Marit Bjørgen (29) vant verdenscupåpningen på Beitostølen forrige helg, og skulle normalt vært en av favorittene på søndagens klassiske 10-kilometer i Kuusamo.

Men etter noen dager med forkjølelse i midtuka, måtte Bjørgen kaste inn håndkleet. Søndagens renn så hun på TV.

Og det hun fikk se var oppløftende, spesielt av Vibeke Skofterud. Bjørgens jevnaldring, som ble vraket fra landslaget i vår, gikk inn til en imponerende og oppløftende tredjeplass.

- Dette fortjente hun
- Det var kanonbra av Vibeke. Jeg er imponert av henne, sier Bjørgen om venninnen hun har vært på landslag sammen med i over ti år.

- Hun har gjort jobben sin, i stedet for å syte og klage over at hun ikke kom på lag. Her er der mange som har ting å lære.

- Det er bare en ting å gjøre for å gå fort på ski, og det er å brette opp ermene og jobbe hardt. Dette fortjente Vibeke, sier Bjørgen.

Tilbake i trening
Selv er hun på bedringens vei etter sykdommen.

- Jeg er frisk, og har trent i to dager, sier Bjørgen til Nettavisen.

Hun har aldri lagt skjul på at det er en stressende opplevelse å se skirenn på TV. Uansett hvor dårlig formen har vært, har Bjørgen foretrukket å konkurrere.

Nå er formen god. Og TV-bildene avslørte at det var skikkelig «Bjørgen-føre» i Kuusamo, med særdeles raske løyper.

- Men jeg tok det som trening til Tour de Ski, sier Bjørgen – som altså har bestemt seg for å stå over et av vinterens store høydepunkter for å spare kreftene til det aller største høydepunktet, nemlig OL i Vancouver.

Klar for Düsseldorf
Helgens ufrivillige pause fører imidlertid til at Bjørgen slipper å være TV-seer når verdenscupen fortsetter med sprint og lagsprint i Düsseldorf neste helg.

Bjørgen skulle etter planen stå over, men landslagstrener Egil Kristiansen bekrefter søndag overfor Nettavisen at dronningen av Düsseldorf får gå rennet hun har vunnet fire ganger.

- Jeg kan jo ikke sitte hjemme ei helg til, sier en konkurransesugen Marit Bjørgen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!