daily Telegraph som melder at nederlenderen nå visstnok skal få en ny sjanse i klubben.

Det som taler for? I den siste kampen i 2009-sesongen, hjemme mot Blackburn, sang supporterne Hiddinks navn gjennom hele matchen, og ba eier Roman Abramovitsj innstendig om å signere manageren på permanent vis.

Journalisten Ian McGarry, som er en del av Radio 5 Live Monday, twitrer dessuten at Marco van Basten kommer til å bistå Hiddink i Chelsea, og at de to dermed vil utgjøre en nederlandsk trenerduo på Stamford Bridge.

Men det er ikke bare nederlendere som er i søkelyset.

Ifølge goal.com står «den nye Mourinho», Andre Villas-Boas, øverst på Abramovitsjs ønskeliste. 33-åringen tok over Porto før 2011-sesongen, og har allerede rukket å sette flere rekorder - deriblant er Villas-Boas den yngste manageren som har ledet et lag til gull i en europacup. Han står også for den lengste seiersrekken i portugisisk liga, og denne sesongen tok han Porto til å bli det første europeiske laget som vinner «the Treble» to ganger.

Hva med José Mourinho selv? Daily Mail skriver at «the Special One» kan være aktuell for Chelsea-jobben, etter å ha skværet opp med klubbeier Abramovitsj. Hvilket sirkus det ville blitt!

Ok, nok Chelsea for denne gang.

Les mer om sagaen i Chelsea her: Fikk sparken på spillerbussen

Nicklas Bendtner er lei av å varme reservebenken i Arsenal, og ser seg om etter en ny klubb. Bayern München skal være danskens førstevalg - om tyskerne bare vil ha ham, da.

Mens Arsenal på sin side er i ferd med å gjennomføre sommerens første handel, ved å hente den 23 år gamle argentineren Ricardo Alvarez fra Velez Sarsfield. Alvarez er offensiv midtbanespiller, men kan spille alle posisjoner på midten. Etter en stor sesong i Velez-drakta er Alvarez blitt hyllet av både media og supportere i Argentina.

Owen Hargreaves har hatt en tung sesong i United-trøya, og nå er det klart at 30-åringen er ferdig i klubben. Hvor ferden går videre for den tidligere Bayern München-spilleren, vites ikke.

I Manchester City drar Carlos Tévez hjem til Buenos Aires på mandag, i stedet for å delta på klubbens parade gjennom Manchester for å vise fram FA-cuptrofeet som laget vant denne måneden. Argentinerens avgjørelse fører sannsynligvis til en bot, og sår dessuten ytterligere tvil om spissens framtid i klubben.

Men det er ikke bare spillere på vei ut fra City of Manchester Stadium: Daily Mail rapporterer at Manchester City har slått Barcelona i kampen om å sikre seg Celta Vigos stortalent Denis Suarez. U17-landslagsspilleren for Spania går til City for 850.000 pund - en sum som er ingenting i forhold til klubbens midler, kan vi konstatere.

Jack Wilshere kommer ikke med i den engelske troppen som skal spille U21-EM i juni. Trener Stuart Pearce har nemlig akseptert Arsenals bønn om at unggutten trenger hvile etter en lang sesong.

West Ham spiller i den nest øverste sesongen neste år, for første gang siden 2004-05-sesongen. Mannen som skal lede laget direkte tilbake til Premier League kan være nåværende Birmingham-manager Alex McLeish - i hvert fall er han ønsket av Hammers-eierne.

Kilder:BBC, Daily Telegraph, Twitter, Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror, Metro, Daily Star, The Sun.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken