RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange norske i Uefa-cupen

Foto: SCANPIX/EPA/JOAO ABREU MIRANDA
Sist oppdatert:
En rekke nordmenn er involvert i kveldens kamper i Uefa-cupen. Les alt om kveldens kamper her.

Schalke 04 - Ferencvarosi
Arena AufSchalke, kl 18.15
Vårt tips: 3-0

Vertene har forsvarstrøbbel. Dario Rodriguez er garantert ute, mens både Niels Oude Kamphuis og Mladen Krstajic er tvilsomme. Gjestene har ingen skader på sentrale spillere. Schalke har hatt en opptur etter at Ralf Rangnick overtok som trener og bør vinne dette.

Basel - Hearts
St. Jakob Park, kl 20.15
Vårt tips: 2-1

Vertene har vært inne i en svak periode i den hjemlige ligaen. Spesielt midtstopper Murat Yakin har fått mye kritikk for sin innsats. Har tilbake landslagsspilleren Benjamin Huggel, som har sonet karantene i ligaen. Gjestene har Kevin McKenna og Phil Stamp tilbake etter skade, men det skal likevel ikke være nok til å ta poeng i Sveits.

Steaua Bucuresti - Besiktas
Ghencea stadion, kl 19.15
Vårt tips: 1-1

Vertene må trolig klare seg uten viktige Mirel Radoi og Florentin Dumitru i dette oppgjøret. Mens Besiktas mangler Ronaldo og Kaan Dobra, som begge er skadet. Besiktas vil nok være strålende fornøyd med å få med seg ett poeng fra denne kampen.

Standard Liege - Parma
Maurice Dufrasne stadion, kl 19.30
Vårt tips: 1-1

Spissen Sambegou Bangoura er tilbake etter en strekkskade og markerte seg med scoring i helgen for Standard Liege. Eneste skade hos hjemmelaget er Wamberto. Gjestene håper at Domenico Morfeo skal bli frisk til kampen. Parma mulig en liten favoritt, men det blir jevnt.

Dnipro - Austria Wien
Meteor stadion, kl 18.15
Vårt tips: 2-1

Dnipro har imponert stort i sine to første kamper i gruppespillet og har tatt føringen i gruppe C. Ruslan Rotan og Oleh Venhlinskiy pådro seg skader i landskamp for Ukraina nylig, men håper å være frisk til denne kampen. Sigurd Rushfeldt nærmer seg comeback etter skade, men er ikke med i kveld. Markus Kiesenebner og Didier Dheedene sliter også med skader. Dnipro er et veldig godt hjemmelag. Vi gir dem tipset.

Club Brugge - Utrecht
Jan Breydelstadion, kl 19.30
Vårt tips: 3-1

Rune Lange viste godform da han scoret to mål i cupen mot Aalst i helgen. Club Brugge sparte flere spillere til dette oppgjøret. Marek Spilár og Jonathan Blondel er begge ute med skade. Gjestene har gjort det bra i den hjemlige serien i det siste, men sliter i Europa. Vi tror tap nummer tre kommer mot Trond Sollieds gutter.

Dinamo Tbilisi - Sporting Lisboa
Mikheil Meshki stadion, kl 18.00
Vårt tips: 0-3

Hjemmelagets store stjerne Georgi Nemsadze og Shota Kashia er begge skadet og må stå over møtet med Sporting. Carlos Martins er det eneste usikkerhetsmomentet hos gjestene. Sporting skal være et mye bedre lag enn Dinamo Tbilisi og vinner dette greit.

Sochaux - Newcastle
Stade Auguste Bonal, kl 20.45
Vårt tips: 2-1

Marcelo Trapasso, Sylvain Monsoreau og Lionel Potillon må alle stå over for hjemmelaget, men Ilan er tilbake fra skade og scoret i 3-1-seieren over Monaco i helgen. Alan Shearer er skadet for Newcastle og spiller ikke. I hans sted spiller i stedet Craig Bellamy. Nicky Butt er tilbake etter suspensjon. Vi holder en knapp på hjemmelaget.

Lazio - Partizan Beograd
Stadio Olimpico, kl 21.00
Vårt tips: 3-1

Angelo Peruzzi, Fabio Liverani, Emanuele Filippini og Roberto Muzzi er alle tilbake fra skade, mens Simone Inzaghi og Tommaso Rocchi ble spart i helgens cupoppgjør mot Cagliari. Gjestene må trolig klare seg uten Dragoljub Jeremic og Milivoje Cirkovic i dette oppgjøret. Lazio må vinne for å henge med i gruppen.

Villarreal - Middlesbrough
El Madrigal, kl 21.00
Vårt tips: 2-1

Roger García og Javier Calleja må begge stå over på grunn av skade og Juan Pablo Sorin er ikke spilleklar for Uefa-cupen. Ugo Ehiogu gikk glipp av helgens 2-0-seier over Liverpool, men kan være tilbake på benken for Middlesbrough i kveld. Villarreal er normalt sett veldig sterke på hjemmebane og får tipset.

Amica - AZ Alkmaar
Stadion Amica Wronki, kl 17.30
Vårt tips: 1-2

Amica fikk kjempestryk mot Rangers i sin første hjemmekamp i gruppespillet. Laget er ute etter å reise seg mot AZ. Har bare høyreback Pawel Skrzypek på skadelisten. AZ har imponert denne sesongen i Nederland. Danny Landzaat har spilt seg til fast plass hos Nederland, mens Barry van Galen og Joris Mathijsen begge nylig deburtert. Van Galen ble Nederlands eldste landslagsdebutant noensinne. AZ er i form og bør få med seg tre poeng fra Polen.

Rangers - GAK
Ibrox, kl 20.45
Vårt tips: 2-0

Rangers overbeviste med 2-0 over Celtic i helgen. Har Steven Thompson og Dragan Mladenovic klar igjen til dette oppgjøret. GAK har ikke klart å følge opp forrige sesong og er bare nummer fire i Østerrike i øyeblikket. Ingen nevneverdige skadeproblemer hos gjestene. Vi tror på vertene.

Benfica - Dinamo Zagreb
Estádio da Luz, kl 21.00
Vårt tips: 2-0

Azar Karadas & co tapte 0-3 mot Stuttgart sist og trenger tre poeng i kveld. Må klare seg uten den skadde kvartetten Miguel, Carlitos, Nuno Gomes og Mantorras. Etter en dårlig sesongstart hjemme i Kroatia, har Ilija Loncarevic overtatt treneransvaret for Dinamo. Han satser defensivt i denne kampen med Eduardo da Silva som eneste spiss.

Heerenveen - Stuttgart
Abe Lenstra stadion, kl 21.30
Vårt tips: 1-2

Daniel Berg Hestad fikk en sjelden sjanse fra start i helgen da Heerenveen sparte Mika Väyrynen. Moldenserer svarte med å score to mål i 3-2-seieren over RBC Roosendaal. Berg Hestad kan få sjansen igjen mot Stuttgart. Hannu Haarala, Boy Waterman og Said Bakkati er alle skadet. Gjestene har forsvarstrøbbel. Markus Babbel og Mathieu Delpierre pådro seg begge hjernerystelser i helgens møte med Borussia Mönchengladbach. I tillegg er Andreas Hinkel ute med skade.

Zenit - Sevilla
Petrovsky stadion, kl 18.00
Vårt tips: 1-1

Vladimir Bystrov og Andrei Arshavin er begge tilbake i trening for Zenit, som imponerte med 5-1 over AEK Aten i sin første hjemmekamp i gruppespillet. Sevilla klatret i helgen til tredjeplass i Primera Division. Julio Baptista virker å være nær storformen. Dette kan bli veldig jevnt.

AEK Aten - Lille
Spyros Louis, kl 20.00
Vårt tips: 1-1

Til tross for at det som var av stjernespillere forlot AEK i sommer, har de åpnet veldig sterkt i den greske serien. Må klare seg uten Ivan Rusev i kveld og Christos Kontis er usikker. Mathieu Chalmé og Johan Audel er begge ute for Lille, som har spilt 1-1 i sine to siste seriekamper. Vi ser ikke bortfra det samme resultatet her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere