Gå til sidens hovedinnhold

«Mange hyklere i sykkelsporten»

Lance Armstrong mener livstidsutestengelsen er å overdrive.

- Jeg vet jeg er skyldig, og jeg vet jeg har såret mange mennesker. Men straffen min er tusen ganger større enn «forbrytelsen» jeg har gjort, sier Lance Armstrong i et intervju med La Gazzetta dello Sports torsdagsutgave.

Lance Armstrong har blitt utestengt på livstid fra sykling og alle andre idretter som følger antidopingreglene til WADA, verdens antidopingbyrå. Armstrong mener han har blitt et symbol for alt som ble gjort feil mens han syklet, og at livstidsutestengelsen derfor er ute av proporsjoner.

- Jeg kan forstå hvorfor de har gjort meg til et symbol for den perioden, det til tross for at alle topprytterne, sportsdirektørene og lagleger var i samme båt, sier Armstrong videre.

Armstrongs lagkamerater fra tiden han vant syv Tour de France fikk reduserte utestengelser for å samarbeide med USADA, det amerikanske antidopingbyrået. Armstrong fikk ikke samme tilbud, og mener dermed straffen er urimelig.

- De kunne gitt meg fire, seks eller til og med ti ganger strengere straff, men ikke tusen ganger. Sannheten er at i det i sportens verden, og i sykling spesielt, er mye dobbeltmoral og hyklere. Selv blir jeg sett på som den absolutt onde, blir andre fortsatt sett på som legender, sier Armstrong.

Vil ikke sykle
Armstrong hevder han knapt har syklet det siste året og sier han ikke ønsker å konkurrere på sykkel igjen, uansett nivå.

- Jeg har fått avsmak på sykling. For å trene, løper jeg og spiller golf. Køllene er alltid med når jeg reiser. Selv om jeg løper for å holde kroppen i form, er det golf som holder de mørke tanker borte, sier Armstrong.

Dopfritt comeback
Da Lance Armstrongs fasade for alvor ble sprengt i filler av USADA-rapporten høsten 2012, sto det blant annet at sjansen var én til én million for at Armstrong var ren under Tour de France i comeback-sesongene 2009 og 2010. Beskyldningen nekter Armstrong fortsatt for er sann.

- Jeg har allerede fortalt så mange løgner, at jeg ikke tillater meg å fortelle flere. Jeg gjentar: Jeg holdt meg langt unna doping i de sesongene, og jeg tror blod- og urinprøvene fra de årene fortsatt er tilgjengelige. Hvis noen kontrollerer dem, vil de ikke finne spor av doping i mine prøver, sier Armstrong.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken