I motsetning til de første dagene av Paris-Nice, kom drittværet lørdag. På de høyeste partiene av løypa, syklet syklistene side om side med snøen, mens regnet dalte ned fra himmelen.

Opp den siste andrekategorien satte Garmin-Cervélo, med Gabriel Rasch i spissen, fart på feltet. De kjørte for en tydelig opplagt Heinrich Haussler, som gikk med på et par forsøk opp bakken.

Etter den siste kategoriserte stigningen på dagens etappe var det Movistar som satte fart på feltet. Der hvor flere ryttere ble redde for velt, satset Movistar-rytterne livet. Det skapte splittelse i feltet, men etter hvert ble det meste samlet igjen. Likevel hadde ryttere som Luis Leon Sanchez og Richie Porte hadde falt av.

Frekk og sterk franskmann
På den kuperte runden rytterne skulle gjennom på slutten var det flere velt. Haussler falt to ganger, og veltet fra en mulig etappeseier. Movistar-rytterne var slitne, noe som ga muligheter for angrep.

Da Karsten Kroon, som hadde kjørt i fra bruddkamerat Eric Berthou, ble hentet inn, stakk Remy Di Gregorio. Franskmannen var friskere i benene enn det Movistar-rytterne var, og luken økte relativt fort til rundt 20 sekunder. Avstanden holdt seg stabil, og Euskaltel bestemte seg for å hjelpe Movistar. Men avstanden minket ikke av den grunnen.

Da franskmannen fikk sleng på sykkelen i et fotgjengerfelt med noen kilometer igjen, så det ikke bra ut for Astana-rytteren. Men på mirakuløst vis holdt han seg på hjula.

Di Gregorio var uhyre sterk på slutten, og holdt unna for et jagende hovedfelt. Han vant med fem sekunder på Samuel Sanchez som kom fort bakfra sammen med Rigoberto Uran.

- Dette var deilig. Denne seieren kommer etter mye arbeid og revurdering av meg selv som profesjonell. Jeg er veldig glad, sa Di Gregorio i følge cyclingnews.

Schleck ga seg
På vei ned den siste bakken lå Fränk Schleck på halen, og nyheten om at han hadde gitt seg kom relativt fort. Grunnen til at eldstebror Schleck måtte gi seg var magetrøbbel. Tidligere har også Gabriel Rasch og Matthew Goss slitt med magevondt.

Fjorårets gjennombruddsmann fra Paris-Nice, Peter Sagan, ga seg i likhet med Schleck på dagens etappe.

- Dette var trolig den hardeste Paris-Nice-etappen jeg noen gang har kjørt, skrev Simon Gerrans på twitter etter løpet.

Les også: Alt du trenger å vite før Paris-Nice

Velt, velt og atter velt
Grunnet regnet som hadde kommet i løpet av dagen, var veibanen såpeglatt. Det fikk flere ryttere merke. Verst gikk det nok utover Robert Kiserlovski som falt to ganger, hvor han den siste gangen skled og havnet under en parkert bil! På TV-bildene kunne man høre hvor vondt kroaten hadde det.

Også Martijn Maaskant fikk problemer på den våte veien. Han falt på vei nedover etter den siste 2.kategorien, og måtte bryte.

- Maaskant har brukket syv ribbein. Han er ok, men vil ikke rekke Paris-Roubaix, skrev Garmin-Cervélo-sjef Jonathan Vaughters på twitter.

Også Tejay Van Garderen, Vladimir Gusev med flere fikk smake den franske asfalten. Xavier Tondo falt rett før målstreken, men han kom seg fort opp igjen, og gikk over målstreken.

- Dette var en av de farligste dagene i min sykkelkarriere. Til og med når vi kjørte sakte var det folk som krasjet, sa Tony Martin etter etappen ifølge cyclingnews.

Paris-Nice avsluttes søndag. Da skal Tony Martin forsøke å forsvare ledertrøyen.

Resultater 7.etappe:
1 Remy Di Gregorio (Astana) 5.46,23
2 Samuel Sanchez (Euskaltel) +5
3 Rigoberto Uran (Team Sky) samme tid
4 Andreas Klöden (Team RadioShack) +7
5 Tony Martin (HTC-Highroad) s.t.
6 Rein Taaramäe (Cofidis, Le Credit En Ligne) s.t.
7 Janez Brajkovic (Team RadioShack) s.t.
8 Bradley Wiggins (Team Sky) +9
9 Xavier Tondo (Movistar) s.t.
10 Maxime Monfort (Leopard-Trek) +11
(..)
126 Gabriel Rasch (Team Garmin-Cervèlo) +20,21

Sammenlagt
1 Tony Martin (HTC-Higroad)
2 Andreas Klöden (Team RadioShack) +36
3 Bradley Wiggins (Team Sky) +41
4 Rein Taaramäe (Cofidis, Le Credit En Ligne) +1.10
5 Jean-Christophe Peraud (AG2R) +1.22
6 Janez Brajkovic (Team RadioShack) +1.34
7 Samuel Sanchez (Euskaltel) +1.36
8 Levi Leipheimer (Team RadioShack) +1.37
9 Xavier Tondo (Movistar) +1.53
10 Bauke Mollema (Rabobank) +2.05
(..)
138 Gabriel Rasch (Team Garmin-Cervèlo) +1.17,43

Resultatservice fra arrangøren som inkluderer alle trøyene og lagkonkurransen (ekstern lenke).

Diskuter internasjonal sykling i vårt nye forum!

Her finner du Paris-Nice-konkurransen!