*Nettavisen* Sport.

Mané herjet da Liverpool og Everton satte ny scoringsrekord

STORSPILTE: Sadio Mané herjet tidvis med Everton-spillerne på Anfield onsdag.

STORSPILTE: Sadio Mané herjet tidvis med Everton-spillerne på Anfield onsdag. Foto: Paul Ellis (AFP)

Aldri tidligere har det blitt scoret flere mål i én omgang i et Merseyside-derby.

04.12.19 23:35

LIVERPOOL - EVERTON 5-2:

Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket mange da han plasserte Mohammed Salah og Roberto Firmino på benken i byderbyet mot Everton onsdag.

Tyskeren fikk imidlertid respons fra Divock Origi og Xherdan Shaqiri, som erstattet stjerneduoen.

Liverpool kjørte til tider over Everton, vant 5-2 og beholder luken på åtte poeng på toppen av tabellen.

4-2 var stillingen ved pause, og flere mål har det aldri blitt scoret i én omgang i et Merseyside-derby tidligere, skriver Liverpool-ekspert James Pearce på Twitter.

Børs: Slik presterte Liverpool-spillerne mot Everton

- Umulig å spille mot

Kampens store spiller var Sadio Mané som serverte to målgivende pasninger og kronet prestasjonen med en scoring før pause.

- Han er bare helt umulig å spille mot i kveld, kommenterte tidligere Manchester City- og Tottenham-spiller Michael Brown på BBC underveis i kampen.

Tomålsscorer Divock Origi takket sin senegalesiske lagkamerat for assistansen etter kampslutt.

- Et av våpnene våre er å gå inn bak forsvaret, og jeg fikk fantastisk service. Manageren ga meg tillit, og jeg betalte tilbake. Det var en viktig kamp - en spesiell kamp, sa Origi ifølge BBC.

Mané herjet

Liverpool fikk en drømmestart på kampen da Mané spilte en glimrende stikker gjennom til Origi, som rundet Jordan Pickford og rullet inn 1-0 for Liverpool etter seks minutter.

Drøyt ti minutter senere var Mané igjen regissør da han rullet ballen nydelig gjennom til Shaqiri, som skled inn Liverpools andre mål for dagen.

Da så det ut til å bli en parademarsj for Liverpool, men midtveis i omgangen reduserte Michael Keane da han løftet ballen over Adrían etter å ha blitt spilt frem av Alex Iwobi.

Origi var imidlertid ikke ferdig for dagen, og den belgiske angriperen stakk igjen fra Everton-forsvaret da Dejan Lovren sendte en langpasning i bakrommet. Helten fra Champions League-finalen i sommer løftet ballen lekkert over Jordan Pickford til 3-1.

Etter 45 minutters spill var det kampens store spiller sin tur til å tegne seg på scoringslista. Sadio Mané fikk ballen fra Trent Alexander-Arnold og bredsidet inn 4-1 med venstrebeinet fra 17 meter.

På overtid i den første omgangen stupte Richarlison frem og headet inn 4-2 etter innlegg fra innbytter Bernard, som kom inn da Djibril Sidibé ble ofret allerede etter 35 minutter spill.

Rett før slutt fastsatte Wijnaldum sluttresultatet til 5-2.

Silva i trøbbel

Everton ligger nå under nedrykksstreken i Premier League, og presset øker kraftig på manager Marco Silva.

- Dette er et nytt bunnivå for Everton. De må finne på noe lurt, for hvis ikke forsvinner manageren deres. Det er urovekkende at Liverpool scorer så tidlig, sa tidligere Manchester City- og Tottenham-spiller Michael Brown til BBC.

- Når skal Everton lære? Liverpool fortsetter å slå den lange ballen, og det er ikke rart Everton ligger under med to mål, sa Brown videre.

Bookmakeren William Hill gir kun 1,10 i odds på at Silva blir neste Premier League-manager som får sparken.

- Jeg er ikke rett person til å svare på det. Etter hver kamp kommer det samme spørsmålet, og du må spørre den rette personen, ikke meg, sa Silva da han ble spurt om han tror han leder Everton mot Chelsea til helgen.

Everton møter Chelsea, Manchestester United og Arsenal i sine tre neste Premier League-kamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag